top of page
  • Foto van schrijverJolina

Barry The Bunny - Review

Het is nog lang geen Pasen, maar toch is er een nieuwe game uitgekomen met een konijn in de hoofdrol. Zijn naam is Barry en hij verstopt geen eieren, maar hij red andere konijntjes door bruggen te bouwen van boomstammen die hij verzameld heeft. Wat een dapper konijn!

Barry The Bunny is een 2D platformer avontuur, waarin Barry dus op pad gaat om andere konijntjes te redden. In de vier verschillende werelden doorloop je korte levels. Elk level moet je bij de uitgang geraken en in elk level is ook een konijntje in nood te vinden. Door drie boomstammen te verzamelen, kun je dit konijntje terug naar zijn huisje brengen.


Verder kun je ook hamers, wortels en items voor je uitrusting verzamelen. Hoe beter je uitrusting, hoe meer schade je kunt verdragen. Zonder uitrusting ga je dood als je tegen een vijand aanloopt of in scherpe pinnen terecht komt en begin je het level opnieuw. De boomstammen die je tot dan hebt verzameld in het level, blijven bij je, dus die hoef je niet opnieuw te verzamelen.

De hamers zijn een belangrijk onderdeel van je uitrusting, want je kunt ze tegen vijanden aangooien om ze uit te schakelen. Vijanden spawnen wel opnieuw, mocht je in een level dood gaan. Hamers komen dus zeker goed van pas. De wortels die je verzamelt, zijn je levens, dus ook hiervan is het verstandig er genoeg te verzamelen.


Je gaat in ieder geval een aantal keren dood, niet perse omdat de game heel moeilijk is, maar wel omdat de besturing soms heel nauw komt. Zo ben ik regelmatig (met slechte afloop) van een ladder gestort en als je net te dicht op een Nitro blok bent, kan deze zomaar in je gezicht ontploffen. Een ontploft konijn, daar heeft helemaal niemand wat aan, dus dat moet je koste wat kost voorkomen.

Hoewel de gameplay niet erg diepgaand is omdat je elk level dezelfde handelingen verricht, is het platformen wel leuk om te doen. De vier verschillende werelden zorgen hierin voor wat welkome verfrissing. Niks spectaculairs, maar zeker wel vermakelijk. Pas wel op dat je blokken die verdwijnen effectief gebruikt, want soms lukt het hierdoor niet meer om bij het konijntje te komen zonder jezelf bewust dood te maken.


De kleurrijke wereld is weergegeven in een toffe 8-bit stijl en wordt vergezeld door passende muziek. Niet in alle games wordt dit goed uitgevoerd, maar Barry The Bunny is best wel mooi om te zien. Een extra leuke bijkomstigheid is dat je de 1000G van deze game met zo'n 20-30 minuten hebt binnen gehaald.


Conclusie

Hoewel Barry The Bunny geen spectaculaire trucjes met je uithaalt, is het wel een aandoenlijke platformer die er mooi uitziet. De game doet eigenlijk weinig fout, op de wat gevoelige besturing na misschien. De achievements zijn redelijk simpel te behalen en het proces daarvan is nog vermakelijk ook. Barry is een prima tussendoortje (nee nee, ik doel hier absoluut niet op een lekkere konijnenbout). En zeg nou zelf, een konijn met een bouwvakkersoutfit en een toffe zonnebril op zijn neus is toch enorm cool om te zien?! Hop hop, allemaal Barry The Bunny gaan spelen nu!


Score: 78/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page