• Jolina

De beste games van de Xbox One generatie

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Met de release van de Xbox Series X|S op 10 november, start Microsoft een nieuw hoofdstuk. De eerste volledig geoptimaliseerde games voor de releasedatum zijn bekend en het is nu wachten om samen het avontuur aan te gaan. Zo’n release is ook altijd een goed moment op terug te kijken.

Welke games uit de Xbox One generatie mag je eigenlijk niet gemist hebben? Wij hebben de grootste toppers voor je op een rij gezet.

25. Sea of Thieves

De online piratengame van Rare, die voor uren speelplezier garant staat door zijn aantrekkelijke uiterlijk en vermakelijke gameplay. Sea of Thieves maakt je alles behalve zeeziek. Ahoy!

24. Far Cry: New Dawn

Far Cry: New Dawn speelt zich af na de gebeurtenissen van Far Cry 5 in een postapocalyptische, maar kleurrijke wereld. Voor een Far Cry titel is deze zowel uniek als herkenbaar. Het is absoluut geen straf om te verblijven in Hope Country.

23. Cuphead

Don’t deal with the devil! Dacht je dat Dark Souls moeilijk was? Dan heb je Cuphead nog nooit gespeeld. Laat je niet van de wijs brengen door de schattige stijl en olijke kopjes. Cuphead is hardcore to the bone. De perfecte samenvatting van Cuphead? YOUO DIED. Niet afgeschrikt? Dan moet je deze zeker eens proberen. Als je durft…

22. Halo Master Chief Collection

Master Chief is natuurlijk één van de meest iconische helden op ons geliefde Xbox platform. Met de Halo Master Chief Collection beleef je de epische reis van Master Chief.

21. Call of Duty: Modern Warfare

Call of Duty heeft behoorlijk veel kritiek te verduren gehad door te veel de futuristische grens op te zoeken. Maar met Call of Duty: Modern Warfare is een game neergezet die veel fans eindelijk weer kon bekoren. Zowel de campaign als de multiplayer kregen veel lof.

20. Borderlands 3

Na zeven jaar wachten, was daar eindelijk het vervolg op Borderlands 2. Met Borderlands 3 ben je verzekerd van chaos, strijd en hilariteit.

19. Assassins Creed Odyssey

Prachtige graphics, verschillende eindes mogelijk en een vleugje Griekse mythologie. Assassins Creed Odyssey is voor ons met recht de beste Assassins Creed titel die is uitgebracht in de Xbox One periode.

18. Control

Met eerdere games als Alan Wake en Quantum Break lag de lat voor Control erg hoog voor Remedy. Daar schijnen ze geen last van gehad te hebben. Controle is een prachtige game, met diepgaande cinematics, vermakelijke gameplay en veel spanning. Een game om op het puntje van je stoel te zitten.

17. Rise of the Tomb Raider

Ga op avontuur met Lara Croft in Rise of the Tomb Raider. Ontrafel een eeuwenoud mysterie naar het geheim van onsterfelijkheid. Pas wel op voor Trinity, die lusten je rauw.

16. Titanfall 2

Hoewel ik persoonlijk mijn eerste liefde vond in de oorspronkelijke Titanfall game, kan Titanfall 2 niet ontbreken in deze lijst. De futuristische shooter brengt naast heerlijke, soepele multiplayer gameplay ook een ontzettend leuke campaign met zich mee. Chapeau Respawn!

15. Forza Motorsport 7

Wauw… Oogverblindend waren de eerste beelden van Forza Motorsport 7. De Xbox One moest tot het gaatje gaan om deze prachtige game op je scherm te krijgen. Elke snelheidsduivel moet deze racegame eens op zijn staart getrapt hebben

14. Destiny 2

Als er één gameserie is met een ontzettend grote, actieve fanbase, dan is het wel Destiny. Met nog steeds tienduizenden actieve spelers wordt deze game nog dagelijks veelvuldig aan geslingerd. Niets is meer bevredigend dan samen de ultieme raid succesvol te doorlopen in Destiny 2.

13. Dying Light

Wie houdt er nou niet van zombies? Iedereen toch. Dying Light is de beste zombiegame van deze generatie. Dit first person avontuur brengt je het complete plaatje. Smerige zombies, prachtige graphics, een goed verhaal en geweldige gameplay.

12. Unravel

Puzzelgames worden met dertien in een dozijn tegelijk uitgebracht. De een nog slechter dan de ander. En toen was daar Unravel. Yarny heeft veel puzzelfans betoverd. Zijn schattige uiterlijk betekende niet dat het een makkie zou worden. Nee, Unravel biedt voldoende uitdaging. Maar het verdient vooral een plek in deze lijst door de betoverende sfeer en prachtige verhaallijn die er is toegevoegd aan de leuke gameplay.

11. Resident Evil 2 Remake

Resident Evil 2 werd door velen gezien als de beste uit de serie. Een remake is daardoor best risicovol. Maar wat heeft Capcom iets moois neergezet met Resident Evil 2 Remake. Kwaliteit van het hoogste niveau, de nieuwe standaard!

10. Forza Horizon 4

Nadat we in Forza Horizon 3 Australië onveilig hebben gemaakt, steken we met Forza Horizon 4 aan wal in het Verenigd Koninkrijk. De specifieke gameplay van de Horizon titels komt perfect tot uiting in deze prachtige setting, waarbij de weergave van dynamische seizoenen je mond laten open vallen.

9. A Way Out

Zeg je co-op game, dan zeg ik A Way Out. Met stip de beste co-op ervaring van de Xbox One generatie. De co-op gameplay is subliem uitgewerkt en de verhaallijn is meeslepend te noemen. Een ervaring die je niet mag missen!

8. Gears 5

Met Gears 5 komt de serie terug aan de kwaliteit van de eerste drie delen. De story is top notch en de game spat door alle gore bijna letterlijk van je beeldscherm af. Ook de multiplayer is een echt feestje.

7. Hellblade: Senua’s Sacrifice

Uniek in zijn soort brengt Hellblade: Senua’s Sacrifice je een ervaring die je niet snel vergeet. Deze game doet iets met je en is daardoor niet voor iedereen geschikt. Het verhaal en uiterlijk zijn prachtig, maar het is vooral de audio die deze game tot een ware topper maakt. Alle stemmen in mijn hoofd hebben deze game tot ware topper van de Xbox One generatie geroepen.

6. Star Wars: Jedi Fallen Order

Star Wars, you hate it or love it. Voor EA geldt hetzelfde, hoewel steeds meer mensen teleurgesteld zijn door EA. Star Wars Battlefront en Battlefront 2 waren niet wat fans gehoopt hadden. Gelukkig was Star Wars: Jedi Fallen Order een positieve uitzondering op de regel. Een leuke Star Wars single player campaign die de Star Wars naam met recht mag dragen.

5. Fortnite

Je kunt er van vinden wat je wilt, maar Fortnite is een van de meest populaire games van dit decennia gebleken. De game mag daardoor niet ontbreken in dit lijstje.

4. Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind Forest brengt je een adembenemende platformer ervaring van het hoogste niveau. Neem het op tegen een duistere vijand om het bos te redden. Handgeschilderd, zorgvuldig geanimeerd en vergezeld van muziek die je kippenvel brengt, is dit een diepgaand en emotioneel verhaal dat je tijd meer dan waard is.

3. A Plague Tale: Innocence

Een van de grootste verrassingen deze generatie is misschien wel A Plague Tale: Innocence. Dood, verderf, ellende en ratten. Vooral veel ratten. Ze zijn onderdeel van de gameplay en dat is echt op een puike manier gedaan. Het verhaal heeft de volledige focus en doordat de hoofdrolspelers kinderen zijn, grijpt alles je extra aan.

2. Red Dead Redemption 2

Rockstar laat ons tegenwoordig lang wachten op het vervolg van grote game titels. GTA 6 hangt al jaren in de lucht met veel geruchten en bombarie, maar is er nog steeds niet. Red Dead Redemption is ook zo’n toptitel die met smacht wachtte op een vervolg. Dat kwam er recent met Red Dead Redemption 2. En wat voor een vervolg. De campaign is briljant. Een ware ontdekkingstocht waar je zeker de tijd voor moet nemen. Ook de Online mode is erg vermakelijk en wordt nog door veel fans dagelijks gespeeld.

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Terwijl we wachten op de release van Cyberpunk worden de verwachtingen van CD Project Red hoger en hoger. Dat heeft alles te maken met een eerdere topper die door hen is uitgebracht. The Wither 3: Wild Hunt kwam uit in 2015, maar is tijdloos gebleken. Deze RPG kun je zo qua gameplay zo diepgaand maken als je zelf wilt. Geen zin in het brouwen van potions? Prima, dan kan een gear upgrade je helpen. Gewoon lekker hack & slash? Ook mogelijk met The Wither 3. Maar wat je het meeste grijpt is de kwaliteit van de verhaallijnen. Meervoud inderdaad, want zelfs de side quest slurpen behoorlijk wat uren van je leven op. Wie heeft er niet geprobeerd om Geralt zo veel mogelijk vrouwen te laten verleiden? Als je eenmaal goed in deze game zit, is dit het enige waar je nog voor leeft.


Recente blogposts

Alles weergeven