top of page
 • Jolina

Abonneer voordelig op Xbox Game Pass

Feit: Xbox Game Pass is hot. Het is de tijd van de service en streamingsabonnementen. Een game op disc kopen is bijna retro te noemen. Met een Xbox Game Pass zit je op de eerste rij, aangezien zo ongeveer alle releases van ontwikkelaars die binnen Microsoft Studios vallen, op day one naar Game Pass komen. Niet de minste titels met de hoeveelheid studio's die Microsoft de laatste jaren heeft vergaard...


Maar hoe zit het nou precies met Xbox Game Pass? Welke varianten zijn er en hoe schaf je het abonnement voordelig en betrouwbaar aan?

Abonnementen

Oké, basics first. Er zijn namelijk drie verschillende abonnementsvormen voor jouw Xbox console momenteel. We zetten ze voor je op een rij.


Xbox Live Gold

 • Speel elke maand 2 gratis games (Games With Gold)

 • Online spelen met vrienden, party chat functionaliteit

 • Tot 50% korting op geselecteerde titels in de Microsoft Store

Xbox Game Pass (console)

 • Toegang tot meer dan 100 console games

 • Vanaf release toegang tot nieuwe Xbox Game Studio titels

 • Exclusieve kortingen en deals in de Microsoft Store

Xbox Game Pass Ultimate

 • Inclusief Xbox Live Gold abonnement

 • Toegang tot meer dan 100 games voor console, PC en mobiele apparaten

 • Vanaf release toegang tot nieuwe Xbox Game Studio titels

 • Exclusieve kortingen en deals in de Microsoft Store

 • Speel games via je smartphone of tablet (beta)

 • Inclusief EA Play abonnement met toegang tot specifieke EA games uit The Vault, exclusieve kortingen en toegang tot specifieke ledencontent


Voordelig aanschaffen

Xbox Game Pass Ultimate geeft je dus het ultieme game abonnement op jouw Xbox console. Daarnaast krijg je een hoop extra mogelijkheden met cloud gaming, het inbegrepen Xbox Game Pass voor PC en EA Play. Sinds de opkomst van Xbox Game Pass, is er een foefje dat je kunt gebruiken in jouw voordeel. Het werkt nog steeds, omdat het door Microsoft is bedacht om mensen te stimuleren hun Xbox Live Gold of Xbox Game Pass abonnement te upgraden naar een Xbox Game Pass Ultimate abonnement. Het is daarmee dus volledig legaal om onderstaande stappen te volgen. Daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van!


Stap 1:

Voor dit foefje is het belangrijk dat alle huidige abonnementen, zoals hierboven genoemd, volledig zijn afgelopen. Eerder dan dat is het niet mogelijk om dit foefje toe te passen. Je kunt op je console nagaan hoe lang jouw abonnement nog loopt door te kiezen voor: Settings > Account > Subscriptions. Je krijgt hier een overzicht van de lopende en geannuleerde abonnementen. Er mag dus geen van bovenstaande abonnementen onder 'Active' benoemd staan.


Je kunt ook via de browser naar https://account.microsoft.com/ surfen en daar inloggen met je Microsoft account om dit overzicht op te roepen.


Stap 2:

Schaf tot maximaal 3 jaar Xbox Live Gold aan via een aanbieder buiten de officiële Store. Doe dit via een betrouwbare aanbieder, zoals CDKeys. Surf via 'Xbox' naar 'Memberships' en selecteer bijvoorbeeld drie keer een 12 maanden Xbox Live Gold abonnement. Het is belangrijk om goed te kijken naar de regio van de code. Zolang je kiest voor WW (worldwide) of EU (Europa) zit je altijd goed en heb je geen last van gepruts via VPN.


Stap 3:

Activeer de aangeschafte Xbox Live Gold codes door deze in te wisselen via de Xbox Store. Ga op je console naar de Store en kies links in de menubalk voor 'Redeem'. Je krijgt nu een pop-up scherm waar je de 25-cijferige codes van je Xbox Live Gold tegoed kunt invoeren.


Door via de browser naar https://account.microsoft.com/ te surfen en in te loggen kun je via 'Betalingsopties' ook een betaalmethode toevoegen als hiernaar gevraagd wordt, zoals iDeal of PayPal. Kies onder 'Betalingswijzen' voor 'Een nieuwe betalingswijze toevoegen' en doorloop de gevraagde stappen.


Stap 4:

We gaan nu het maximaal 3 jaar durende Xbox Live Gold abonnement met zijn volledige looptijd upgraden naar een Xbox Game Pass Ultimate abonnement. Heb je dit nooit eerder gedaan? Dan kun je via de Xbox Store jouw abonnement voor €1 omzetten. De eerste maand Xbox Game Pass Ultimate is namelijk een promo actie van €1. Gefeliciteerd! Je hebt nu een 3 jaar durend Xbox Game Pass Ultimate abonnement voor de prijs van 3 jaar Xbox Live Gold + €1. Heb je dit foefje al eerder uit gehaald? Dan werkt het nog steeds, echter niet meer via de €1 promo actie. Je moet jouw Xbox Live Gold abonnement omzetten door 1 maand Xbox Game Pass Ultimate te activeren (Let op: dit werkt niet met een trial versie van Xbox Game Pass Ultimate). Een externe code voor 1 maand Xbox Game Pass Ultimate via een aanbieder buiten de officiële Store is de goedkoopste manier om jouw Xbox Live Gold abonnement te upgraden.


Doe dit via een betrouwbare aanbieder, zoals CDKeys. Surf via 'Xbox' naar 'Memberships' en selecteer bijvoorbeeld drie keer een 1 maand Xbox Game Pass Ultimate abonnement. Belangrijk om goed te kijken naar de regio van de code. Zolang je kiest voor WW (worldwide) of EU (Europa) zit je altijd goed en heb je geen last van gepruts via VPN. Gefeliciteerd! Je hebt nu een 3 jaar durend Xbox Game Pass Ultimate abonnement voor de prijs van 3 jaar Xbox Live Gold + 1 maand Xbox Game Pass Ultimate.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page