top of page
  • Foto van schrijverKenny

Brewmaster: Beer Brewing Simulator - Review

Bijgewerkt op: 4 nov. 2022

Tuurlijk, een Belg in huis, laten we een game over bier aan hem geven. Niet dat ik dit erg vond natuurlijk. Zo gezegd, zo gedaan. Je kan in Brewmaster: Beer Brewing Simulator starten als een brouwer, maar ik veronderstel dat dit al duidelijk was. En wat een keuze heb je hierin! Maar liefst 159 soorten bier, die je allemaal mag (proberen te) brouwen. Persoonlijk kende ik Auroch Digital nog niet, maar dit is na deze game wel veranderd.


Je begint, of kan beginnen, in de story mode. Hierin wordt eigenlijk je hand vastgehouden tijdens het brouwen. Dit is belangrijk naarmate je verder gaat en voor een brouwerij gaat werken. Ikzelf zit zo ver nog niet in de story mode, maar je kan al wel lezen hoe het spel vordert in free-to-play mode.

Je leert uiteindelijk hoe je moet brouwen, je brouwketel schoonmaken, hoe je de tijd vooruit laat gaan en dan begint de pret. Het brouwen zelf! Je krijgt uiteindelijk keuze tussen een paar bieren en of je de weg van het spel volgt of niet.


Als uiteindelijk je eerste bier succesvol gebrouwen is, ga je verder naar het volgende seizoen. Hierin zitten al meer mogelijkheden en je krijgt uiteindelijk al meer keuzes. Natuurlijk moet je je hoofd er wel bij houden. Ikzelf heb meerdere keren dingen besteld via het menu en ging rechtstreeks naar de koelkast. Deze worden echter geleverd aan je voordeur. Dit is al een hint die ik je gratis meegeef.


Ik ben uiteindelijk, om een goede review af te leveren, ook eens in de andere spelmodus gaan kijken. Daar kan je wel alle bieren kiezen, alle ketels, fermentatieketels en meer. Maar verlies je hier niet in, hier is heel veel kennis van zaken nodig. Daarvoor heb je natuurlijk wederom de story mode.

Na het brouwen, volgt het testen natuurlijk. Je hebt hiervoor een tapinstallatie staan in je (wo)mancave. Hier weet je of het brouwen de moeite waard is geweest. Je bier wordt getest op smaak, hoe het licht erdoor valt en nog enkele andere aspecten. Uiteindelijk is dit een basic game, maar heeft het meer om het lijf dan je zou verwachten. Zo kan je ook je woonkamer aankleden, een kleine gimmick.


Muzikaal is er uiteindelijk niet veel aan. Je kan je radio aan- of uitzetten, meer zit er niet in, maar dit hoeft uiteindelijk ook niet. Ikzelf heb dit op de Xbox Series X gespeeld, maar dit is natuurlijk ook speelbaar op de Xbox Series S en nog op de Xbox One. Door de simpelheid van het spel, zoals je op de foto's kan zien, speelt dit lekker door en heb je geen last van framedrops. Dit is zeker een pluspunt.

De gameplay is simpel gehouden en ik kan niet zeggen dit dit mij spijt. Het is net lekker handig.

Dit briljante spel kun je aankopen voor slechts €14,99 euro, een koopje als je van bier houdt, vind ik. Replaywaarde heeft dit niet meteen, omdat je al ongelooflijk lang bezig bent het spel de eerste maal uit te spelen.


Conclusie

Brewmaster: Beer Brewing Simulator is een simulatorspel waar ik volledig achter sta en niet de zoveelste in een rij. Hier kon ik mijn vertier wel in vinden en ik zal dit nog wel opnieuw eens oppakken wanneer het donker en kil is buiten. Voor zijn prijs moet je dit echt niet laten liggen. Het is echt een toppertje. Niet teveel aangekleed, maar pure basis. Wie weet vind jij dit ook wel en is je volgende job er een in een (simulatie)brouwerij.


Score: 80/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page