top of page
  • Foto van schrijverJolina

DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace - Review

Wow, de titel van deze game is een behoorlijke mondvol. Nou wil dat niet altijd alles zeggen, want als je veel inslikt, kan het ook zomaar eens zwaar op de maag liggen. Een kijken hoe super deze nieuwe geanimeerde game van ontwikkelaar PHL Collective is.


In DC League of Super-Pets ga je op avontuur met ... even wachten... Ik hou je nog iets langer in spanning. Nog héél even geduld... Ja! Hoe raad je het zo??? Met Krypto en Ace! Wauw, heb je superkrachten ofzo? Of heb je gewoon oprecht je best gedaan de volledige titel van deze game te lezen?

Anyway, Krypto en Ace dus. Het zijn de harige sidekicks van Superman en Batman, mocht je ze nog niet kennen. Twee honden met superkrachten die het opnemen tegen Lex Luther. Deze kwaardaardige bad guy heeft alle rondzwervende dieren uit de stad gevangen genomen. Aan jou de taak om ze te bevrijden en een nieuw thuis te geven.


De game is opgebouwd uit drie verschillende stadsdelen met elke vijf levels. Na elk vijfde level, krijg je een boss fight voor je kiezen. In deze levels neem je het op tegen verschillende bots. Of ja, verschillende... dat is eigenlijk niet de juiste term, want ze zijn in bijna elk level precies hetzelfde.

Ook in de omgevingen van elk level is weinig zorg en aandacht gestopt om er wat leuks van te maken. Het zijn allemaal copy-paste straten met wat verkeer en wolkenkrabbers. Een van de grootste minpunten van deze game, als je het mij vraagt.


Je vliegt je dus al schietend een weg door de stad heen, terwijl je laserstralen van bots ontwijkt. Hoe meer vijandige bots je raakt en uitschakelt, hoe meer punten je verdient en op een gegeven moment is het dan tijd om een speciale aanval in te zetten. Krypto en Ace zijn hierin net iets anders maar deels is het ook hetzelfde, want hun sidekicks zijn gelijk.

Je hebt de keuze uit drie verschillende sidekicks, waarvan je er twee eerst moet vrijspelen. Chip is vanaf het begin beschikbaar en geeft je meer vuurkracht als je zijn speciale aanval activeert. Merton en PB komen pas later opdagen en geven je meer snelheid en een schild dat je beschermt tegen aanvallen. Hiermee komt er iets van variatie in de gameplay, als is ook dat vrijwel de gehele game van hetzelfde pakkie-an. Met de skill points die je kunt verzamelen door te spelen, kun je nog enkele upgrades selecteren voor Krypto, Ace en hun drie sidekicks, al biedt dat niet veel nieuws onder de zon.


Kwalitatief scoort de game ook geen hoge ogen, maar ja, wat wil je met een installatiegrootte van 2.38 GB op Xbox Series X. Er zitten best wat superheldachtige tunes in de game verstopt en dat maakt het op zich wel cool. De oneliners die Krypto en Ace eruit gooien terwijl ze door de stad zweven zijn helaas wel flink tenenkrommend. Je raadt het al, ook daar zich geen variatie in.

Is er dan helemaal niks leuks aan deze game? Nou, dat wil ik niet zeggen. Wat leuk gedaan is, is dat je de dieren die je redt uit de stad, door over het symbooltje met kaarten heen te vliegen, kunt verzorgen. Geef ze eten wat ze lekker vinden en een favoriete bezigheid en ze fleuren in no-time weer helemaal op.


Dat is het moment waarop je ze kunt laten adopteren. Match de juiste dieren met de juiste potentiële eigenaren en voilà, een perfecte match! Het zorgt er in ieder geval voor dat je toch nog even dat nieuwe level speelt. Oh ja, en de achievements zijn ook relatief gemakkelijk te behalen (mits ze niet gebugged zijn, zoals bij mij op het einde van de game helaas gebeurde). Je hebt gemiddeld waarschijnlijk slechts zo'n 3-4 uur nodig om ze compleet te krijgen.

Ander positief onderdeel voor mij persoonlijk zijn de boss fights. Hoewel je ook hier dezelfde mechanismes gebruikt, was elke boss uniek en moest je hier jouw stijl en aanvallen op aanpassen. Dit bood gelijk een stuk meer variatie en uitdaging aan de game.


De potentie zit er dus wel degelijk in, maar verder is de variatie gewoon zo laag, dat het uiteindelijk zelfs saai wordt. Een grote gemiste kans dus. Dat gold overigens ook voor mijn 4-jarige zoon, die het relatief snel bekeken had met Krypto en Ace. De game is op zich wel geschikt voor beginnende gamers, maar er zijn betere en leukere alternatieve beschikbaar op Xbox.

Daarnaast is de prijs van €39,99 voor wat je krijgt veel te hoog, zeker omdat je nog geen 4 uur bezig bent met het volledig uitspelen ervan. Al met al gaat deze game onze lijst met de leukste Xbox games voor kinderen niet halen. Verre van dat zelfs.


Conclusie

Hoewel de lange titel van de game DC League of Superpets: The Adventures of Krypto en Ace de verwachting hoog maakt en het superhelden genre veel (beginnende) gamers zal aanspreken, weet het geen seconde ook maar enige vorm van superkracht te tonen. De kwaliteit van de game is grafisch gezien matjes, de gameplay is erg repetitief en de prijs is op dit moment te hoog. Dat weten de boss fights en het adoptiecentrum helaas niet goed te maken. Zelfs de beoogde doelgroep kan zich niet lang vastbijten in deze game. Laten we hopen dat de film DC League of Super-Pets beter bevalt dan deze matig uitgewerkte sidekick.


Score: 45/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page