top of page
  • Foto van schrijverJolina

Cyberpunk 2077 Series X|S update eindelijk beschikbaar

Het gonsde al een tijdje van de geruchten dat de Series X|S update van Cyberpunk 2077 niet lang meer op zich zou laten wachten. Gisteren werden die geruchten alleen maar luider omdat er een speciale live stream werd aangekondigd via het officiële Twitter account van Cyberpunk 2077.


In deze live stream is zojuist aangekondigd dat de Series X|S update van Cyberpunk 2077, de patch 1.5 en enkele gratis DLC's vanaf nu te downloaden en spelen is. De patch is ongeveer 60GB, dus het is een grote jongen!

De patch brengt veel kleinere veranderingen, waaronder in de perk tree, waarbij enkele onlogische perks zijn verwijderd en vervangen door nieuwe, meer effectieve perks. Deze wijzigingen zijn vooral aangebracht om spelers meer agressief en actief te laten spelen, waardoor je jouw speelstijl meer kunt aanpassen.


Daarnaast ben je jouw messen niet meer kwijt wanneer je deze gooit, dus dat is goed nieuws omdat dit ook de snelheid van het spel vergroot. De AI combat is ook aangepast, waarbij ze zichzelf beter aanpassen aan het gedrag van de spelers.

Een van de grootste kritiekpunten van Cyberpunk 2077 bij release, was dat de stad behoorlijk leeg kon aanvoelen. CD Projekt Red heeft daarom ook aandacht besteed aan de mensen en het verkeer op straat. Wanneer verkeersdeelnemers in paniek raken doordat ze bijvoorbeeld je wapen zien, dan reageren ze meer realistisch dan eerder.


Daarnaast ga je overdag meer beweging en leven tegenkomen dan in de nacht. Het is ook gemakkelijker je weg te vinden aan de hand van de map, die volledig onder handen is genomen en nu beter onderscheid maakt tussen main en side missies.

Verder is het nu ook midden in de game mogelijk om je uiterlijk aan te passen, vanuit je eigen home. Je kunt dus je karakter voorzien van een andere haarkleur, maar ook een gloednieuwe coupe is een optie met de nieuwe patch. De details zijn hiermee echt eindeloos, aangezien je bijvoorbeeld van je lippenstift zelfs kunt kiezen of deze er glanzend of mat uit ziet.


Niet alleen je personage, maar ook je appartement is met de nieuwe patch aan te passen naar wens, met zes beschikbare stijlen om uit te kiezen. Ook is het mogelijk om vier andere appartementen te huren, verdeeld over diverse gebieden in Night City. Als je de romantiek aangaat met een specifiek karakter, kan het overigens zomaar gebeuren dat je er echt naast wakker wordt.

Grafisch brengt de Series X|S update natuurlijk ook het een en ander met zich mee. De Xbox Series S krijgt een Performance mode met 1440p en 30 fps terwijl de Xbox Series X twee opties heeft: een Performance mode van 4K met 60 fps of een Ray-tracing mode met 4K in 30 fps.

Dit is een moment waar veel gamers lang op hebben gewacht, zeker na een release die misschien wel de geschiedenisboeken in is gegaan als de slechtste ooit. Mocht je nog steeds erg sceptisch zijn over de game en de performance, dan is het nu ook mogelijk om een gratis proefperiode te spelen, voor maximaal vijf uur.


Mocht je Cyberpunk 2077 nog niet hebben aangeschaft, dan is dit een ideale gelegenheid, omdat de game is opgenomen in de Publisher Spotlight Series sale.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page