top of page
  • Foto van schrijverJolina

Ballotron Oceans - Review

Bijgewerkt op: 14 mrt.

Het regent al een paar dagen pijpenstelen. Gedver. Als je dan toch kletsnat wordt, kun je net zo goed een duik in de grote oceaan nemen, toch? Ballotron Oceans is de nieuwste gup van ontwikkelaar Cool-Two Interactive en uitgever Desert Water Games LLC. De game is vergelijkbaar met zijn spirituele voorganger Ballotron, met het grote verschil dat Ballotron Oceans, je raadt het al, zich onder water afspeelt!

In Ballotron Oceans speel je een soort biljart. Je stoot met een klein, blauw balletje een grote blauwe bal op pad om uiteindelijk een grote groene bal te raken en daarmee het level succesvol te beëindigen. Kies dus een startbal, bepaal de hoek en kracht van de stoot en GO! De gameplay is eigenlijk zo simpel als dat.


Het leuke aan Ballotron Oceans is dat de ballen zich ook daadwerkelijk gedragen alsof ze onder water voortbewegen. Dat wil zeggen dat in de meeste gevallen de snelheid er behoorlijk rap uitgaat, zodra je een bal op weg stoot. Andere blokken die je aan de kant stoot, zweven en dwarrelen een beetje aan de kant. Houd hier dus rekening mee.

Je moet natuurlijk vooraf een beetje het level scannen om te bekijken hoe je het voor elkaar gaat krijgen de grote, groene bal te bereiken. Elk level kun je maximaal 3 sterren winnen als waardering en verdeeld over de levels kun je in totaal 50 muntjes verzamelen. Soms zitten er andere blokken in de weg waar je eerst vanaf moet komen. Het puzzeleffect is dus aanwezig, maar de gameplay is niet dermate moeilijk of uitdagend dat je de behoefte krijgt jezelf erin te verdrinken.


Datzelfde geldt eigenlijk over de besturing, ook die is namelijk lekker gemakkelijk. Bij de start van het level kun je met je linkerstick een cursor voortbewegen, waarmee je een kleine, blauwe bal selecteert om weg te stoten. Dat is alles wat je nodig hebt om deze game te spelen.

Ballotron Oceans ziet er lekker kleurrijk uit, door de mooie kleurcontrasten tussen de donkerblauwe achtergrondkleuren en de kleurrijke blokken in de voorgrond. De game is daarnaast erg scherp en loopt prima op Xbox Series S, waarop ik de game heb gespeeld voor deze review. Klein maar krachtig zeg maar. De installatiegrootte van Ballotron Oceans is slechts zo'n 405MB namelijk.


In al zijn simpelheid zwijmelt de game best lekker weg als tussendoortje. Even lekker wat leveltjes aftikken kan een heerlijke variatie zijn op de drukke actie uit RPG's of shooters van tegenwoordig. Maar je moet er wel van houden. Daarnaast is een bijkomende minpunt dat de game ook erg snel kan vervelen.

Dit wordt nog extra getriggerd doordat je binnen 4 minuten alle 1000G aan achievements kunt binnen hengelen zodra je level 10 bereikt. Dat stimuleert natuurlijk niet echt tot doorspelen, ook al zitten er 150 levels in verwerkt. Tenzij je de game echt ontzettend leuk en aantrekkelijk vindt. Dat was bij mij helaas niet echt het geval. En ja, ik heb het echt geprobeerd maar level 150 ga ik zelf nooit bereiken, vrees ik.


Voor achievementhunters is deze game daarentegen natuurlijk een waar Valhalla. Voor enkele eurootjes kun je binnen 4 minuten 1000G bijschrijven. De oorspronkelijke game Ballotron is nog een keer opgehoogd tot 2000G, dus de kans bestaat dat dit ook bij Ballotron Oceans het geval gaat zijn. Daarnaast zijn er nog aparte achievements te verzamelen voor de Windows 10 versie van Ballotron Oceans, mocht je er geen genoeg van krijgen.


Conclusie

Ballotron Oceans brengt simpele, maar kleurrijke puzzelgameplay naar je huiskamer. De game doet in principe weinig fout, behalve dat het erg snel saai kan worden. Een echt aquarium biedt langer vermaak. Wel kun je in zeer korte tijd alle achievements binnen hengelen, waardoor dit een aantrekkelijk visje is voor achievement hunters. Het gros van de gamers zal het verder echter weinig kunnen bekoren.


Score: 50/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page