top of page
  • Foto van schrijverLotte

Bumblebee - Little Bee Adventure | Review

Dag lieve kijkbuiskindertjes,


Ik zou de review van Aery kunnen gebruiken en simpelweg het woord vogel kunnen veranderen in hommel (of euhm... een vlieg!). Aangezien het gewoon dezelfde game is, alleen in een net iets andere setting. En net iets andere gameplay.

Oftewel: lekker rondvliegen als een bij in dit geval. Ondertussen vliegen al jouw gedachtes de deur uit en creëer je ruimte in je hoofd. Dat terwijl lekker bloemetjes aan het verzamelen bent. Zodra je een x aantal bloemetjes hebt verzameld, ga je naar het volgende level. De setup van de game is eigenlijk hetzelfde. Er is een introducerend verhaaltje in de vorm van een rijmpje, daarna kun je aan de slag gaan met het verzamelen.


Het grootste verschil met bijvoorbeeld één van de laatste delen van Aery is dat er overduidelijk verschil zit in de snelheid die jij als bij hebt. Daarnaast moet je snelheidsboosts verzamelen die ervoor zorgen dat je voor een bepaalde tijd sneller kunt zzzoooemen. Het grootste nadeel hier wel aan is wel, dat als je niet weet waar de snelheidsboosts te vinden zijn, de bij wel heel erg traahaaaaaagggh is.

Dus, het is wel duidelijk dat er een soort van kleine learning curve aanwezig is, waarin je moet leren bepalen wat nou daadwerkelijk snelheidsboosts zijn of juist die bloemetjes die je nodig hebt om het level uit te spelen.


Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik heel erg onder de indruk ben van de level designs. Naast dat het er niet alleen heel mooi uit ziet, zit het ook allemaal lekker in elkaar. De muziek die er onder zit, is ook weer relaxt. Helaas is het vinden van de bloemetjes (en het vinden van de speedboosts) aardig pittig - en soms zelfs heel erg vervelend. Dus het is niet altijd even geest-ontspannend...

Conclusie

Toen ik deze game op mijn bord kreeg, had ik niet verwacht dat dit weer een Aery-achtige game zou zijn. Dus dat was een enigszins leuke verrassing. Daarna wist ik ook precies wat ik kon verwachten. Toch wil ik wel zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben in Bumblebee - Little Bee Adventure. Vooral omdat er zo'n goede stijgende lijn aanwezig was bij alle overige Aery games die ik heb gespeeld. Zonder de snelheidboosts ben je heel erg traag en verder zijn ze lastig om te vinden. Dan begint het uitspelen van de levels, ondanks het easy peasy behalen van de 1000G aan achievements, meer aan te voelen als een soort van taak in plaats van als eventjes rustig een game spelen. Ik zou daarom persoonlijk voor een Aery game gaan (: ...


Score: 55/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page