top of page
  • Foto van schrijverJolina

Bethesda heeft een idee voor Fallout 5

Skyrim viert vandaag zijn tiende verjaardag. In het kader van deze feestelijke gebeurtenis is Todd Howard in een interview met IGN ingegaan op een mogelijk vervolg op Fallout 4. Bethesda Game Studios is razend druk met een aantal grote titels, waaronder Starfield en The Elder Scrolls 6. Todd Howard kreeg de vraag voorgelegd of Bethesa Game Studios zelf de nieuwe Fallout game gaat ontwikkelen, of dat ze dit uit handen geven. Dit laatste is eerder gebeurd met Fallout: New Vegas, dat door Obsidian is ontwikkeld.


Zijn reactie in het interview was als volgt:

"Ik zie niet... kijk, Fallout is onderdeel van ons DNA hier. We hebben soms met andere mensen gewerkt - en ik kan niet zeggen wat er gaat gebeuren. Weet je, we hebben een one-pager voor Fallout 5, met wat we ermee willen doen."

Er is dus een basisidee voor Fallout 5, ook al is dit nu niet meer dan een one-pager. Dit betekent dat er waarschijnlijk een breed concept is vastgelegd met een verhaal, bepaalde mechanics en op welk publiek het is gericht. Slechts een brede visie dus.


Omdat deze visie nog vrij algemeen is en Bethesda zich eerst richt op de release van Starfield en The Elder Scrolls 6, is de verwachting dat Fallout 5 nog enkele jaren op zich laat wachten.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page