top of page
  • Foto van schrijverJolina

2K komt met nieuwe LEGO sportgames

Uitgever 2K heeft een nieuwe deal met Lego ondertekend en speelt daarmee in op het verstrijken van de exclusiviteitsovereenkomst met TT Games, onderdeel van Warner Bros. Sinds 2005 liep de licentie voor deze LEGO consolegames, met onder andere Star Wars, Marvel en Harry Potter games, die vrijwel allemaal zijn ontwikkeld door de Britse studio. LEGO lijkt niet van plan de voorwaarden van zijn exclusiviteitsovereenkomst met TT Games te verlengen. Met de 2K deal begint dus een nieuw tijdperk, dat richt vooral gaat richten op allerlei sportlijnen.


De uitgever van WWE en NBA-games 2K wil zijn sportaanbod uitbreiden en daarmee jongere spelers aantrekken. LEGO wordt daarom gezien als een ideale partner. Dit zou kunnen betekenen

dat we enkele populaire cross-over-licenties gaan zien in deze nieuwe games, bijvoorbeeld van Marvel, Harry Potter en DC.

Allereerst moet er een LEGO voetbalspel uitkomen, dat wordt ontwikkeld door Sumo Digital. Sumo Digital is de Britse studio achter Sackboy: A Big Adventure, Snake Pass en Team Sonic Racing. De voetbaltitel moet later dit jaar verschijnen om samen te vallen met de FIFA World Cup.


Deze voetbalgame zal worden gevolgd door een open-wereld racegame, die momenteel in ontwikkeling is bij WWE 2K22-studio Visual Concepts, vooral bekend van de NBA 2K-serie. Hiernaar werd enkele weken geleden naar gerefereerd, toen er in vacatures een "open wereld-racegame met een grote licentie" werd genoemd. De vermoedelijke release window van de racegame ligt in 2023. Een derde LEGO sporttitel is volgens bronnen binnen VGC ook in ontwikkeling.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page