top of page
  • Lotte

Animal Shelter Simulator - Review

Bijgewerkt op: 26 nov. 2022

Hallo lieve kijkbuiskindertjes,


Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben een slecht persoon. Ik ben een heel slecht persoon. Walter, één van de katten, is ziek geworden. En aangezien ik hem niet kon helpen, is hij weggehaald door de dierenbescherming. Hopelijk is Walter nu op een betere plek... Terwijl ik dacht dat het zo goed ging met mijn shelter... :(

Dus. Hallo! Er is een game uitgekomen waarvan ik niet wist dat ik het nodig zou hebben in mijn leven. Ik heb heel wat stmulator spellen gespeeld, maar ik denk dat deze toch wel een beetje de kroon spant. Je kan immers honden en katten opvangen en ze vervolgens, zodra ze klaar zijn om geadopteerd te worden, het perfecte plekje voor ze vinden.

Animal Shelter Simulator in een notendop (al denk ik niet dat ik het hoef uit te leggen): Er wordt een zielige hond of kat binnen gebracht. Je zorgt dat ze, als ze het nodig hebben, een medische check krijgen in de kliniek. Om ze vervolgens te bedolven met eten en drinken, koekjes (vreemd genoeg vinden de katten dit niet lekker) en aaitjes over hun harige kopjes. Ondertussen moet je hun drollen of plasjes opruimen, en daarna is het speeltijd. Soms moet je een hond grondig wassen en een van de kattenogen uitborstelen.


Zodra aan al hun wensen is voldaan en jij hun karaktereigenschappen hebt achterhaald, is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baas. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst een foto maken om bij de advertentie te plaatsen. Vrij snel krijg je berichten van potentiële baasjes. Zodra beide wenslijsten overeenkomen, is het tijd dat het dier naar de nieuwe eigenaar gaat. Hond of kat blij, nieuwe baas blij... en natuurlijk ook jij blij! Zodra er voldoende dieren een fijn plekje hebben gevonden bij een nieuwe baas en jij lekker wat geld hebt verzameld, kun je jouw animal shelter uitbreiden. Meer hokken, meer opties... Dus meer dieren!

Okay. Misschien klinkt dit wel heel erg overweldigend, zodra je dit nu leest. Ik kan je geruststellen. De kennismaking met alle aspecten van de game is vrij rustig. Hierbij wordt iedere stap die je moet nemen uitgelegd. Ondanks dat de uitleg van de game misschien wel een beetje langdradig is, betekent het niet dat je niet je eigen wil kunt volgen. Aan het begin denk je 'och, dit is wel relaxt', maar ook hier kan ik je vertellen dat wanneer je animal shelter eenmaal loopt, het aardig aanpoten is.


Verwaarloos je bijvoorbeeld dieren niet, want dan worden zij alsnog weggehaald door de dierenbescherming. Zoals het dus ook met Walter is gegaan... Al denk ik wel dat ik hier wat uitleg moet geven. De reden dat Walter weg is gehaald, was dus omdat hij ziek was geworden. Alleen ik had nog niet voldoende opties in de kliniek vrijgespeeld om te achterhalen waar Walter last van had. Toen ik hem eindelijk kon behandelen en naar zijn hok toe rende... Kreeg ik het bericht dat hij weg was. Sorry Walter... Het was niet mijn bedoeling!

Conclusie

Het grootste nadeel van deze game is dat de gameplay na een tijdje wel een beetje repititief wordt. Het zijn namelijk constant dezelfde handelingen die je moet uitvoeren. En wanneer jouw shelter dermate uitgebreid is, is het ook heel wat rondrennen. Het zou extra leuk zijn, wanneer je bijvoorbeeld mensen zou kunnen aannemen die bepaalde taken van je overnemen, zodat het wat minder heen-en-weer geren wordt en je jezelf meer kan focussen op het managen van de shelter. En hoe leuk ik honden en katten ook vind, er zijn zoveel andere diersoorten die ook een plekje nodig hebben. Met daarbij ook hun verzorgingsaspecten. Zoals het geven van wat wortels aan de konijnen, hooi aan de paarden... Of wordt het dan meer een kinderboerderij?


En nogmaals... Sorry Walter... Ik hoop dat je het mij vergeeft...


Score: 70/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page