top of page
  • Foto van schrijverBas

Buttkicker Gamer 2 - Review

Bijgewerkt op: 9 okt. 2021

Om te beginnen eerst een kleine uitleg over wat dit apparaat doet. De Buttkicker valt onder de categorie shakers en deze laat je bureaustoel of zelfs je bank (met de grotere versie) trillen, zoals je dat misschien wel kent van de 4D bioscoop. De Buttkicker zet de lage tonen om in trillingen.

In de doos zit een versterker, de kicker zelf, een afstandsbediening, een aantal aansluitkabels en natuurlijk een handleiding. Het aansluiten van het geheel is vrij makkelijk. Het enige wat je jezelf van te voren moet afvragen is; hoe wil ik hem aansluiten op de audio?

Omdat de versterker van de Buttkicker werkt met een analoge aansluiting is er soms een converter nodig van toslink naar tulp. Dit is overigens alleen mogelijk bij de Xbox One, aangezien de Series X|S niet over een optische uit aansluiting beschikt. Je kunt de kicker met bijgeleverde kabels aansluiten op de koptelefoon uitgang van je tv of van je controller. Zelf heb ik hem aangesloten op de 2e subwoofer uitgang van mijn reciever. Dit gaf voor mij ook het beste resultaat.


De kicker zelf draai je heel gemakkelijk vast om de poot van je bureaustoel. Als je hem eerst los hebt gekregen dan, want het leek wel of de Hulk dat ding heeft vastgedraaid voordat het in de doos ging.

De eerste game die ik probeerde, was Forza. Snel even de intensiteit aanpassen met de afstandsbediening en gaan! Vergeet niet de muziek uit te zetten, want iedere lage toon (bass) laat het apparaat trillen. Als je een aanrijding krijgt of over de curbs of door het gras gaat, doet de kicker het perfect.


Het is net even dat beetje meer feeling dat je ermee krijgt. Ik heb mij met deze game erg vermaakt. Nog even wat wijder door de bocht om die curb te voelen of de wagen gewoon even in de muur hangen.

Ook heb ik hem natuurlijk geprobeerd met Call of Duty: Modern Warfare. Eerst de intensiteit aangepast, want ik trilde bijna van de stoel toen er een granaat naast mij ontplofte! Ook bij deze game deed de kicker het goed. Iedere ontploffing en kogel voel je!

Bij films is het ook weer net dat beetje extra, zelfs al heb je een goede subwoofer. De kicker zelf is daarentegen juist vrij stil. Ik had verwacht dat die meer geluid zou maken. Het enige wat je hoort, is het rammelen van je stoel. Hoewel dat natuurlijk ook aan de kwaliteit van mijn stoel zelf kan liggen. Maar als je jouw headset op hebt of je geluid iets harder zet, hoor je dat ook niet meer.


Al met al, is de Buttkicker Gamer 2 een zeer goed en degelijk gebouwd apparaat. Het enige wat ik jammer vind, zijn de ietwat verouderde aansluitingen. Maar het werkt! Graag zou ik er een toslink of HDMI aansluiting in willen zien. Misschien dat dit nog wordt toegevoegd in een eventuele nieuwere versie.


Conclusie


Al met al vind ik het een geweldig apparaat. Het tilt je game en film ervaring naar een hoger niveau. Ik ben ontzettend benieuwd geworden naar zijn grotere broer en ben hier in huis al flink aan het lobbyen om hem te kopen...


Score: 85/100


Review product is beschikbaar gesteld door de uitgever.Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page