top of page
  • Foto van schrijverJolina

Battlefield 2042 update 4.0 wijst op komst microtransactions en bots

Battlefield zit in zwaar weer. De laatste game in de serie is niet wat men ervan gehoopt en verwacht had. De release van Battlefield 2042 stelde zelfs zwaar teleur. De game zat (en zit nog steeds) vol bugs en technische fouten en vooral hardcore Battlefield fans spreken zich uit tegen het anti-Battlefield gevoel dat de game neerzet. De Battlefield franchise is afgebrokkeld en voelt niet meer zoals Battlefield zou moeten voelen.


EA en DICE zijn hard bezig om nog te redden wat er te redden valt. Het is de vraag of ze daarmee ooit nog het vertrouwen van de (hardcore) fans terug weten te verdienen, maar ze zijn bezig om elke vorm van feedback te analyseren en Battlefield 2042 te verbeteren.

Zo is er vorige week patch 4.0 uitgebracht, met daarin enkele reparaties, updates en verbeteringen. Eindelijk heeft de game daarmee de optie van VoIP gekregen, iets wat natuurlijk gelijk bij de release in de game had moeten zitten. De volledige details over deze update is te vinden op de website van EA.


Temporyal, een Battlefield dataminer, heeft de backend van de game bekeken na de invoering van update 4.0 en ontdekte enkele bijzondere dingen. Zo heeft hij enkele afbeeldingen op weten te graven die duiden op een in-game store. Nu zijn Battlefield spelers niet onbekend met microtransacties, maar het voelt niet als een goede zet op dit moment in het proces om Battlefield 2042 nog enigszins te redden.

Deze schijnbare store lijkt diverse bundels te bevatten, inclusief cosmetica voor specialisten, wapens en voertuigen. Spelers kunnen ook XP-boosts kopen. Extra afbeeldingen duiden op een nieuwe premiumvaluta, die beschikbaar zal zijn in pakketten van 500, 1.000, 2.400, 5.000 en 13.000. Het is nog niet duidelijk hoeveel deze bundels gaan kosten.


Ook heeft temporyal een mogelijke datum gevonden voor de release van Season One, die na de slechte release van de game werd uitgesteld. Als laatste wist temporyal te ontdekken dat er AI spelers zijn toegevoegd aan de backend, wat mogelijk duidt op de komst van bots.

De toevoeging van bots is natuurlijk een slimme manier om de map gevuld te houden, maar de vraag is op DICE zich niet beter kan richten op hoe het échte spelers terug naar Battlefield weet te trekken.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page