top of page
  • Foto van schrijverLotte

A Juggler's Tale - review

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Deze game heeft geen lange introductie nodig. A Juggler's Tale is kort samengevat echt een sprookje. Een sprookje wat verteld wordt door een vriendelijke man. Maar niet alles is zoals het lijkt...

Het spreekwoord "de touwtjes in handen hebben" kun je voor A Juggler's Tale zowel letterlijk als figuurlijk gebruiken. De figuurlijke manier is dat iemand die graag de touwtjes in handen heeft, graag alles onder controle heeft. Misschien zelfs wel de wereld manipuleert om het naar zijn of haar hand te zetten. De letterlijke manier: In a Juggler's Tale ben je een kleine pop die met touwtjes vast zit. Haar naam is Abby.

A Juggler's Tale is dus een toneelstuk wat in de vorm van een poppenspel is gegoten. Zodra de gordijnen open gaan, wat in Act One gebeurt, begint de game. En daar is dus Abby. Abby is een jongleerdster (juggler in het Engels) voor een reizend circus. Al vrij snel wordt het duidelijk dat zij gevangen is genomen door de ringmaster en iedere avond na de show wordt opgesloten in een kooi.


Abby weet gelukkig te ontsnappen en gaat op (ontdekkings)reis door de wereld. Op weg naar haar echte vrijheid. Echter zitten de ringmaster en een groepje bandieten, geleid door Tonga, haar op de hielen.

Dit klinkt allemaal niet heel erg bijzonder. De reden waarom a Juggler's tale anders is dan alle andere games, is doordat de game wordt gelezen door de poppenspeler zelf. Dit gebeurt allemaal op een rijmende manier.


Vaak bestaat het uit commentaar gericht op de mooie kleurrijke wereld (wat dus ook echt zo is, woooh!), geeft hij advies en doet hij voorspellingen om Abby te beschermen voor gevaar. Maar vrij snel, al bij Act Three, slaat de hele game om. De vraag is dan of de poppenspeler wel echt zo betrouwbaar is...

Bij het opstarten van de game denk je "ugh, dit is gewoon weer een van die standaard platform games. Je kan inderdaad springen, kisten voortduwen, klimmen op ladders en meer. Daarnaast kun je ook stenen en andere dingen oppakken en deze weggooien.


Echter, het grootste verschil is wel dat je aan touwtjes vast zit. Dit geeft dus een extra puzzeldimensie aan de game. Ondanks dat je de touwtjes soms echt verafschuwd met heel je hart, vind ik het echt een ontzettend leuke toegevoegde optie!


Eindoordeel

Ik moet nog eventjes benadrukken dat de wereld van A Juggler's Tale echt simpelweg gewoon prachtig is. Daarnaast is deze game van begin tot einde ontzettend leuk. Het lijkt misschien wel op een standaard platformer, wat het misschien ook wel is, maar gelukkig zijn de ontwikkelaars in staat geweest om er een eigen twist aan te geven. In eerste instantie lijkt het alsof A Juggler's Tale een standaard sprookje vertelt, maar al vrij snel blijkt dit dus niet zo te zijn.


Score: 80/100

De game is beschikbaar gesteld voor de uitgever en is verkrijgbaar in de Store voor € 14,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page