top of page
  • Foto van schrijverJolina

Call of Duty: Vanguard installatiegrootte kleiner dan verwacht

Bijgewerkt op: 30 okt. 2021

Met de kennis over de gigantische grootte van de download van Call of Duty: Warzone, houden veel fans hun hart vast voor de benodigde schijfruimte van Call of Duty: Vanguard. Zeker als je trotse bezitter bent van de Xbox Series S, is beschikbare schijfruimte voor Xbox Series X|S games beperkt. Alleen met de Seagate Expansion Card van 1TB is momenteel die schijfruimte uit te breiden, hoewel Seagate inmiddels ook een 512GB en 2TB aangekondigd heeft.

De Seagate Expansion Card (1TB) is o.a. te koop via Amazon:

Gelukkig lijkt de schade in eerste instantie mee te vallen. Activision heeft inmiddels meer informatie gegeven over de grootte van de installatie. Op de Xbox One kost Call of Duty: Vanguard je 56,6GB aan schijfruimte, terwijl je voor op je Xbox Series X|S voorlopig 'slechts' 61GB moet reserveren.


Dat laatste lijkt door enkele gebruikers op o.a. Reddit al tegengesproken te worden. Zij melden een grootte van 72,6GB op de Xbox Series X. Dit blijft echter nog steeds flink onder de meer dan 100GB die je voor Call of Duty: Warzone nodig hebt.

De kleinere installatiegrootte op release hebben te maken met het feit dat Activision gebruik maakt van 'new on-demand texture streaming tech', waarmee de grootte zo'n 30-50% kleiner kan worden gehouden.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page