top of page
  • Foto van schrijverLotte

Aery - Flow of Time | Review

Hallo lieve kijkbuiskindertjes,


Om heel eerlijk te zijn, bestaat er niet echt een Aery review. Aangezien er al vele Aery games zijn uitgebracht en ik hier al meerdere (met liefde) heb mogen becommentariëren. Doordat de games zo licht zijn en voornamelijk gebaseerd op ontspanning en ontdekking, merk ik dat je je voornamelijk gaat focussen op de vormgeving, de verhaallijn en het verzamelen van veertjes. En euhm, ja... Eventuele bugs. Voor de rest blijft alles het zelfde. Behalve de muziek, deze keer. Deze onderdelen gecombineerd, maken een soort van standaard template voor een Aery review. Enigszins met een beetje schaamte, heb ik hierdoor een aantal reviews geleden een schema geïntroduceerd dat ik deze keer, met liefde weer heb aangevuld.

Als je benieuwd bent naar de reviews van Aery - Calm Mind, Aery - Dreamscape, Aery - A New Frontier, Aery - Vikings en Aery - Flow of Time: hier, hier, hier, hier en hier.

Opmerking

...

Aery - A New Frontier

Aery - Vikings

Aery - Path of Corruption

Aery - Flow of Time

Kleur bloem

Rood

Rood

Rood

In de meeste levels rood, in een aantal levels wit.

Luisteren naar een monoloog terwijl je bloemetjes verzamelt?

Ja, maar het is nu goed uitgevoerd (zie punt 3.)

Nee, verhaal kun je van te voren lezen. Gedurende de game is het lekker rustig

Nee, er is van te voren een kleine monoloog.

Nope! Er is van te voren een sort van monoloog. Tip: zet de game niet op pauze terwijl de narrator aan het praten is. De tekst verdwijnt dan pas na een bepaalde tijd! (en niet zodra de narrator zijn klep houdt :)).

Word de monoloog afgekapt?

Nee, het is opgelost!

Nee, er is geen monoloog aanwezig gedurende de game (alleen er dus voor)

Nee!

Nee (zie ook punt 2)

Wat gebeurt er wanneer je crashed?

Niets ernstigs! Ook hier word je een stukje terug gezet in de tijd.

Niks, je wordt gewoon een stukje terug gezet. Tot vlak voor het ongeluk.

Niks, je wordt gewoon een stukje terug gezet. En het lijkt er op dat je de juiste kant weer op wordt gestuurd!

Niets! Je wordt gewoon een veilig stukje terug gezet. Dus er is niets ernstigs aan de hand zodra je crashed.

Onlogische plekken van de bloemen?

Soms, maar ik heb wel het idee dat het wat intuïtiever aanvoelt.

Soms, maar het lijkt erop dat je er aan gewend raakt!

Nee, het voelt heel intuïtief. Ik was geen enkele keer tot in den treuren bezig met het zoek van de bloemen

Nee! Het voelt heel erg intuïtief. Behalve in een level. Toen was het vinden van de eerste bloem best lastig.

Worden de eindes van de levels afgekapt?

Nee! Het is opgelost!

Nee!

Nee :)

Nee! Super fijn!

Misselijk makende zoom

Nee! THANK THE DEVELOPERS!

Half, maar het lijkt wel minder heftig te zijn.

Soms, maar het lijkt wel minder heftig te zijn.

Heel af en toe, maar ik moet toegeven dat de developers daarin heel erg vooruit in zijn gegaan.

Verschillende snelheden!

Neen

JA!

Ja!

Ja!! (Plies, laat dit er voor altijd in blijven).

Kun je de game pauzeren?

Ja

Ja

Nee!?

Ja! :)

Eind oordeel

85/100

90/100

89/100

???/100

De verhaallijn van Aery - Flow in Time is niet echt moeilijk. De papegaai, die jij bestuurt, is namelijk op zoek naar een antidote. Het blijkt namelijk zo te zijn dat er een beschaving op het punt staat om te verdwijnen dankzij een plaag. Onze lieve kleine papegaai zal hierdoor door de tijd (en ruimte) gaan reizen op zoek naar een brouwsel die deze desbetreffende beschaving zal redden.

Via een portaal kom je onder andere terecht bij de Azteken, maar ook bij de Egyptenaren en Vikingen. Zelfs in de toekomst! Je rondt een level af door alle bloemen (of veren?) te verzamelen. Zo word je doorgestuurd naar een ander tijdperk c.q. level.


Om heel eerlijk te zijn, heb ik niet te veel aandacht gespendeerd aan de verhaallijn. Het is immers gewoon een introductieverhaaltje, wat eigenlijk een verkapt excuus is om een papegaai van de ene wereld naar een andere wereld te sturen. Zonder het verhaaltje had je het ook prima gered! :)

Ik denk dat ik de volgende twee dingen wel eventjes moet benadrukken, vooral in de positieve zin. De artwork van Aery - Flow in Time is adembenemend. Niet alleen als je het met de voorlopers vergelijkt, aangezien deze vaak nogal wat blokkerig waren. Ik denk dat de vormgeving van de levels één van de mooiste Aery's was!


De landschappen zijn ontzettend gedetailleerd, in het algemeen waren de bloemen makkelijk te herkennen. Daarbij is de muziek ook veranderd! Nu was het wat meer rustgevende, chille muziek in plaats van een elektronische muziek uit de jaren '80 (als iemand een betere beschrijving heeft, please let me know).

Al heb ik wel een beetje het idee dat er in Aery - Flow in Time wat meer bugs aanwezig zijn ten opzichte van de vorige delen. Zo kon ik niet altijd door een deuropening heen vliegen, terwijl dat wel moest. Ergens voelt dit wel een beetje tegendraads aan. Aangezien Aery - Flow in Time juist zo'n serene en pittoreske game is. Aan bijna alles is gedacht. Dus ik weet niet zeker of dit komt omdat ik een reviewversie heb ontvangen, en deze bugs nog niet ge-update waren. Laten we dit maar hopen!


Gelukkig was het wel iedere keer makkelijk op te vangen door iets om te vliegen of een andere toegangsmogelijkheid te vinden. Daarnaast laadden de bergen en de lucht in bepaalde levels vaak wat laat. Soms gaf dit hier en daar wat problemen met het vinden van de bloemen. Maar ik raakte er niet minder ontspannen door.

Conclusie

Aery - Flow in Time ziet er adembenemend eruit. De vogel vliegt overal vliegensvlug naar toe en door heen. In het algemeen zijn de bloemen gemakkelijk te spotten. Het enige nadeel was wel dat er nogal wat bugs in zaten. Daarbij had de game hier en daar moeite om de game in te laden, waardoor bergen pas op hele late momenten zichtbaar werden. Hierdoor was het lastig om de bloemen te vinden. Maar kort samengevat (alsof het bovenstaande niet kort genoeg is), is het weer een heerlijke Aery game. De perfecte Aery game ben ik overigens nog niet tegen gekomen, dus ik wacht met smart op het volgende deel!


Score: 91/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page