top of page
  • Foto van schrijverJolina

Blind Postman - Review

Bijgewerkt op: 20 sep. 2021

Een postbezorger die blind is. Dat is gedoemd om te mislukken toch? Zeker als je jezelf bedenkt dat de postbode uit Blind Postman zich ook nog eens verplaatst op een eenwieler. Ik ben benieuwd of mijn post goed aankomt. Als die blauwe brieven van de belastingdienst nou bij een ander bezorgd worden, hoor je mij niet klagen.

Blind Postman is een puzzelgame die simpel is qua opzet. Je bestuurt een blinde postbode die je naar links, rechts, boven en beneden kan verplaatsen over het speeldveld. Een beweging die wordt ingezet, wordt helemaal afgemaakt tot hij een muur of ander obstakel raakt. Het speelveld zelf bestaat uit een blokkerig level.


Elk level heeft een eindpunt, de brievenbus, en één of meerdere enveloppen die je moet verzamelen. Bereik je het eindpunt met de envelop? Dan ga je door naar het volgende level.

In totaal zijn er 51 levels te voltooien en 60 enveloppen te verzamelen. Sommige levels kun je in één poging voltooien, af en toe zelfs binnen 10 seconden. Andere levels (soms zelfs het level er gelijk na) zijn een ware beproeving omdat het eindpunt maar op één manier behaald kan worden. Hoe verder je in de levels komt, hoe meer bedreigingen, zoals bommen, er op je pad liggen.


Uiteindelijk kun je jezelf daar ook tegen wapenen door de teleporteer-optie te gebruiken en/of muren op te blazen. Hiervoor moet je soms paarse hamertjes verzamelen, afhankelijk van de kleur muur.

Hoewel je waarschijnlijk meerdere malen een bom tegen het lijf loopt (een poederbrief was misschien toepasselijker geweest), kun je niet dood gaan. Als je ontploft, kun je gewoon een nieuwe poging wagen. Op elk gewenst moment kun je op de Y-knop drukken en het level opnieuw starten. Ook handig als je het even niet meer ziet.


Je wordt hier echter vrij snel mee geconfronteerd want als je er iets langer dan enkele seconden over doet om een stuk te doorlopen, krijg je gelijk de melding "Hint: if you're stuck press Y to restart the level" in beeld. Ja oké, ik ben niet altijd even pienter en heb soms wat tijd nodig. Niet nodig om dat na enkele seconden al in mijn gezicht te wrijven! Pff, #&!^@! Bloedirritant.

Grafisch ziet de game er oké uit. Het is niet meer en niet minder dan je van een kleine puzzelgame zou verwachten met een grootte van 325,7MB. De game loopt soepel (in ieder geval op de Xbox Series X, waar de game op is getest voor deze review) en ik ben geen gekke fouten of bugs tegengekomen. De ontwikkelaars zijn dus gelukkig niet blind geweest.


Conclusie

Het idee van een blinde postbode is niet eens zo verkeerd, maar de humor die er potentieel in had kunnen zitten, wordt niet volledig benut in Blind Postman. Het principe 'less is more' wordt uitgevoerd in deze relatief simpele puzzelgame. Hier en daar zit best wat uitdaging, zeker als je even de oplossing niet ziet (misschien toch een beetje blind ook?). De moeilijkheidsgraad tussen levels verschilt soms iets te erg. Waar je het ene level binnen 10 seconden uitspeelt, kun je het volgende level compleet vast zitten. Dat had beter in balans kunnen zijn.


Blind Postman is zeker vermakelijk voor even, maar is het een goede, unieke puzzelgame? Dat niet. Hij krijgt van mij voor elke envelop 1 punt, meer niet. Mocht je toch een liefdesbrief willen ontvangen van de Blind Postman, dan kun je de game voor nog geen vier euro oppikken in de Store.


Score: 60/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page