top of page
  • Foto van schrijverJolina

De leukste Free-to-Play Xbox games

Wanneer je het (even) niet zo breed hebt, is er tegenwoordig weinig nood. Je kunt nog steeds een hoop games spelen die niet zo duur zijn. Denk aan games die al een tijdje uit zijn en inmiddels in prijs zijn gedaald, de leukste Deals With Gold aanbiedingen, de Free Play Days waarbij je in het weekend specifieke games gratis uit kunt proberen, de gratis games die je elke maand bij je Xbox Live Gold abonnement krijgt, of een Xbox Game Pass (Ultimate) abonnement, waarbij je voor ongeveer een tientje in de maand toegang krijgt tot honderden gratis games. Opties genoeg!


Daarnaast zijn er ook veel games die in de categorie Free-to-Play vallen. In de basis hoef je hier helemaal niet voor te betalen. Vaak zijn er wel in-game allerlei aankopen mogelijk en soms heb je een Xbox Live Gold abonnement nodig omdat de game online gespeeld wordt. In het algemeen zijn er veel Free-to-Play shooters uitgebracht, maar er is meer beschikbaar dan dat. We hebben daarom de leukste Free-to-Play games voor Xbox (alfabetisch) op een rij gezet.


Apex Legends

Apex Legends is een first person shooter waarin legendarische personages met krachtige vaardigheden samen om roem en rijkdom strijden aan de rand van de Frontier. De Free-to-Play shooter komt van ontwikkelaar Respawn, die onder andere Titanfall en Star Wars Jedi: Fallen order produceerde en nu hard werkt aan nieuwe Star Wars games.

Download Apex Legends gratis vanuit de Store.

Vereisten: Er is een geschikt platformaccount en -abonnement (apart verkrijgbaar) nodig. Vaste internetverbinding en EA-account vereist. Bevat in-game aankopen.


Asphalt 9: Legends

Asphalt 9: Legends biedt een uitgebreide selectie echte hypercars van gerenommeerde fabrikanten zoals Ferrari, Lamborghini en Porsche. Kies jouw favoriet en race over spectaculaire locaties over de hele wereld.

Download Asphalt 9: Legends gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar. De game vertoont daarnaast reclames van externe partijen.


Brawhalla

Brawlhalla is een free-to-play platform-vechtgame met singleplayer en (online en lokale) co-op gamemodes. Betreed gevechtsarena's waar de grootste krijgers uit de geschiedenis met elkaar strijden om te bewijzen wie het sterkst was, is en voor altijd zal zijn. De legenderoulatie van acht gratis te spelen personages verandert elke week, en je kunt goud verdienen om meer legenden vrij te spelen door een online speltype te spelen.

Download Brawlhalla gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Call of Duty: Warzone

Betreed een tropisch slagveld met maximaal 150 spelers in deze Call of Duty Battle Royale shooter en blijf als laatste over in de strijd.

Download Call of Duty: Warzone gratis vanuit de Store.

Vereisten: Een Xbox Live Gold-lidmaatschap is niet vereist om het speltype Warzone te spelen. Voor alle andere online speltypen is Xbox Live Gold wel vereist. Bevat in-game aankopen.


Capcom Arcade Stadium

Shooters, vechten, actie - al je favoriete genres vind je in deze collectie. Capcom Arcade Stadium brengt je alle nostalgie van arcadegames met nieuwe en toffe functionaliteit die je toen had willen hebben.

Download Capcom Arcade Stadium gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Doritos Crash Course (Xbox 360)

Doritos Crash Course is een snelle, grappige spelshow voor hindernissen waarmee je Avatar het via Xbox Live tegen je vrienden en familie kan opnemen. Speel door 15 spannende platformgame-levels in 3 verschillende landen. Neem het op tegen je vrienden en familie met maximaal vier spelers via Xbox Live en lokaal split-screen. De game is als backwards compatible game te spelen op je Xbox One en/of Xbox Series console. Pure nostalgie!

Download Doritos Crash Course gratis vanuit de Store.

Vereisten: Een Xbox Live Gold-lidmaatschap is vereist om Doritos Crash Course te spelen.


Fallout Shelter

Fallout Shelter geeft je de controle over een ultramoderne ondergrondse Vault van Vault-Tec. Bouw de perfecte kluis, houd je bewoners tevreden en bescherm ze tegen de gevaren van de Wasteland.

Download Fallout Shelter gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Fishing Planet

Fishing Planet is een unieke en zeer realistische online first-person multiplayer vis simulator ontwikkeld door een groep enthousiaste visfanaten. Maak kennis met de spanning van het echte vissen. Kies je aassoorten, vang trofeeën, ontdek nieuwe mogelijkheden en scherp je viskunsten aan, overal, op elk tijdstip en met je vrienden!

Download Fishing Planet gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Fortnite

Fortnite is het totaal gratis multiplayerspel, waar jij en je vrienden samenwerken om je ideale Fortnite-wereld te creëren of vechten om als laatste over te blijven. Samen met PUBG Battlegrounds (zie verderop in dit artikel) was het één van de grondleggers van het Battle Royale genre. Zowel Battle Royale als Fortnite Creative zijn gratis te spelen.

Download Fortnite gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Halo Infinite (multiplayer)

De populaire multiplayer van Halo is terug, opnieuw ontworpen en beschikbaar zonder extra kosten. De multiplayer-ervaring van Halo Infinite zal regelmatig worden uitgebreid met unieke events, nieuwe speltypen en kaarten en natuurlijk extra content, speciaal voor de community.

Download de multiplayer van Halo Infinite gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Hexic HD (Xbox 360)

Maak clusters van tegels met dezelfde kleur om ze van het bord te verwijderen. Klinkt eenvoudig, toch? Het echte plezier van Hexic is het maken van speciale patronen om speciale stukken te verdienen. Hexic HD is oorspronkelijk uitgebracht voor de Xbox 360, maar via het Backwards Compatibility principe ook te spelen op je Xbox One en Xbox Series X|S.

Download Hexic HD gratis vanuit de Store.

Vereisten: -


Inops

Verken verschillende werelden in de platformer game Inops. Ontsnap aan vallen, los puzzels op en ontwijk vijanden met de Inops-vaardigheid om op te splitsen in vele kleine wezens of samen te voegen tot één grote Inop wanneer je maar wilt. Gebruik dit in je voordeel!

Download Inops gratis vanuit de Store.

Vereisten: -


Killer Instinct

De legendarische vechtgame is terug met splinternieuwe graphics, te gekke actie, een woeste cast vechters, swingende muziek die reageert op wat je doet en C-C-C-COMBO BREAKERS! Kies je ultieme vechters, allemaal vloeiend geanimeerd, elk met unieke aanvalstactieken en speciale aanvallen.

Download Killer Instinct (en enkele losse packs) gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Pinball Arcade

In deze klassieke Pinball game kun je een balletje spelen in een hoop verschillende flipperkasten.

Download Pinball Arcade gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Prominence Poker

In Prominence kan een enkele kaart het verschil maken. Gebruik je pokertalent en pokerface om je tegenstanders te verslaan. Prominence wordt geregeerd door boeven die er alles aan doen om je te stoppen de beste pokerspeler te worden. Alleen hier vind je de sensatie van Texas Hold 'em terwijl je alles riskeert om het ondergrondse imperium over te nemen.

Download Prominence Poker gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


PUBG Battlegrounds

Als grondlegger van het Battle Royale genre, is PlayerUnknown's Battlegrounds (zoals de titel destijds uitkwam) gestart als Preview op Xbox zo'n vijf jaar geleden. Daarna kreeg het een volledige release. Inmiddels is de game in een nieuw jasje gestoken, met een nieuwe naam, PUBG Battlegrounds. De game is daarnaast Free-to-Play geworden.


Land op strategische locaties, plunder wapens en voorraden en overleef om het laatste team te worden dat op verschillende, diverse slagvelden staat.

Download PUBG Battlegrounds gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar. Voor Ranked Mode is een Battlepass nodig.


Roblox

Roblox is het ultieme virtuele universum waar je kunt creëren, ervaringen met vrienden kunt delen en je alles kunt worden wat je maar kunt bedenken. Sluit je aan bij miljoenen spelers en ontdek een grote verscheidenheid aan meeslepende werelden die door een wereldwijde community zijn gemaakt!

Download Roblox gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Rocket League

Download en strijd in deze krachtige kruising van arcadestijl voetbal en wilde voertuigen. Ontgrendel items in Rocket Pass, beklim de competitieve ranglijst, neem deel aan competitieve toernooien, voltooi uitdagingen, maak cross-platform voortgang en meer! Rocket League is een typische 'easy to learn, hard to master' game. De basiscontrols en gameplay zijn simpel. Maar als je echt goed wilt worden, dan heb je een flink aantal uren aan oefening nodig.

Download Rocket League gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Trove

Verzamel je vrienden, slijp je zwaarden en ga op avontuur in Trove, de ultieme actie MMO. Versla de troepen van Shadow in werelden gevuld met donkere kerkers en vind items gemaakt door je medespelers. Of je nou gaat schatjagen in verre werelden of je eigen wereld bouwt, het was nog nooit zo leuk om te blokken.

Download Trove gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Vigor

Overleef de apocalyps! Vigor is een gratis te spelen plunderschieter in het naoorlogse Noorwegen. Schiet en plunder in spannende ontmoetingen, bouw je schuilplaats en vitale uitrusting, daag anderen uit in verschillende spelmodi en speel alleen of vecht samen.

Download Vigor gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Warface

Warface is een moderne first person shooter met miljoenen fans wereldwijd. Vijf unieke klassen met speciale vaardigheden, teamwork, spannende PvE-missies en raids, verscheidene PvP-speltypen, honderden realistische wapens, modules uitrusting en camouflage-voorwerpen.

Download Warface gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Warframe

Ontwaak als een keiharde krijger en strijd samen met je vrienden in dit gratis te spelen online actiespel. Ga de confrontatie aan met strijdende groepen in een uitgestrekt interplanetair systeem terwijl je de leiding van de mysterieuze Lotus volgt. Verhoog het level van je Warframe, bouw een arsenaal vernietigende wapens op en realiseer je ware potentieel in een gigantische open wereld.

Download Warframe gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


World of Tanks

World of Tanks is een gratis te spelen wereldwijd online multiplayer spel toegewijd aan tankstrijd uit het midden van de 20e eeuw. Deze speciaal voor de Xbox gemaakte World of Tanks heeft realistische voertuigen en omgevingen, waardoor spelers nu zoals nooit tevoren op de Xbox met historische tanks aan spannende gevechten kunnen deelnemen.

Download World of Tanks gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.


Yu-Gi-Oh! Master Duel

Yu-Gi-Oh! Master Duel is een kaartspel met in-game aankopen. Spelers kunnen bouwen en duelleren met meer dan 10.000 individuele kaarten en deelnemen aan allerlei (online) toernooien. Er zit ook een soort verhaallijn in en de optie om verbinding te maken met de mobiele app "Yu-Gi-Oh! Neuron" om decklists van over de hele wereld te bekijken.

Download Yu-Gi-Oh! Master Duel gratis vanuit de Store.

Vereisten: In-game aankopen beschikbaar.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page