• Glenn

Akuto: Showdown - Review

Toen deze titel binnenkwam op de redactie, had ik geen flauw idee wat ik me er bij moest voorstellen. De titel sprak me aan, dus laat maar komen die hap!


Achteraf bleek dit een vrij simpele game te zijn, waar je het in totaal met vier personen tegen elkaar opneemt in een 'showdown'. Het doel? Iedereen afmaken en als laatste overblijven.

Akuto is een isometrische en snelle game waarin je het met een heel wapenarsenaal op moet nemen tegen maximaal drie andere spelers op een aantal verschillende maps. Zo speel je bijvoorbeeld in een Japanse tuin of een treinbaan uit het Wilde Westen. Maar pas op! Niet alleen de spelers kunnen gevaarlijk zijn.


Er zijn in totaal 10 melee wapens en 15 geweren om vrij te spelen, dit varieert echt van knuppels tot toverstokken en van pistolen tot shotguns. Hiermee moet je de andere spelers zo veel mogelijk afmaken en als laatste overblijven om het potje te winnen. Daarnaast heb je nog een aantal hoedjes om je personage aan te passen.

Wat mij verraste aan deze game, is dat hij ouderwets couch co-op te spelen is met je vrienden of familie. Dat is uiterst zeldzaam, gezien alles online is tegenwoordig. Maar ook online of zelfs solo tegen bots is deze game te spelen. Echter heb ik de online functie niet kunnen testen omdat we het spel al vrij vroeg voor release hebben gekregen. Veel kan dit niet van de rest verschillen, buiten de moeilijkheidsgraad misschien.


Grafisch hoef je niet veel van het spel te verwachten. Het zijn een paar gekleurde poppetjes in relatief kleine maps. Desondanks spatten de kleuren wel lekker van je scherm af en is dit gewoon een hersenloos leuke game om samen te spelen of online. Verstand op nul en gaan met die banaan! Helaas zijn er geen meerdere gamemodi om uit te kiezen.

Conclusie

Akuto: Showdown is een simpele, maar hersenloos leuke game. Hij is zowel solo (tegen bots), online als couch co-op te spelen, wat uiterst zeldzaam is tegenwoordig. Er zijn genoeg wapens vrij te spelen en je poppetje kun je ook nog een beetje pimpen met leuke hoedjes.


Grafisch is het niks bijzonders, maar de kleuren spatten wel echt van je scherm. Voor de prijs is deze game zeker een aanrader om af en toe tussendoor te spelen. Op de lange termijn zal het een beetje 'saai' worden, want het is wel steeds hetzelfde door gebrek aan meerdere gamemodus.


Score: 79/100

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven