• Jolina

2 Synchro Hedgehogs - Review

Lotte heeft, net voor de zomer, Synchro Hedgehogs mogen reviewen, waarbij ze een gedeelte van mijn review van Butterfly heeft gerecycled. Die game heeft dit jaar een vervolg gekregen in Butterfly 2. Misschien raad je het al... Er is nog meer gerecycled, want Synchro Hedgehogs heeft nu ook een vervolg gekregen. Nee, niet Synchro Hedgehogs 2 vreemd genoeg. Het vervolg is namelijk 2 Synchro Hedgehogs genoemd.

Net zoals in zijn voorganger, moet je in 2 Synchro Hedgehogs alle appeltjes uit een level verzamelen om door te gaan. Je doet dit weer met twee egeltjes, die je tegelijk bestuurt. Duw je jouw linker thumbstick naar links, dan gaan ze allebei naar links en hetzelfde als je naar rechts beweegt.


Dit brengt het belangrijkste gameplay effect met zich mee. Je moet namelijk op allebei de egeltjes letten. Als er één in het water valt, kun je het level niet voltooien. De egeltjes kunnen ook niet springen, dus je kunt jezelf ook op die manier een succes ontnemen. Wel kun je gebruik maken van je omgeving door bijvoorbeeld je egeltje op dingen te laten stuiteren, om ze op een hoger gelegen plateau in het level te laten komen.

Hoe verder je komt, hoe ingewikkelder de levels er uit zien. Dan is het echt een kwestie van trial & error om er uiteindelijk achter te komen welke route je jouw egeltjes moet laten lopen om bij alle appeltjes uit te komen. Echter verliest de game na zo'n 5-10 minuten al redelijk wat glans, doordat je met het voltooien van de eerste 10 levels alle 1000G al binnen hebt. Met een walkthrough guide is het zelfs binnen 5 minuten mogelijk.


Voor achievement hunters is dit natuurlijk perfect, zeker omdat dit hoogstwaarschijnlijk betekent dat er met een toekomstige update nog minimaal 1000G extra te behalen gaat zijn door de levels 11-20 te voltooien, zoals bij Synchro Hedgehogs ook het geval is.

Als je niks om achievements geeft, verliest de game al snel zijn glans. Dan valt er weinig te halen, zeker niet als je jezelf al eens aan Synchro Hedgehogs hebt gewaagd. De gameplay is dan vrij repetitief en de graphics en uitstraling van deze puzzelplatformer zeer mwah.


Conclusie

Achievement hunters zullen een gat in de lucht springen met de nieuwste titel uitgebracht door Xitilon. Binnen 5-10 minuten heb je er 1000G bij en wellicht in de nabije toekomst zelfs nog meer als er nieuwe achievements worden toegevoegd via een update. Geef je niks om achievements? Dan zou ik deze game vooral aan jezelf voorbij laten gaan. In dat geval kun je beter een echt appeltje voor de dorst nemen.Score: 35/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven