• Jolina

Butterfly - Review

De review codes vliegen ons om de oren. Na Life of Fly gaan we over naar een andere kleine vlieger. Butterfly is de nieuwste gamerelease van uitgever Xitilon, waarin je korte levels doorloopt. Deze levels moet je met een rupsje doorlopen door alle bloemetjes te vinden en op te eten. Dat klinkt simpel en eigenlijk is het dat ook.

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Aangezien je een rupsje bent, kun je natuurlijk niet springen. Je moet bloemetjes die zich op een hoger niveau bevinden op een slimme manier bereiken. Dat kan door op bijen te vallen en daardoor hoog te stuiteren of door bijvoorbeeld gebruik te maken van buizen waar je doorheen kunt kruipen.


Waar moet je dan over nadenken? Nou, omdat je niet kunt springen, is het belangrijk een bepaalde volgorde aan te houden bij het oppikken van de bloemetjes. Als je per ongeluk niet meer bij een bloemetje kan komen omdat je iets verkeerd om hebt gedaan, moet je het level opnieuw beginnen. Dit maakt het simpel, maar toch een beetje uitdagend.

Het uiterlijk van deze game is één van de eerste dingen die verder opvalt. Het scherm is vierkant en het voelt daardoor bijna alsof je terug in de tijd bent gegaan naar het Gameboy Color tijdperk. Er zijn wel meer pixels gebruikt en de kleuren zijn iets meer helder en intens, dus dat zijn wel enkele verschillen. Verder ziet het er simpel uit en dat is gelijk ook wel de charme van de game.


Hoe simpel ook, hier en daar leek het rupsje wat te laggen. Helemaal soepel loopt het dus niet, hoewel ik er verder persoonlijk weinig hinder aan heb ondervonden.

Butterfly is een lekkere variatie op de grote AAA titels van tegenwoordig, waarbij ultra-realistische graphics de standaard zijn. Helaas houdt het je niet lang vast. Zeker niet als je jezelf bedenkt dat je binnen zo’n acht minuten 1000G binnengehaald kunt hebben, door de eerste tien levels succesvol te voltooien. Easy!


Achievementhunters kunnen niet anders dan deze game als een must-buy zien, want die gamerscore is wel heel makkelijk weg gegeven. Voor de gamers die dit onderdeel minder belangrijk vinden, is deze game wellicht minder interessant, hoewel de stimulerende muziek op de achtergrond extreem goed werkt. Mocht er iemand zijn die de game lang genoeg weet vol te houden om te ondervinden of die rups uiteindelijk een vlinder wordt (dat zou je wel verwachten met deze titel), dan laat het me weten!

Conclusie

Butterfly is een hele korte game, opgebouwd uit levels. Het uiterlijk en de gameplay onderscheiden zich door simpliciteit. Het is hier en daar echter zo simpel dat het zijn glans wat snel kwijt is. Voor echte achievementshunters is deze game wel een moetje, aangezien je er binnen acht minuten 1000G hebt bijgetikt.

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 35/100

Recente blogposts

Alles weergeven