top of page
  • Foto van schrijverLotte

Aery - Dreamscape - Review

Dag mijn allerliefste kijkbuiskindertjes,


Het is weer tijd voor de allereerste review van jaar. Tenminste, vanuit mijn kant. Deze keer is de game Aery - Dreamscape aan de beurt. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, want HOLY FORKING SHIRT BALLS . Het is mij niet eerder overkomen dat ik een game heb moeten afsluiten omdat ik er echt ram misselijk van werd. Terwijl juist het luisteren naar dromen een plezierige beleving hoort te zijn. Toch...?

Ok, ok. OK! Ik heb een eerdere Aery game gereviewed en toentertijd beoordeeld met een 8.5 Dus nee, het is echt niet zo dat ik het concept van deze game verschrikkelijk vind. Ook in deze Aery game vlieg je rond in een prachtig vormgegeven wereld met een relaxt muziekje er onder. Daarnaast wordt er, net zoals in Life of Fly 1 en Life of Fly 2, iedere keer een stukje van een verhaal verteld zodra je een bloemetje verzameld. Ik kan, hoe vreemd het eigenlijk ook klinkt, het rondvliegen en het luisteren naar chille muziek ontzettend hard waarderen. Vooral na een lange dag.


Maar HOLY FORKING SHIRT BALLS. Het spelen van deze game was eerder een marteling dan een plezierige beleving. Mijn irritatie puntjes opgesomd:


1. In Aery - Dreamscape is er een optie toegevoegd die er voor zorgt dat je vogel die je aan te besturen bent "sneller" kan. Ja, het is sneller dan wanneer je niet de A-knop ingedrukt houdt, maar het is ook niet weer zo veel sneller dat je denkt "Woo, lekker!". Wat op zich best prima is, want ik begrijp dat je deze game aan het einde van de dag gaat spelen om je hoofd leeg te maken. Echter... Je komt vervolgens in een soort van tunnelvisie met groothoek-moment terecht, zonder een blur effect aan de buitenkant van het scherm. Oftewel, wanneer je de vogel beweegt, gebeuren er allerlei rare dingen met het scherm.

Het is eenzelfde soort effect zoals wanneer je naar je telefoon kijkt in de auto, terwijl je bestuurder net een bocht neemt. Met als gevolg: binnen 10 seconde ben je ram misselijk en wil je niet meer snel gaan. Echter, het niet snel gaan is zo langzaam, dat je wel genoodzaakt bent om snel te gaan. Weet je, ik heb nog nooit LSD gedaan, maar volgens mij voelt een bad trip zo aan.


2. In Aery kun je niet dood gaan, wat echt super tof is. Alleen hier is het volgende probleem: Vlieg je ergens tegen aan, dan word je helemaal teruggestuurd naar het begin van het level. Dus, heb je een beetje pech en heb je een groot level...

3. De bloemetjes die je moet verzamelen, zitten best vaak op erg onlogische plekken. Ik snap dat het de ervaring kan zijn, maar weet je... Ik speel deze game omdat ik gewoon lekker relaxt wil rond vliegen en naar chille muziek wil luisteren. Ik wil niet mega lang bezig zijn omdat ik een stom bloemetje moet vinden dat op een verschrikkelijke onlogische plek zit.

4. Het einde van de levels, wanneer je dus alle bloemetjes hebt verzameld, worden op een hele lullige manier afgekapt. Je wordt alweer doorgestuurd naar het volgende level, terwijl de laatste zin nog niet eens is afgemaakt.


Conclusie

Ugh. Ik wil zo graag positief zijn over deze game, aangezien ik het concept zo erg kan waarderen. Maar nee, ik vind jullie te lief en te leuk. Koop.deze.game.niet. Mits je graag mensen wilt martelen en ze graag misselijk maakt. Wanneer je wel benieuwd bent naar de Aery games, raad ik je aan om deze versie te passeren en bijvoorbeeld aan de slag te gaan met Aery - Calm mind. Ja, die ene versie die ik wel een hoog cijfer heb gegeven.


Ik hoop echt zo hard dat de ontwikkelaars binnenkort een update uitbrengen en deze "irritatie" puntjes oplossen. Want ik vind het zo leuk... :(


Eindcijfer: 35/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page