• Lotte

Active Neurons - Review

Bijgewerkt op: 2 feb.

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Na een ramp van een game (genaamd Aery - Dreamscape) had ik echt eventjes de tijd nodig om bij te komen. Ik had het idee dat mijn hersenen snot geworden waren. Daarom maakte mijn hartje een soort van klein sprongetje toen de game Active Neurons binnenkwam.


Een game die beweert dat het 'spatial thinking' verbetert - het prachtige woord voor ruimtelijk denken. De vraag is niet zo of het spatial thinking verbetert, maarrrrr wel wat ik er natuurlijk van vind. Eén ding kan ik in ieder geval al verklappen: nodig had ik het wel!

Active Neurons is een vrij gemakkelijke game. Tenminste, er zit geen hele hoge wiskunde achter om het concept te snappen. Het is een intuïtieve puzzelgame, die naarmate je verder vordert in de levels, steeds een beetje moeilijker wordt.


Het concept is lekker makkelijk. Je moet een wit blokje van A naar B sturen, zonder dood te gaan. Stuur je naar boven, dan gaat het witte blokje naar boven. Stuur je naar links, dan gaat het blokje naar rechts. Zodra het witte blokje is beweegt, kun je het niet stoppen. Dit betekent dus dat je bewust moet nadenken over de "stappen" die je gaat zetten. Wanneer je dit niet doet, kun je wel eens in een irritante loophole terecht komen. Of nou ja... Het concrete gevolg is natuurlijk dat je uiteindelijk een level niet haalt.

Zoals ik net al aangaf wordt de game steeds iets moeilijker naarmate je verder komt. Er zijn in totaal meer dan 100 levels en na iedere 10 levels wordt er een nieuwe gameplay component toegevoegd. Dit zorgt er voor dat de gameplay van Active Neuron uitdagend genoeg blijft tot aan het einde.


Sommige levels zijn wel heel erg uitdagend! Gelukkig heeft Active Neurons daar ook een oplossing voor. Je kunt namelijk op een knop drukken die je de oplossing van het level laat zien. Het enige wat je moet doen is de sequentie onthouden (of omdat het kan, opnemen ;-)).


Conclusie

Als bioloog-zijnde heb ik kennis over spatial thinking. Echter durf ik niet te zeggen dat de game Active Neuron inderdaad spatial learning verbetert. Hetgeen wat ik wel kan zeggen: het is een ontzettend aangename game waar ik veel plezier aan heb beleefd. Het oplossen van de puzzels is fijn en soms uitdagend. Als het net iets te moeilijk wordt, kun je natuurlijk de oplossingsknop indrukken. Frustraties zul je in ieder geval niet snel vinden!


Score: 80/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever. De Xbox Series X versie van Active Neurons is aan te schaffen in de Store voor €4,99.

Recente blogposts

Alles weergeven