• Glenn

Chernobylite krijgt gratis next-gen upgrade in april

Uitgever van videogames All-in! Games en ontwikkelingsstudio The Farm 51 zijn verheugd aan te kondigen dat de langverwachte next-gen consoleversie van Chernobylite op 21 april zal worden uitgebracht. Bovendien markeert de datum de release van de Blue Flames DLC.


De game won Indie DB's 'Indie of the Year' Player's Choice Award, stond op Steam's 'Best of 2021'-lijst en is niet van plan om in 2022 te vertragen. Op basis van de content-roadmap van Chernobylite kunnen spelers gedurende het hele jaar game-verbeteringen en inhoudsupdates verwachten.

"Als vorig jaar een indicatie is, heeft Chernobylite een waardige plaats ingenomen tussen de beste indiegames van 2021. De next-gen release is de natuurlijke volgende stap waar fans van de game reikhalzend naar hebben uitgekeken", zegt Piotr Żygadło, CEO van All in! Spellen. "We zijn er trots op te kunnen zeggen dat dit de grootste visuele opknapbeurt van de game tot nu toe zal zijn, en dat spelers op alle platforms ongetwijfeld zullen profiteren van de gelijktijdige release van de PC Enhanced Edition."


De upgrade naar de next-gen versie van Chernobylite zal via een gratis update beschikbaar zijn voor bezitters van de game. De updates introduceren ray-tracing en zullen de toch al hyperrealistische beelden van de game aanzienlijk verbeteren. De next-gen-versies voegen specifiek ook twee nieuwe grafische profielen toe: 4K (Dynamic) 30 FPS en 1080p (Ultra Details) 60 FPS.

Om de dag nog spannender te maken, wordt Blue Flames, de eerste van vier geplande contentdrops voor 2022, uitgebracht voor alle platforms. Blue Flames biedt een gratis inhoudsupdate aan, 'Memories of You'; een nieuw wapen, de Silent Assassin-kruisboog (hieronder afgebeeld); en een betaald contentpakket.


Met 'Memories of You' komen spelers meer te weten over het noodlottige achtergrondverhaal van Tatyana en Igor door middel van nieuwe evenementen en verzamelobjecten.


Recente blogposts

Alles weergeven