top of page
  • Foto van schrijverLotte

Chicken Police: Paint it RED! - Review

Bijgewerkt op: 13 jul. 2021

Dag lieve kijkbuiskindertjes,

(Bijna) iedereen houdt van een goede detective: een spannend verhaal wat tot aan de rand gevuld is met mysteries. En om heel eerlijk te zijn – Chicken Police is, ondanks dat het wel een beetje een vreemde vogel is, een verdomd goede detective.

Chicken Police is verpakt in een film-noir stijl uit de jaren ’40 met characters die antropomorfische kenmerken hebben. De antro-de-wattes? Antropomorfisme is het toekennen van (typisch) menselijke kenmerken aan niet-menselijke objecten zoals dieren! En door gebruik te maken van de combinatie van de film noir-stijl en dieren met menselijke trekjes maakt het een erg interessant, doch enigszins verwarrend, schouwspel. Het verhaal van deze game is wel een beetje een-uit-het-dozijn; het gaat namelijk om een doorgetrapte rechercheur (en kip) genaamd Sonny Featherland die nog maar 121 dagen van zijn pensioen is verwijderd. Vanwege een schorsing is hij momenteel met betaald verlof, echter heeft hij nog wel een zaak aangenomen. In je appartement verschijnt er ineens de verleidelijke geit Deborah Ibanez die werkt voor Miss Natasha Catzenko. Natasha is een woman-kuch-cat fatale die de populaire uitgaansgelegenheid Czar Club runt. Echter blijkt zij doodsbedreigingen te krijgen en heeft ze Natasha op pad gestuurd om hulp aan jou te vragen. Sonny, “still a cop on paper” komt er vrij snel achter dat deze nieuwe zaak toch wat ernstiger is dan wat hij had verwacht. Hierop besluit hij om zijn oude partner Marty MacChicken in te schakelen. Echter heeft Marty Sonny ooit eens neergeschoten met een jachtgeweer, dus je kunt wel begrijpen dat Sonny er niet echt om staat te juichen om met Marty samen te werken. Desondanks besluiten zij om het verleden achter zich te laten en samen aan de slag te gaan met de nieuwe aangenomen zaak van Sonny. Samengevat gaat dit verhaal over liefde, dood en verlossing.

Volgens mij is het wel vrij duidelijk dat ik onder de indruk ben van deze game. Niet alleen vanwege de verhaallijn, maar ook vooral betreft hoe de game er uit ziet en in elkaar steekt. Het is een point-and-click game, alleen dan zonder de vele verschillende voorwerpen. Dus gedurende de game moet je puzzels oplossen, soms wat voorwerpen zoeken, maar ook mensen ondervragen! De focus van deze game ligt daarop meer op de verhaallijn en de characters! Stiekem heeft het wel wat weg van zo’n interactieve game – je ondergaat een verhaal van A tot Z, alleen de manier hoe je van A tot Z komt, is afhankelijk van de keuzes die je gedurende de game maakt. Een voorbeeld hiervan is dat je mensen kunt ondervragen. In eerste instantie start je met een basis koetjes-en-kalfjes-gesprekje. Vervolgens kun je de characters die je tegen komt in de game wat vragen stellen, wat uiteindelijk kan leiden tot ondervragen. En tijdens het ondervragen heb jij de controle – je krijgt een soort van ‘impressies’ van degene die je aan het ondervragen bent, en jouw taak is om de juiste vragen te stellen om op deze manier zoveel mogelijk informatie los te peuteren.

De reden dat ik deze game zo goed vind, komt denk ik door een aantal facetten. Zo ziet Chicken Police er ontzettend gelikt eruit, zit de gameplay goed in elkaar. Ik denk overigens ook dat dit komt doordat er in deze game ook gebruik wordt gemaakt van een volledig ingesproken cast. Letterlijk iédereen, van Sonny tot een random buidelrat ergens op staat, heeft een eigen stemacteur die zijn of haar personage tot leven heeft gebracht. Ik ben oprecht verrast! Daarnaast is de game ook gevuld met humor – soms erg subtiel, maar meestal niet. Zodra je de game namelijk opstart zie je “Clawville: The Most Colourful Place in the Wilderness”, terwijl deze game gemaakt is in een film noir stijl!

Conclusie

Chicken Police is een intrigerende game – dit is niet alleen vanwege de film noir stijl, de verhaallijn of vanwege de gedetailleerde characters. Het is een combinatie van het bovenstaande en nog veel meer. Sonny is een beetje een typische character, maar al vrij snel zal je hem omarmen. Het is alleen niet echt een game-game. Het is eerder een soort van sit-back film waarin jij toevallig de controle in hebt. En ja, daar moet je van houden. Dus hou je wel van een intrigerend detective-verhaal en ben je daarnaast ook toe aan iets nieuws & aparts, dan zou ik Chicken Police: Paint it RED! op je (verlang)lijst zetten!Score: 85/100

De game is beschikbaar gesteld door de uitgever en is verkrijgbaar in de Store voor € 19,99

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page