top of page
  • Foto van schrijverLotte

Aery - Calm Mind - Review

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


De zomer zou eigenlijk in volle gang moeten zijn, maar wij worden momenteel nog steeds getrakteerd met enigszins troosteloos weer. Ik ben benieuwd wanneer de zomer zich weer laat zien, maar om heel eerlijk te zijn vraag ik mij af of de zomer nog zal komen. We gaan het ervaren! En dit gevoel nam ik dus ook mee naar de volgende game op mijn lijstje die ik mocht reviewen. Aery - Calm Mind!

Ik heb geen idee of je bekend met Life of Fly of Life of Fly 2. Zo niet, lees dan zeker even de reviews terug! Toen ik aan de slag ging met deze twee games en mijn vriend over mijn schouder heen keek, gaf hij de volgende beknopte samenvatting: "Je vliegt een beetje rond in een grafisch mooie ruimte, met lekkere muziek op de achtergrond en je luistert naar een interessant verhaaltje." Aery - Calm Mind is een vergelijkbaar iets, maar wel nét iets anders.

Aery - Calm Mind is een game zonder een filosofisch gedachtegoed, behalve een gekalmeerd hoofd. Eigenlijk een staat van "Peace of mind". In Aery - Calm Mind ben je een jonge vogel die rond mag vliegen door een prachtig vormgegeven omgeving. De ene wereld is mooier dan de andere. Ik heb mij echt meerdere malen vol verbazing zitten kijken naar hoe alles eruit zag.


Je kunt deze werelden op jouw snelheid ontdekken. Je kunt niet doodgaan, dus dat is een voordeel. Er is niet echt een doel, behalve het verzamelen van een bepaalde hoeveelheid veertjes. Meestal is het geen kwestie van zoeken aangezien er een overvloed is. Verder hoef je niet de luisteren naar een monoloog of een dialoog, maar kun je volledig opgaan in de chille muziek.


Sommige levels zijn wel "lastiger" dan de andere levels, omdat deze wat meer uitgespreid zijn. Dit betekent dat je simpelweg gewoon wat meer tijd mag en kan besteden in deze wereld. (En als echt die laatste bloemblaadjes niet kunt vinden en er lichtelijk geagiteerd van raakt, kun je altijd de beslissing nemen om de helderheid van je beeldscherm is naar beneden te zetten).


Eindoordeel

Eigenlijk heb ik gelogen. Er is wél een doel. Namelijk jou, als speler, tot rust brengen en te laten ontspannen. En dat doet Aery - Calm Mind. Al moet ik wel toegeven dat ik de game in twee avonden had uitgespeeld. Nee, je hoeft je geen zorgen te maken. Mijn stressniveau valt mee. Ik vond het gewoon heerlijk om mijzelf te begeven in dezelfde wereld als Life of Fly; alleen dan zonder irritante monoloog en door zelf te kunnen/mogen te beslissen waar ik naar toe ging vliegen.


Score: 85/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page