top of page
  • Foto van schrijverLeon

Big Rumble Boxing: Creed Champions - Review

Ik mag het graag hebben over mijn huwelijksreis. Mijn vrouw en ik waren naar Amerika geweest en hadden een rondreis gedaan. Van San Francisco helemaal naar New York met de auto, dus van kust naar kust. Een fantastische reis die ik mijn hele leven zal blijven herinneren. En toen we de korte etappe van Washington DC naar New York reden, hadden we een tussenstop in Philadelphia. Niet om alleen de Phillie cheesesteak te eten, maar ook om een hele andere reden.

In Philadelphia waren meerdere delen van een filmserie opgenomen die toch wel heel bekend zijn. Met een acteur die toen nog niet heel bekend was, maar later pareltjes van actiefilms maakte. Denk aan Demolition Man, Cliffhanger en Rambo. Uiteraard heb ik het over Sylvester Stallone, die doorbrak met de Rocky films. En in de eerste film heb je een scène waar hij heel wat trappen oprent en dat moest ik ook doen. Soort van bucketlist dingetje zeg maar.


Alle oude Rocky films heb ik gezien, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik de nieuwe spin-off films, Creed, niet gezien heb. Maar toch begon het wel te kriebelen toen ik Big Rumble Boxing: Creed Champions op de releaselijst voorbij zag komen. Boxen met Rocky, Apollo Creed, ‘I pity the fool’ MR T als Clubber Lang en Ivan Drago. Ja, dat zag ik wel zitten en dan neem ik de nieuwe vechters wel op de koop toe.

Wanneer je de game opstart, heb je maar een klein aantal keuzes met welke mode je wilt beginnen. Zo vond ik het raar dat er geen story mode was. Die is er dus wel, maar heet het geen story, maar arcade. Hier kan je kiezen tussen tien vechters, die elk een eigen story hebben. Uiteraard heb ik direct voor de Italian Stallion gekozen en het was leuk om te zien dat je dan eigenlijk al zijn films naspeelt met de gevechten.


Uiteraard heb ik ook van andere, die voor mij onbekend waren, hun verhaallijn gespeeld en het zijn aardige, maar niet hoogstaande verhaaltjes. Dit doe je op locaties die je ook tegenkomt in de films. Je bent ongeveer een half uur tot een uur mee bezig om één verhaallijn uit te spelen. En met het uitspelen van een story, unlock je weer een nieuwe vechter. In totaal zitten er twintig boxers in om uit te kiezen. Een mooi aantal als je het mij vraagt.

En dan het vechten zelf, want daar draait het allemaal om. Verwacht geen moeilijke knoppencombinaties die je moet uitvoeren. Het is een op en top arcade game. Je hebt een lichte aanval en een zware aanval, je kan blokkeren en je hebt een super. Toch komt er best wat tactiek bij kijken. Zo moet je best vaak opzij stappen om niet geraakt te worden en om de aanval over te nemen. Ook heeft iedere vechter zijn eigen stijl en kenmerken, zoals groot en gespierd of juist wat kleiner en sneller.


Wat mij een beetje tegen staat in de story, is dat je nooit je tegenstander in één keer knock-out kan slaan. Dit moet je bijna altijd vier keer doen voordat je de wedstrijd gewonnen hebt. Aan de ene kant snap ik het wel, want is de wedstrijd zo over. Maar het zou een lekker gevoel geven wanneer je je tegenstander goed raakt, die meteen naar de grond gaat. In de versus mode, die echt leuk is om samen te spelen, kan je je eigen regels opstellen en daar kan je wel zorgen dat je maar één levensbalk hebt.

De graphics doen zich voor als cartoony, maar het is wel zeer duidelijk met wie je speelt en de gelijkenis met de echte mensen in de films is zeer goed te maken. Het geluid en de stemmen zijn wat matig uitgewerkt. Zo had bijvoorbeeld een donkere boxer, een Iers accent, dat is best vreemd. Maar de muziek die in de game zit, is best goed. Zo komt uiteraard The Eye of the Tiger voorbij, maar ook artiesten als Xzibit.


Conclusie

Big Rumble Boxing: Creed Champions, van ontwikkelaar Survios, is een echte arcade game. De controls zitten simpel in elkaar en nodigt misschien te veel uit om te button bashen. De verhaaltjes zijn kort en onderhouden en om met karakters te spelen uit de films, is een grote pré. Er zit echter geen online multiplayer in, maar op de bank met een vriend is deze game gewoon dikke fun. Ook dat de game niet full-priced is, spreekt voor de game.


Score: 70/100


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page