• Leon

Autobahn Police Simulator 2 - Review

Bijgewerkt op: 18 jan. 2021

Wat wilde jij later worden als je groot bent? Voor mij was dat banketbakker, want dan kon ik alle taartjes lekker zelf opeten. Maar goed dat ik dat niet geworden ben. Veel te vroeg je bed uit en ik zou nog dikker worden dan dat ik al ben.


Voor veel andere jongetjes (en misschien natuurlijk ook meisjes) is er een grote kans dat dit politieagent zou kunnen zijn. In Autobahn Police Simulator 2 kun je alsnog je kinderdroom uit laten komen.

Autobahn Police Simulator 2 van ontwikkelaar Z-Software laat je spelen in een fictief stuk Duitsland. Steden, dorpjes en (snel)wegen vormen het geheel van de wereld. Dit is nog best een grote open wereld. Zo moet je al snel ruim 20 kilometer rijden om bij een missie te komen. Daar ben je wel even mee bezig. Ook de borden voor een uitrit of hoeveel kilometer het is naar een volgende plaats komen realistisch over.


Wanneer je de game opstart, kun je kiezen uit een klein aantal karakters. Je komt binnen op het bureau en al snel sta je bij je baas op kantoor. Dan kun je kiezen of je eerst een tutorial wilt of niet. Ik had het wel gedaan, maar je mist weinig als je het niet doet. Met je partner Hans ga je onderweg naar je eerste incident.

Eenmaal bij plaats delict, in dit geval een vrachtwagen die tegen een brug was gereden, merk je de simulator kant van de game. Zo moet je pylonen neerzetten om de boel af te zetten, op zoek naar de reden hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en praten met de chauffeur. Daarna maak je een paar foto’s en controleer je de lading nog even. Ook kijk je of je nog iets verdachts ziet en dit mogelijk kan navragen bij de chauffeur.


Zo krijg je meer van dit soort opdrachten om te voltooien. Je gaat achter een stenengooier van een viaduct aan en zet een achtervolging in achter een drugsdealer. Dit klinkt allemaal superspannend maar dat valt tegen. Je gaat voor de drugsdealer rijden en zet je stopteken aan en hij stopt. Verwacht dus zeker geen GTA-achtige achtervolgingen, het is echt een simulator.

Op gameplay gebied laat Autobahn Police Simulator 2 flinke steken vallen. De gehele besturing voelt clunky as f*ck. Wanneer je een deur opent, word je terug geduwd door de deur bijvoorbeeld.

Ook het rijden met de auto voelt niet hoe het zou moeten. Zo duurt het heel lang voordat je achteruit kunt rijden en een schademodel kent deze simulator ook niet.


De camera met lopen is ook bedroevend te noemen. Zo moet je een trap omhoog in het politiebureau en het is mij nog niet gelukt om in één keer het bochtige naar rechts goed te nemen.

Waar de gameplay steken laat vallen is het misschien nog erger gesteld met de graphics. Ik denk dat er games zijn van de originele Xbox die er beter uit zien dan deze game. Je hebt echt het gevoel dat je twintig jaar terug de tijd in gaat.


Ook het geluid is raar te noemen. Nou klopt de lip-synch totaal niet, maar dat vind ik persoonlijk nog niet het ergste. Je speelt een Duitse politieagent en iedereen in de game heeft een Brits accent. Doe er dan op zijn minst nog een optie bij om het in het Duits te spelen.

Conclusie

Simulatorgames zijn niet spannend om te spelen en zelfs bij de politie is dat niet het geval. Aan de ene kant jammer, maar misschien is het ook gewoon niet zo spannend als velen denken.

De gameplay is niet vloeiend, de graphics om te huilen en de voice acting beneden alle peil. Je moet wel heel erg je best doen om hier wat positiefs in te zien.Score: 39/100

Game beschikbaar gesteld door uitgever

Recente blogposts

Alles weergeven