top of page
  • Foto van schrijverJolina

De leukste Xbox co-op games

Gamen is leuk. Gamen is nóg leuker als je het samen doet! Een goede co-op game spelen, dat is pas echt puur genieten. Tijd dus voor een lijst met de leukste co-op games bij elkaar. Rest ons alleen een kleine disclaimer... Xbox Gaming is niet verantwoordelijk voor het verbreken van vriendschappen, huwelijken en verlovingen. Dus zorg dat je goed samenwerkt!


A Way Out

A Way Out is een ultieme co-op game, die alleen met twee spelers te spelen is. In alles wat je doet in deze game draait het om samenwerken. Co-op is de levensader. De game maakt op een unieke manier gebruik van split-screen. Kruip in de huid van Leo en Vincent, twee gevangenen die een gewaagde ontsnapping uit de gevangenis ondernemen. Met de Friends-Pass proefversie speelt jouw game maatje gratis met je mee!

A Way Out is digitaal beschikbaar in de Store voor €29,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass Ultimate (of EA Play) abonnement.


Multiplayer: lokaal of online, split screen

Aantal spelers: 2


Borderlands 3

Borderlands 3 staat garant voor chaos, actie en strijd. In deze klassieker ga je als Vault Hunter met een flink arsenaal aan wapens jouw vijanden te lijf. Versla vijanden om nieuwe buit te scoren en red de wereld van de meest bizarre sekteleiders uit de Borderlands.

Borderlands 3 is digitaal beschikbaar in de Store voor €69,99.


Multiplayer: lokaal of online

Aantal spelers: 2-4


Cuphead

Cuphead is een handgetekende platformergame met een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Speel als Cuphead of Mugman (single of in co-op) en ga de strijd aan met diverse levels met een grote focus op boss fights. Je moet dus tegen een stootje kunnen, want zo lief en schattig als de game er visueel uitziet, zo pittig is de gameplay. Maar goed dat je een maatje kunt uitnodigen voor een kopje koffie of thee en samen ten strijde kunt trekken!

Cuphead is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,99.


Multiplayer: lokaal

Aantal spelers: 2


Don't Starve Together

In Don't Starve Together heb je één belangrijk doel: Niet verhongeren! Dat overleef je natuurlijk niet. In een wereld vol gevaar, verrassingen en bijzondere wezens is het aan jou om items te verzamelen en die te gebruiken om te overleven. Craft voorwerpen, bouw gebouwen en werk vooral samen om het overleven in barre omstandigheden draaglijker te maken.

Don't Starve: Console Edition is digitaal beschikbaar in de Store voor €14,99.


Multiplayer: lokaal of online, split screen

Aantal spelers: 2-6


Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online is een gigantisch online avontuur. Deze RPG game wordt inmiddels door meer dan 18 miljoen spelers wereldwijd gespeeld. Verzamel wapens en uitrusting en ga op een epische reis. Neem het op tegen medespelers in grote open-wereld campaigns of juist in kleinere, snelle PvP-gevechten. Zo'n 7 jaar na release wordt de game nog steeds van updates en content voorzien, zoals de recente High Isle DLC. De mogelijkheden zijn eindeloos!

The Elder Scrolls Online is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement.


Multiplayer: online

Aantal spelers: 2-200


Fall Guys

Eindelijk was het zover... Fall Guys heeft zijn weg naar Xbox gevonden. Deze Battle Royale game is Free-2-Play en daarmee toegankelijk voor iedereen, starter of pro. Voor iedereen geldt hetzelfde; met Fall Guys staat je gegarandeerd een hoop hilariteit en plezier te wachten!

Fall Guys is gratis digitaal beschikbaar in de Store (in-game aankopen mogelijk).


Multiplayer: online

Aantal spelers: 2-60


Farm Together

Als je op zoek bent naar de ultieme boeren ervaring, zit je goed met Farm Together. Plant bomen, kweek gewassen, voer je dieren en leef je uit! Verdien geld en spendeer je zuurverdiende centen aan nieuwe gewassen en accessoires om jouw boerenwerk gemakkelijker te maken. Je begint met één heel klein veldje en al snel is het einde zoek. Daarnaast kun je gezellig bij elkaar op bezoek om te helpen in diverse processen. Handig want er is altijd iets te doen in deze game, omdat de tijd verder tikt, ook als je niet speelt.

Farm Together is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,99.


Multiplayer: lokaal of online

Aantal spelers: 2-16


Gears 5

Lekker vieze, gore en bloederige actie. Spreekt dat je aan? Search no more, Gears 5 is the place to be! Of je nou liever beestachtige vijanden lek schiet van afstand of ze met je kettingzaag aan gort snijdt, het is aan jou hoe je dit tactisch aanvliegt. Uiteraard kun je samen ook diverse tactische opties combineren om alle dreiging het hoofd te bieden.

Gears 5 is digitaal beschikbaar in de Store voor €39,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement.


Multiplayer: lokaal of online, split screen

Aantal spelers: 2-10


Golf With Your Friends

Een activiteit die voor velen in de categorie 'guilty pleasure' is te plaatsen, is minigolf. Gezellig, hilarisch en toch competitief. Golf With Your Friends is de ideale partygame, zeker gezien het feit dat je met behoorlijk wat mensen tegelijk kunt spelen. Het is dan ook een echte partygame die zich vooral leent voor het spelen met meerdere vrienden. Solo is er (letterlijk en figuurlijk) natuurlijk geen bal aan.

Golf With Your Friends is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement.


Multiplayer: lokaal of online

Aantal spelers: 2-12


Halo 5: Guardians

Een van de meest iconische Xbox gameseries staat bekend om zijn co-op campaign modes en goede multiplayer modes. Dat is natuurlijk Halo, de futuristische shooter met Master Chief als troetelbeertje.

Halo 5: Guardians is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,98 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement.


Multiplayer: online

Aantal spelers: 2-24


It Takes Two

It Takes Two is een co-op Action-adventure platformergame waarin jij je relatie (gedwongen) op de proef neemt. Als puzzel-platformergames een beetje in je straatje vallen en/of je houdt van samenwerking en co-op gameplay, dan kun je deze echt niet laten liggen. It Takes Two staat namelijk garant voor echte liefde. Hazelight mag zich met recht koning van de co-op games noemen wat ons betreft!

It Takes Two is digitaal beschikbaar in de Store voor €39,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass Ultimate (of EA Play) abonnement.


Multiplayer: lokaal of online, split screen

Aantal spelers: 2


LEGO Marvel Superheroes

LEGO is zo'n tijdloos concept, dat het overal is terug te vinden. Zo zijn er al behoorlijk wat LEGO games op de markt gekomen. Ze zijn toegankelijk, zitten vol actie en plezier en zijn ook dermate geschikt voor de kleinere gamers onder ons. Ze hebben niet voor niks een plekje verdiend in onze lijst met de leukste Xbox games voor kinderen. De ideale games dus om samen met je kinderen te spelen. Want wie vindt het nou niet geweldig om in de huid van een superheld te kruipen en samen met zijn/haar kind de wereld te behoeden van kwaad?

LEGO Marvel Superheroes is digitaal beschikbaar in de Store voor €39,99.


Multiplayer: lokaal

Aantal spelers: 2


Lovers in a Dangerous Spacetime

De ruimte is een gevaarlijke plek, waar je elkaar hard nodig hebt. In het knotsgekke Lovers in a Dangerous Spacetime kun je alleen door samen te werken de kwade intenties van Anti-Love hinderen. Dit doe je door een enorm ruimteschip gezamenlijk te besturen en tegelijkertijd lasers, raketten en schilden in te zetten om van je af te bijten. Zorg er voor dat niemand alleen achterblijft!

Lovers in a Dangerous Spacetime is digitaal beschikbaar in de Store voor €14,98 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement.


Multiplayer: lokaal of online

Aantal spelers: 2-4


Minecraft

Minecraft mag dan misschien nieuwkomers niet gelijk tot de verbeelding spreken op visueel vlak, maar onderschat de kracht van blokken niet. LEGO komt er al jaren mee weg en ook Minecraft heeft gewoon iets speciaals. Jouw creativiteit is de limit, zeker in de creative mode. Houd je van meer avontuur? Dan kun je op pad in de survival mode. Een maatje in deze processen is geen overbodige luxe. Het is trouwens ook gewoon véél gezelliger om samen op zoek te gaan naar de Nether en deze hel voor blok te zetten door alle kwaadaardige wezens te verslaan of gigantische bouwwerken op poten zetten.

Minecraft is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement.


Multiplayer: lokaal of online, split screen

Aantal spelers: 2-8


Moving Out

Verhuizen. Je kunt het niet alleen, al zou je het willen. Samen is dat een stuk draaglijker (letterlijk en figuurlijk) al vraagt het wel om een goede samenwerking. Het zal niet voor het eerst zijn dat de stress van een verhuizing een relatie stuk laat gaan. Maar dat overkomt jullie niet, toch? Bij twijfel kun je op ons advies eerst proberen jullie verhuis-skills te testen in Moving Out. Mocht je iets laten vallen, dan zit je in ieder geval niet gelijk met fysieke scherven of grotere schade.

Moving Out is digitaal beschikbaar in de Store voor €24,99.


Multiplayer: lokaal

Aantal spelers: 2-4


Overcooked! 2

Samen in de keuken staan kan ook heel romantisch zijn. Vaker is het echter een situatie die kan leiden tot scheidingen, geweld en verwondingen. Het is dan beter om eerst digitaal te oefenen. Overcooked! 2 bied je de kans om veilig op elkaar ingespeeld te raken terwijl je uitgedaagd wordt door de vraag naar verschillende gerechten terwijl de seconden op de klok weg tikken. Kunnen jullie samen de druk aan? Alleen als je effectief en efficiënt samen kunt werken, krijg je die lekkere hapjes op tijd op tafel. Overcooked! 2 is behalve als losse game ook verkrijgbaar als onderdeel van de Overcooked! All You Can Eat editie, waarin nóg meer smakelijke content op de kaart staat.

Overcooked! 2 is digitaal beschikbaar in de Store voor €24,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement. Liever de Overcooked! All You Can Eat editie? Die is digitaal beschikbaar in de Store voor €39,99.


Multiplayer: lokaal of online

Aantal spelers: 2-4


Rabbids: Party of Legends

Rabbids: Party of Legends is een harstikke leuke game om in gezelschap onder het genot van één (of twee, of meer) schaaltjes mini-snacks en een biertje te spelen. Een game die oprecht in de categorie partygame thuishoort. Ben je dus op zoek naar een leuke partygame om samen met een paar vrienden op de bank de spelen, dan is Rabbids: Party of Legends zeker een aanrader, die ook nog eens toegankelijk is voor alle spelers!

Rabbids: Party of Legends is digitaal beschikbaar in de Store voor €39,99.


Multiplayer: lokaal

Aantal spelers: 2-4


Rocket League

Rocket League is een game die twee componenten combineert: voetbal en auto's. En dat is een ware hit gebleken. Niet voor niets is de game ook terug te vinden in de lijst met de leukste Free to Play Xbox games. Rocket League is een typische 'easy to learn, hard to master' game. De basiscontrols en gameplay zijn simpel. Maar als je echt goed wilt worden, dan heb je een flink aantal uren aan oefening nodig. Een goede assist-partner kan daarbij zeer waardevol zijn! Als het even niet zo goed lukt, leidt het juist tot hilarische momenten.

Rocket League is gratis digitaal beschikbaar in de Store (in-game aankopen mogelijk).


Multiplayer: lokaal of online, split screen

Aantal spelers: 2-8


Sea of Thieves

Zeilen, ontdekken, rum drinken, zwaardgevechten... Allemaal zaken die tot de verbeelding spreken van iedereen die ook maar een klein beetje piraat in zijn hart heeft. Wat is er nou leuker dan samen de klotsende golven op zee bevaren? Pas wel op voor andere piraten crews... Zij hebben dezelfde vrijheid en misschien wel dezelfde schat in het vizier.

Sea of Thieves is digitaal beschikbaar in de Store voor €39,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass abonnement.


Multiplayer: online

Aantal spelers: 2-4


Struggling

Struggling heeft oprecht diepe indruk gemaakt op onze redactie. Is het niet vanwege de bizarre, verontrustende wereld die je voorgeschoteld krijgt, dan is het wel door de uitdagende platformer gameplay. Het geeft behoorlijke voldoening om die flubberende, vleesachtige armen met je co-op partner onder controle te krijgen en Troy zo soepel mogelijk lang alle obstakels te krijgen. Ondanks dat de klungelige controls soms genadeloos kunnen zijn, wil je door blijven gaan om te kijken of het de volgende poging wel lukt. Keer op keer.

Struggling is digitaal beschikbaar in de Store voor €12,99.


Multiplayer: lokaal

Aantal spelers: 2


Unravel Two

Het enige minpunt dat de game Unravel had in mijn ogen, was dat de game alleen in solo mode te spelen was. In Unravel Two is dit opgepakt en dat maakt het een van de beste en mooiste platformers ooit gemaakt. De graphics zijn van prachtige kwaliteit, de karakters aandoenlijk en de gameplay uitdagend. Een prachtig co-op project om samen in te duiken.

Unravel Two is digitaal beschikbaar in de Store voor €19,99 en is daarnaast te spelen met een Xbox Game Pass Ultimate (of EA Play) abonnement.


Multiplayer: lokaal, split screen

Aantal spelers: 2

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page