top of page
  • Foto van schrijverJolina

De beste Xbox accessoires op een rij

In principe heb je niet veel nodig om op je Xbox console games te spelen. Wanneer je een console aanschaft, zit daar standaard een controller bij. Als je thuis een TV hebt staan en een internetverbinding tot je beschikking hebt, kom je al een heel eind.


Er zijn echter een hoop accessoires die jouw game ervaring naar een hoger niveau kunnen brengen. Maar wat zijn nu de beste accessoires? In dit artikel zetten wij ze voor je op een rij.


Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Zoals gezegd komt elke Xbox console standaard met één Xbox wireless controller. Die functioneert natuurlijk prima, maar als je behoefte hebt aan een controller die net iets competitiever is, dan is de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 een goede keuze. Daarnaast is het voor couch co-op natuurlijk prettig om sowieso een tweede controller in huis te hebben.

Deze Elite controller ligt wat zwaarder in de hand, heeft extra grip waar je de controller vast hebt en er worden diverse onderdelen meegeleverd om de buttons, paddles, thumb sticks en het D-pad naar wens aan te passen. Via de app kun je vervolgens verschillende functies toewijzen. De controller is te gebruiken in combinatie met een Xbox One en Xbox Series X|S console en wordt geleverd met een stevig hoesje, dat tevens als oplaadpunt functioneert wanneer je de USB-C kabel er op aansluit. Handig!


Charge & Play kit

Batterijen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Naast het feit dat ze ontzettend slecht voor het milieu zijn, is het ook helemaal niet praktisch om tijdens het gamen ineens met een lege controller te zitten. Geloof me, dat gebeurt altijd op een moment waarop het niet uitkomt. Een Charge & Play Kit biedt dan uitkomst. Met een bijgeleverde accu, kun je op elk gewenst moment (dus ook tijdens het gamen) de USB-kabel in je controller steken om deze op te laden. Wel even opletten dat je een kit kiest, die compatible is met jouw Xbox controller. Xbox One controllers moeten worden verbonden met een micro-USB kabel, terwijl de controllers van de Xbox Series X|S een USB-C aansluiting hebben.


Seagate Expansion Card

Als jij één van de gelukkige bezitters bent van een Xbox Series X|S console, dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Hoewel de Xbox Series S een prima console is, is de beperkte hoeveelheid geheugen voor velen een nadeel. Geoptimaliseerde Xbox Series X|S games zijn namelijk alleen te spelen vanaf het interne geheugen. Er is één alternatief op dit moment om je geheugen voor deze games uit te breiden, en dat is de Seagate Expansion Card.

De Seagate Expansion Card is momenteel verkrijgbaar in 512GB, 1TB en 2TB en is ontzettend gemakkelijk te gebruiken. Gewoon in het daarvoor bestemde slot aan de achterkant van je console steken en voilà, je hebt meer ruimte tot je beschikking.


SSD harde schijf

Als je een Xbox One bezit of vooral backwards compatible titels speelt op je Xbox Series X|S console, dan kun je uiteraard wel gewoon een externe harde schijf gebruiken. Als je kiest voor een SSD, dan profiteer je in ieder geval van een stukje extra snelheid. Het merk, soort voeding of de grootte maakt in principe niet veel uit en hangt af van jouw voorkeuren. Zorg er wel voor dat de externe schijf minimaal over USB 3.0 beschikt en minimaal 256GB groot is.Als je de snellere laadtijden van een SSD minder belangrijk vindt, kun je natuurlijk altijd een HDD harde schijf aan je console koppelen, zoals de Seagate Game Drive. In vergelijking met een SSD, krijg je vaak bijna twee keer zoveel geheugen voor dezelfde prijs. Dit gaat dus wel ten koste van de snelheid.Draadloze headset

Afhankelijk van je TV en audio-installatie, is een goede gaming headset geen overbodige luxe. Goed geluid brengt immers een extra dimensie. Hierin is behoorlijk wat keuze, afhankelijk van de specificaties die je wenst en het budget dat je er aan kunt uitgeven.


Een van de betere draadloze headsets in zijn prijsklasse, is de HyperX CloudX Stinger. Hoewel het uiterlijk van de headset in eerste instantie weinig indruk maakt, haal je voor een zeer redelijke prijs een kwalitatieve, draadloze headset in huis.

Uiteraard is de officiële Xbox Wireless Headset een goed alternatief, waar je wel iets meer geld voor neerlegt.


Xbox Media Remote

De Xbox Media Remote lijkt misschien een kleinigheidje, maar bewijst al snel zijn waarde als multifunctionele afstandsbediening. Waar je controller na een tijdje uitvalt, is deze afstandsbediening gelijk actief en dat maakt het perfect om Netflix of Youtube mee te bekijken.


Razer Kishi

Cloud Gaming wordt steeds groter. Het is de toekomst van gamen, je doet het waar je wilt, hoe je dat wilt. Ondanks dat je er geen Xbox console meer voor nodig hebt, heb je natuurlijk wel hardware nodig om de cloud te bereiken. Steeds meer bedrijven haken hierop aan, zoals bijvoorbeeld Motorola heeft gedaan met hun nieuwste vlaggenschip, de Motorola Edge 20 Pro.


Welke smartphone je er ook voor gebruikt, Touch control kan soms best lastig zijn en is niet voor elk genre even geschikt. Als je liever echte knoppen onder je vingers voelt, kun je zo'n goedkope clip kopen op op je Xbox controller te klikken. Dit blijkt echter in de praktijk ook niet altijd even lekker te werken, zeker niet bij smartphones die wat zwaarder zijn. Een zeer interessante accessoire is dan de Razer Kishi.

Met de Razer Kishi, klem je jouw smartphone tussen twee controller onderdelen, waarbij de achterkant van je smartphone tegen de houder blijft hangen. Zo blijft je volledige scherm zichtbaar én heb je fysieke knoppen onder je vingers. Game on!


Xbox Game Pass Ultimate

Eigenlijk verbaast het ons dat we deze tip nog moeten geven, maar we doen het toch. Voor nieuwe Xbox gamers, is dit misschien wel de beste accessoire die je jezelf kunt gunnen. Met een Xbox Game Pass Ultimate abonnement heb je niet alleen toegang tot online aspecten van gaming en communicatie via Xbox Live, maar je speelt er ook nog honderden Xbox games gratis mee op je Xbox console, je PC én via de cloud.

First party game ontwikkelaars van Xbox Game Studios brengen ook nog de allernieuwste games op de releasedatum naar jouw woonkamer. Het enige waar je op moet letten is dat je het aanschaft via een betrouwbare verkoper, zoals CDKeys. Uiteraard is het ook in de Microsoft Store te vinden en via grotere (winkels) zoals Bol.com.


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page