• Lotte

3 out of 10 - Review

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Samengevat is 3 out of 10 een indie game die gaat over het maken van indie games. Een soort van Inception-moment, alleen dan anders! De vraag is daarbij natuurlijk: "Is 3 out of 10 ook daadwerkelijk een 3 out of 10?".

Bij het opstarten van de game had ik het idee alsof ik beland was in een sitcom. Wel een cartoonische sitcom overigens. Eigenlijk vond ik het wel wat weg hebben van de serie Archer. 3 out of 10 biedt een nogal ironische blik op de indie game wereld, vooral met alle stereotypen erbij. De humor is in ieder geval scherp, maar niet zo scherp als een madame Jeanette.


De reden dat ik deze game meer bestempel als een soort van cartoon in plaats van een game is omdat iedere aflevering, waarvan er in totaal 5 zijn, ongeveer zo'n 30 minuten duurt. Dit is afhankelijk van hoeveel je verder- of terugspoelt en je de minigames die aanwezig zijn in 3 out of 10 opnieuw speelt. Daarnaast is de bewegingsvrijheid ook nog eens relatief gelimiteerd en moet je de taken voltooien in een bepaalde volgorde.

In 3 out of 10 speel je voornamelijk met Midge, een jonge dame die als nieuwste toevoeging aan de slag is gegaan bij de gamestudio Shovelworks. Shovelworks is een indie game ontwikkelaar die momenteel kampt met nogal wat kleine (kuch) "probleempjes". Deze probleempjes zijn negen van de tien keer ontstaan door een stomme beslissing van het management of wat dan ook. Het is natuurlijk jouw taak om dit op te lossen.

Ik haat spoilers, dus daarom kan en wil ik niet te veel vertellen over de verhaallijn. Zoals de titel van de game al verklapt, is Shovelworks één van de meest verschrikkelijke game ontwikkelaars. In de eerste aflevering van 3 out of 10 wordt de gamestudio belaagd door duizenden mensen, omdat zij het heerlijk vinden om te zeiken om het zeiken. In dit specifieke geval gaat het om een witte haai in één van hun games, die de game ontwikkelaars tijgerhaai noemen. Eigenlijk zoals het er in de echte game industrie ook aan toe gaat!


Uiteindelijk denken ze een manier gevonden te hebben om van de demonstranten af te komen, namelijk door het koken van een stoofpot bestaande uit granola, ketchup en salsa. Gelukkig komt het team er snel achter dat dit toch geen goede oplossing is, waarna Midge besluit om te gaan praten met de demonstranten. Midge vraagt aan de demonstranten "Als we de haai fixen, stoppen jullie dan met boos zijn?", waarop de demonstranten reageerden met een "We zullen voor altijd boos zijn!".

3 out of 10 is een ontzettend brutale, maar grappige game. De humor van 3 out of 10 is vaak te beschouwen als een random wtffff moment. Er zitten zoveel kleine grapjes verscholen in deze game. Niet alleen op hele random plekken zoals in de koelkast (daar leeft een gigantisch beest in), maar ook in alle personages die je tegenkomt in deze game.


Daarnaast zitten er in 3 out of 10 heel wat minigames verscholen, vaak met een hele dikke, vette knipoog naar de huidige game industrie.

Eindoordeel

3 out of 10 is absoluut geen 3 out of 10, maar meer een 9 out of 10. Het is een relatief korte indie game, maar juist de scherpheid van de humor maakt het een lekker tussendoortje. Hopelijk zal het jouw blik betreft de game industrie wel eens kunnen veranderen. Want hey, ook zij doen hun stinkende best! Het enige "nadeel" van 3 out of 10 is dat deze game zo kort is.


IK WIL MEER CONTENT!


Score: 9/10

De game is beschikbaar gesteld door de uitgever en is verkrijgbaar in de Store voor €9.99

Recente blogposts

Alles weergeven