top of page

Dark Nights with Poe and Munro - Review

Bijgewerkt op: 12 jul. 2021

Dark Nights with Poe and Munro is een FMV game van makers van The Infectious Madness of Doctor Chemistry en The Shapeshifting Detective. Het is is een spin-off die plaats vindt in een tijdlijn voor die van The Shape Shifting Detective.

Ik heb Doctor Chemistry en The Shape Shifting Detective beide niet gespeeld, dus ik kan Poe en Munro er niet mee vergelijken. Ik ben echter gek op verhalende games waar ik met mijn keuzes het verhaal bepaal. Ik ben daarom heel benieuwd! Wel las ik ergens dat het voor verhaalbegrip helpt, om eerst The Shape Shifting Detective te spelen.

Poe en Munro zijn een nogal apart radio duo in het stadje August waar constant rare dingen lijken te gebeuren. In zes afleveringen word je meegenomen in hun dubieuze avonturen die starten en eindigen in de radio studio. Poe is een getrouwd man met kinderen en Munro is naast zijn co host ook zijn maîtresse.


De afleveringen zijn losstaande avonturen waar soms een glimp van terug komt in de volgende aflevering en ik ga je meteen bekennen dat ik er verder weinig van snap. De verhalen zijn onsamenhangend en een beetje bizar. Ik vond zelf het acteerwerk ontzettend ongemakkelijk. Er is totaal geen spark tussen de beide acteurs. De verhalen vond ik zelf nogal voorspelbaar en cliché.

De game ziet er grafisch in HD gelikt uit en is netjes opgenomen. Je kan elk puistje en porie tellen. Het meeste van de audio is ook prettig om naar te luisteren met hier en daar een kleine uitschieter waar je bijvoorbeeld het kloppen op een deur van de verkeerde kant hoort komen. Heel storend was dit verder niet.


Waar het spel mij persoonlijk echt verloor, waren de keuzes. Deze zijn regelmatig heel onduidelijk waardoor je het grootste gedeelte van de tijd geen idee hebt waar je precies voor kiest. De keuzes liepen ook regelmatig niet soepel over. Je maakte dan ineens een scène skip, die je uit het verhaal trekt (voor zover je er in zat).


Conclusie

Dark Nights with Poe Munro is een game die je óf helemaal geweldig vindt of niet kan uitstaan. Ik was heel graag enthousiaster geweest over deze game, maar helaas was mij het niet aan mij besteed en dan vooral omdat ik 99% van de tijd geen idee had wat er allemaal aan de hand was. Het was voor mij echt te vaag. Mogelijk had het spelen van één van de andere games deze toegankelijker gemaakt. Omdat ik het een love or hate game vind, hoop ik dat jullie meer genieten van deze mysterieuze en spannende avonturen.


Score: 50/100

Review is geschreven door Lena.

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page