top of page
  • Foto van schrijverBas

Astro A10 - Review

Bijgewerkt op: 8 feb. 2022

De A10 is het budget model van het veel geprezen merk Astro, dat bij gamers wereldwijd bekend is om zijn headsets. Eens zien wat dit budget model te bieden heeft!


De eerste keer dat ik deze headset op mijn hoofd zette, voelde dat een beetje apart. Dit kwam door de naar mijn gevoel net iets te kleine oorschelpen, waardoor de padding op mijn oor rustte. Ook voelde de headpadding iets te dik aan. Na een kwartiertje was dit gevoel weg en zat hij eigenlijk prima. Tijdens hele lange gamesessies kan de headset wel een beetje een drukkend gevoel geven, wat iets minder prettig is.

Er zit een kabel bij de headset, met een volume wieltje en deze is 205,5 cm lang. Ja ja, ik heb hem met een meetlint ernaast opgemeten! Doordat de kabel zo lang is, geeft dit je veel ruimte en een vrij gevoel. De kabel is ook afneembaar van de headset, waardoor je eventueel de kabel kan vervangen, mocht deze defect zijn. Het muten van de A10 doe je door de mic omhoog te draaien. Deze functie zie je niet veel op dit soort headsets. De mic werkt goed en je bent voor je mede gamers goed te verstaan. De mic boom is daarnaast flexibel, waardoor hij niet zo makkelijk af kan breken, mocht de headset "per ongeluk” vallen.


Het geluid wat er uit de 40 mm drivers schalmt, klinkt prima. Er zit wel veel laag (bass) in. Persoonlijk vond ik het laag een beetje te veel aanwezig, maar het is absoluut niet storend verder.

Het pinpointen van tegenstanders in FPS was wel moeilijk. Je kunt niet heel erg goed horen waar deze vandaan komen. Links/rechts van je, dat zit wel goed, maar boven of onder je is moeilijker te horen. Mocht je veel FPS spelen en/of het pinpointen van je tegenstander belangrijk vinden, dan is dit niet een ideale headset. Hij is zeker niet slecht, maar het kan beter.

Bij andere games heb je dit probleem niet, omdat het daar veel minder of niet belangrijk is. Ik zou deze headset dus niet aanraden aan iemand die veel FPS games speelt, maar in combinatie met race- of sportgames bijvoorbeeld dan weer wel. Bij een film valt het nauwelijks op dat boven/onder wat minder waarneembaar is en klinkt het allemaal prima. Ook muziek klinkt goed uit de headset. Misschien moet je wel wat tweaken aan je laag, zodat deze wat minder op de voorgrond zit. Dan heb je er goed geluid door.


De prijs van deze headset ligt rond de €60,-. Dit kan wat verschillen omdat er verschillende speciale edities en kleurtjes beschikbaar zijn.


Conclusie

De Astro A10 is een prima headset voor gamers die weinig FPS spelen. De lange kabel geeft een vrij gevoel en hindert amper. Al met al is dit een prima headset die zijn geld gewoon meer dan waard is. Natuurlijk kan deze headset zich niet meten met de headsets van meer dan €100, maar in de categorie tot €100 is deze Astro A10 echt een serieuze overweging waard.


Score: 77/100


Review product is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page