top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Cloudpunk - Review

Bijgewerkt op: 18 jan. 2021

Allemaal zitten we met smart te wachten op Cyberpunk 2077. Helaas is deze weer uitgesteld tot december 2020. Ik weet het... Het einde van de wereld nabij... Maarrrrrr! Wees getroost. Tot die tijd zijn er genoeg games die zich in deze setting afspelen. Zo ook Cloudpunk, die denk ik stiekem nog wil profiteren van het feit dat Cyberpunk er nog niet is.

In Cloudpunk speel je als Rania, een gloednieuwe koerier voor de firma 'Cloudpunk' in de stad Nivalis. Cloudpunk is een bezorgbedrijf waar je misschien wel je vraagtekens bij moet zetten. Geen pakketje wordt geweigerd en er worden geen vragen gesteld. Doe waar je voor betaald wordt. Zo niet, dan kon het wel eens nare gevolgen hebben.


Gezien het je eerste nacht is, krijg je eerst wat simpele opdrachtjes en ga je op pad in je HOVA (je vliegende bestelbus). Hierna kom je al snel voor keuzes te staan die niet alleen effect hebben op werk, maar zelfs op de hele stad! Je komt werkelijk alles tegen als pakketbezorger van Cloudpunk. Van corrupte bedrijven tot spionage, armoede en alles wat je je maar in een moderne wereld voor kunt stellen. Door al dit bezorgen, duurt het wel even voor je tot het plot van het verhaal komt.

In Cloudpunk vlieg je voornamelijk rond in je HOVA en ben je bezig met het bezorgen van pakketjes. Het enige doel is dus, vlieg van A naar B met hier en daar een omweg. Soms moet je ook mensen vervoeren, maar dat verandert niks aan het van A naar B gedeelte.


Rondvliegen is echter niet het enige wat je kunt doen. Net zoals in het echt, moet je natuurlijk vanuit je voertuig ook naar de voordeur (of in dit geval soms een bedenkelijk steegje). Je kunt ook uitstappen en praten met mensen en zelfs spullen kopen in winkeltjes. Of als je eens gek wilt doen, wat drugs kopen bij een dealer.

Ik moet trouwens eerlijk zijn, voor zo'n simpele game voelt dit grafisch erg goed aan. Als je niet bezig bent met het bezorgen van pakketjes, dan zweef je wel lekker op je gemak rond en bekijk je de futuristische stad. Er hangt een bepaalde sfeer die echt 100% bij de game en het verhaal past. Helaas is de techniek die er achter schuilt iets minder goed en ga je veel last hebben van objecten die laat inladen. De stijl van de graphics moet je overigens wel liggen, want dat blokkerige is niet voor iedereen weggelegd. Qua audio had de voice acting wel wat beter gemogen, maar de soundtrack daarentegen is wel echt heel goed.


Je kunt overigens niet eindeloos blijven rondzweven. Je moet ook rekening houden met je brandstofgehalte en dus zo nu en dan even tanken. Tankstations vind je met enige regelmaat ergens langs de snelweg. Deze snelweg zorgt er overigens ook voor dat je HOVA geboost wordt en dus sneller gaat.

Conclusie

Cloudpunk is een leuke tijdverdrijver tot de release van Cyberpunk 2077, maar deze twee zijn (neem ik aan) verder absoluut niet te vergelijken. Buiten dat ze zich in dezelfde setting afspelen natuurlijk.


Het idee van een pakketbezorgspel in de toekomst is leuk. De uitwerking er van is ook wel leuk, maar het is niet iets wat ik dagen lang zou kunnen spelen. De gameplay voelt voor mij persoonlijk te herhalend aan, ondanks dat je echt rare dingen tegen komt.


Grafisch is het spel echt mooi in elkaar gezet, maar de techniek erachter is iets minder goed. Zo had ik vaak last van objecten die vrij laat inlaadden. Als ze er eenmaal zijn, dan kijk je je ogen uit. Deze stijl moet je wel liggen. Qua audio had de voice acting beter gemogen, maar de soundtrack maakt dit helemaal goed.


Score: 65/100

Game is beschikbaar gesteld door uitgever en beschikbaar in de store voor €23,99.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page