top of page
  • Foto van schrijverJolina

Crash Drive 3 - Review

Als je nieuwste game de titel "Crash Drive 3" meekrijgt, dan zet je gelijk de toon. De woorden 'crash' en 'drive' beloven namelijk al veel spektakel. Dat krijg je ook in Crash Drive 3, al was Stunt Drive misschien een betere titel geweest. Ik zal je in deze review vertellen waarom.

Crash Drive 3 is een nieuwe game van M2H, een Nederlandse ontwikkelaar en uitgever gevestigd in Alkmaar. Jazeker, een absoluut streek product dus! Ik vind het altijd geweldig om game gerelateerde producten van Nederlandse makers tegen te komen, dus dat zijn al extra punten.


Het geleverde product moet dan uiteraard wel iets zijn waar we ook die Nederlandse trots in kunnen ervaren, want anders staan we mooi te kakken gezet (geen idee waarom ik nu aan de wanprestatie van het Nederlands elftal op het afgelopen EK moet denken), maar dat zit eigenlijk met Crash Drive 3 wel goed! De eerste keer dat ik de game opstartte, merkte ik dat ik er nog in moest komen, maar mijn ervaring daarna is veranderd in 'it grows on you'. En wat helemaal tof is? Niemand hoeft zich buitengesloten te voelen, want Crash Drive 3 is beschikbaar voor alle mogelijke platforms. Van Xbox tot Android apparaten, van Epic tot Steam. Iedereen kan met elkaar spelen.

Crash Drive 3 wordt, in de eerste uren dat je de game speelt, leuker en leuker. Als je de gameplay en besturing een beetje onder de knie hebt, ga je best wat plezier beleven met deze game! Deze is overigens ook niet moeilijk, de game is zelfs heel toegankelijk.


Het motiveert je in ieder geval om munten en XP te verzamelen met de events die, om de 30 seconden in de open wereld map, actief worden. Met deze munten kun je nieuwe auto's en accessoires vrij spelen in de garage. Elke auto heeft zijn eigen statistieken en dus ook zijn eigen voor- en nadelen.

De events zijn leuk en fantasierijk. Deze variëren van simpele races tot het verzamelen van zoveel mogelijk speciale munten, een kat en muisspelletje tussen politie en dieven of het kapotrijden van een gigantische strandbal en meer. De winnaar mag de meeste munten in zijn zak stoppen en is een stap verder in het vrijspelen van die toffe nieuwe auto, zoals een dikke limousine of een klassieke schoolbus. Hier en daar vond ik dat de events zich in een iets te rap tempo opvolgden (30 seconden na het voltooien van een event begint de volgende timer al weer te lopen), waardoor je niet altijd veel tijd en ruimte krijgt om de wereld te ontdekken. Aan de andere kant, houdt het hierdoor wel de snelheid er lekker in.


Alles vindt plaats in een wereld die verdeeld is over vijf grote gebieden, die je stuk voor stuk moet vrijspelen. Er zitten best wat leuke, creatieve plekken, vervoersmiddelen en achievements in de game verwerkt. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de maan en kun je zelfs aliens spotten.

Naast de events zijn er, na het voltooien van de tutorial, ook altijd losse challenges te voltooien. Er is zo altijd genoeg te doen en om voor te sparen met meer dan 50 verschillende auto's, trucks en zelfs tanks. Daarnaast zijn er ook nog collectibles te vinden in de vijf verschillende gebieden en is het soms een behoorlijke uitdaging om die te pakken te krijgen.

Waar de eerste twee delen van Crash Drive zich vooral richtten op mobiele apparaten en browsers, is Crash Drive 3 de eerste game die ook het grote podium van de consoles en PC aandurft. Ondanks deze achtergrond, voelt het echter niet als een veredelde mobiele game. Crash Drive 3 loopt prima op Xbox Series X en S, waarop ik de game heb getest voor deze review. Soepele gameplay, aanvaardbare laadtijden en graphics voldoende. Dat is best een prima prestatie als je je bedenkt dat de game voor alle platformen technisch geschikt is gemaakt.


Om even terug te komen op de titel dan. De naam Crash Drive 3 doet vermoeden dat je moet crashen in deze game, maar dat is eigenlijk niet zo. Je auto's krijgen geen schade. De meeste punten verdien je in deze open wereld, naast het voltooien van events, door te stunten. Waag grote sprongen van rotsformaties of gebruik een schans om hoger te komen. Back-flips, 180 graden draaien, you name it. Je wordt een soort wervelwind in de lucht wanneer je deze sprongen maakt. Maar crashen? Dat is er dus eigenlijk niet bij.


Conclusie

Crash Drive 3 is een prima game, die zeker met vrienden voor een hoop plezier zorgt en je best wat uurtjes weet te pakken. Gewoon een lekkere no-brainer dus. Hoewel het in het begin prima kan zijn om de game solo te ontdekken, is de focus wel echt gericht op multiplayer. Hiermee komt de game veel meer tot zijn recht. Crash Drive 3 biedt niet perse iets heel unieks wat je weken aan het spelen houdt, maar scoort zeker een nette voldoende wat mij betreft. Crash Drive 3 is digitaal aan te schaffen voor Xbox One en Xbox Series X|S in de Store voor €17 en is geoptimaliseerd voor Xbox Series X|S.


Score: 73/100

Review code is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page