top of page

Tips & Weetjes

F.A.Q

Er zijn vragen die gigantisch vaak voorbij komen op onze community. Vragen zoals: “Waar koop ik goedkoop Xbox Live?”, “Welke hard disk moet ik kopen?” en “Hoe share ik games?”. Wij van Xbox Gaming hebben daarom deze F.A.Q. gemaakt om jou sneller van de antwoorden te voorzien.

 

ABONNEMENTEN

Welke Xbox abonnementen zijn er?

 

Xbox Live Gold

 • Speel elke maand 2 gratis games (Games With Gold)

 • Online spelen met vrienden, partychat functionaliteit

 • Tot 50% korting op selectieve titels in de Microsoft Store 
  > Gemiddelde prijs voor 12 maanden: €40-€45​​

Xbox Game Pass (console)

 • Toegang tot meer dan 100 console games

 • Vanaf release toegang tot nieuwe Xbox Game Studio titels

 • Exclusieve kortingen en deals in de Microsoft Store
  > Gemiddelde prijs voor 12 maanden: €75-€85

Xbox Game Pass Ultimate

 • Inclusief Xbox Live Gold abonnement

 • Toegang tot meer dan 100 games voor console, pc en mobiele apparaten

 • Vanaf release toegang tot nieuwe Xbox Game Studio titels

 • Exclusieve kortingen en deals in de Microsoft Store

 • Speel games via je android smartphone of tablet (beta)

 • Inclusief EA Play abonnement met toegang tot specifieke EA game uit The Vault, exclusieve kortingen en toegang tot specifieke ledencontent
  > Gemiddelde prijs voor 12 maanden: €105-€125

 

Klik hier voor de meest actuele abonnementen.

Abonneer voordelig op Xbox Game Pass

Xbox Game Pass Ultimate geeft je dus het ultieme game abonnement op jouw Xbox console. Daarnaast krijg je een hoop extra mogelijkheden met cloud gaming, het inbegrepen Xbox Game Pass voor PC en EA Play. Sinds de opkomst van Xbox Game Pass, is er een foefje dat je kunt gebruiken in jouw voordeel. Het werkt nog steeds, omdat het door Microsoft is bedacht om mensen te stimuleren hun Xbox Live Gold of Xbox Game Pass abonnement te upgraden naar een Xbox Game Pass Ultimate abonnement. Het is daarmee dus volledig legaal om onderstaande stappen te volgen. Daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van!

 

Stap 1:

Voor dit foefje is het belangrijk dat alle huidige abonnementen, zoals hierboven genoemd, volledig zijn afgelopen. Eerder dan dat is het niet mogelijk om dit foefje toe te passen. Je kunt op je console nagaan hoe lang jouw abonnement nog loopt door te kiezen voor: Settings > Account > Subscriptions. Je krijgt hier een overzicht van de lopende en geannuleerde abonnementen. Er mag dus geen van bovenstaande abonnementen onder 'Active' benoemd staan.

 

Je kunt ook via de browser naar https://account.microsoft.com/ surfen en daar inloggen met je Microsoft account om dit overzicht op te roepen.

 

Stap 2:

Schaf tot maximaal 3 jaar Xbox Live Gold aan via een aanbieder buiten de officiële Store. Doe dit via een betrouwbare aanbieder, zoals CDKeys. Surf via 'Xbox' naar 'Memberships' en selecteer bijvoorbeeld drie keer een 12 maanden Xbox Live Gold abonnement. Het is belangrijk om goed te kijken naar de regio van de code. Zolang je kiest voor WW (worldwide) of EU (Europa) zit je altijd goed en heb je geen last van gepruts via VPN.

Stap 3:

Activeer de aangeschafte Xbox Live Gold codes door deze in te wisselen via de Xbox Store. Ga op je console naar de Store en kies links in de menubalk voor 'Redeem'. Je krijgt nu een pop-up scherm waar je de 25-cijferige codes van je Xbox Live Gold tegoed kunt invoeren.

 

Door via de browser naar https://account.microsoft.com/ te surfen en in te loggen kun je via 'Betalingsopties' ook een betaalmethode toevoegen als hiernaar gevraagd wordt, zoals iDeal of PayPal. Kies onder 'Betalingswijzen' voor 'Een nieuwe betalingswijze toevoegen' en doorloop de gevraagde stappen.

 

Stap 4:

We gaan nu het maximaal 3 jaar durende Xbox Live Gold abonnement met zijn volledige looptijd upgraden naar een Xbox Game Pass Ultimate abonnement.

Heb je dit nooit eerder gedaan?

Dan kun je via de Xbox Store jouw abonnement voor €1 omzetten. De eerste maand Xbox Game Pass Ultimate is namelijk een promo actie van €1. Gefeliciteerd! Je hebt nu een 3 jaar durend Xbox Game Pass Ultimate abonnement voor de prijs van 3 jaar Xbox Live Gold + €1.

Heb je dit foefje al eerder uit gehaald?
Dan werkt het nog steeds, echter niet meer via de €1 promo actie. Je moet jouw Xbox Live Gold abonnement omzetten door 1 maand Xbox Game Pass Ultimate te activeren (Let op: dit werkt niet met een trial versie van Xbox Game Pass Ultimate). Een externe code voor 1 maand Xbox Game Pass Ultimate via een aanbieder buiten de officiële Store is de goedkoopste manier om jouw Xbox Live Gold abonnement te upgraden.

 

Waar vind ik goedkoop abonnementen?

 • Prijzen variëren dagelijks. Zoek via Google naar ‘goedkoop Xbox Gold/Game Pass (Ultimate)’ als je alleen via Nederlandse website wilt aanschaffen. Je kunt dan vaak met iDeal betalen. Ben je wat handiger (met bijvoorbeeld het gebruik van VPN) of wil je breder zoeken op de goedkoopste prijs? Zoek dan via Google naar ‘cheap Xbox Gold/Game Pass (Ultimate)’. Hou er rekening mee dat je soms een PayPal account of credit card nodig hebt om te betalen. Kom je een veel lagere prijs tegen dan gemiddeld? Of een aanschaf waarbij je extra betaald voor een verzekering? Dan is het meestal te goed om waar te zijn…
   

CDKeys is een betrouwbare bron om te shoppen. Je kunt op deze site terecht voor het aankopen van game keys, maar ook voor abonnementen zoals Xbox Live Gold, Xbox Game Pass of Game Pass Ultimate.

 

Hoe kan ik iDEAL toevoegen als betalingswijze?

 • Als je graag via iDEAL je games of abonnementen wilt aanschaffen, moet je dit eerst activeren. Je kunt dit doen via de Xbox website. Log in met je Microsoft-account. Klik rechtsboven op je inlognaam/gamertag en kies voor Microsoft-account. Ga vervolgens bovenin het menu naar Betalen en Factureren > Betalingsopties > Een nieuwe betalingswijze toevoegen. In het volgende scherm kun je een keuze maken voor iDEAL (automatische incasso) voor je aankopen in een bepaalde locatie, klik dan op Volgende. Je komt nu in een scherm waarbij je jouw bank moet selecteren. Door op volgende te klikken, kom je in het Betalen met iDEAL-scherm. Doorloop dit om een betaling van €0,01 te doen aan Microsoft. Dit is om je account te verifiëren, het bedrag wordt daarna teruggestort. Wanneer je nu terug komt op je profiel, zie je dat iDEAL is toegevoegd als betalingsoptie. Wanneer de €0,01 is teruggestort door Microsoft, kun je ook op je console iDEAL als betalingsoptie kiezen.

 

Ik kan niet inloggen op Xbox Live, hoe kan dit?

 • Als je problemen hebt om online te komen met je Xbox-account, check dan altijd eerst de support pagina van Xbox. Hier kun je zien of er problemen zijn bij Microsoft en welke.
  Zijn er geen problemen met Xbox Live? Dan is het slim om je console even een reset te geven. Dit doe je door met je vinger de aan/uit knop op de console enkele seconden vast te houden, tot hij zichzelf uitschakelt. Na zo’n 10 seconden kun je de console weer opstarten. Het cache geheugen is nu geleegd en de console heeft iets langer nodig om op te starten, maar hiermee zijn de meest voorkomende problemen met inloggen, party’s etc. snel verholpen.

 

 

ACCESOIRES

Hoe kan ik het geheugen van mijn console uitbreiden?

 • Voor de Xbox One, Xbox One S en Xbox One X gelden er eigenlijk maar twee vereisten als je het geheugen wilt uitbreiden met een externe schijf, namelijk 1) de schijf moet USB 3.0 zijn en 2) minimaal 256GB groot zijn. De enige keuze die er dan nog over blijft, is of je een harddisk wil die de voeding uit de USB haalt (en dus automatisch uit gaat als jij je Xbox uitzet) of dat je een harddisk wil met aparte voeding. Het voordeel van aparte voeding is dat deze modellen vaak iets sneller werken. Een nadeel is, dat je de voeding eventueel netjes moet wegwerken (vervelend als je al veel losse kabeltjes hebt) en dat je deze modellen handmatig uit moet zetten.

 • Indien je in het bezit bent van een Xbox Series X|S, zijn er extra vereisten voor het uitbreiden van het externe geheugen. Deze next gen consoles werken met een NVMe SSD opslag techniek, wat er voor zorgt dat ze zo’n 40x sneller zijn dat de Xbox One generatie. Geweldig natuurlijk, maar wil je het interne geheugen van je console uitbreiden dan heb je voor games die zijn geoptimaliseerd voor de Series X|S diezelfde techniek nodig. Momenteel is de enige optie het aanschaffen van een Seagate SSD expansion card. Heb je een externe HDD/SSD? Dan kun je die wel gebruiken voor backwards compatible games (niet geoptimaliseerde Xbox One games, Xbox 360 games en Xbox classic games), maar niet voor Xbox Series S|S games en geoptimaliseerde Xbox One games.
   

Interne geheugen:

✓ Xbox Series X|S games

✓ Geoptimaliseerde Xbox One games

✓ Niet geoptimaliseerde Xbox One games

✓ Xbox 360 games

✓ Xbox Classic games

Seagate Expension Card: 

✓ Xbox Series X|S games

✓ Geoptimaliseerde Xbox One games

✓ Niet geoptimaliseerde Xbox One games

✓ Xbox 360 games

✓ Xbox Classic games

Externe HDD/SSD

- Xbox Series X|S games (alleen opslag)

​- Geoptimaliseerde Xbox One games (alleen opslag)
✓ Niet geoptimaliseerde Xbox One games

✓ Xbox 360 games

✓ Xbox Classic games

 

GAMESHAREN

Wat is gamesharen?
Via gamesharen kun je digitaal aanschafte games met iemand delen, door elkaars accountgegevens uit te wisselen via de instellingen van je console. Het principe hiervan is dat je binnen één huishouden niet voor elk gezinslid dezelfde aankopen meermaals hoeft te doen. Officieel is het dus niet de bedoeling om buiten één huishouden te gamesharen, maar vooralsnog wordt dit door Microsoft gedoogd.

 

Hoe kan ik gamesharen?

Log met jouw account in op de Xbox van degene waarmee je wilt gamesharen. Daarna stel je via de instellingen de betreffende Xbox console als ‘home console’ in. Daarna doet de ander die met zijn accountgegevens op jouw Xbox console. Als deze handeling eenmaal is verricht, kun je gewoon inloggen op je eigen console met je eigen account. Doordat de accounts via de instelling op de achtergrond actief zijn, krijg je toegang tot de volledige digitale content die is gekoppeld aan dit account plus je eigen account. Voor elk account kan slecht één console als home console worden ingesteld. Je kunt maximaal 3x per jaar van home console wisselen.

 

LET OP: gameshare alleen met iemand die je 100% vertrouwt! Je wisselt namelijk vertrouwelijke gegevens met elkaar uit, die daarna door kwaadwillende personen gemakkelijk te misbruiken zijn!

bottom of page