top of page
  • Jolina

De leukste Xbox simulator games

Bijgewerkt op: 18 aug. 2022

Simulatorgames zijn een ding, al een paar jaar. Waarom? Daar kan ik de vinger niet precies opleggen. De ene simulator game gaat namelijk voor zo veel mogelijk realisme, terwijl de andere eigenlijk een beetje de draak (of geit?) met zichzelf steekt. Als we heel eerlijk moeten zijn, kun je bijna alle games wel als een soort simulatorgame zien. Voor dit artikel pakken we de leukste simulatorgames eruit, die zich nét wat meer onderscheiden dan de rest.


Bee Simulator

In Bee Simulator zweef je tot grote hoogte, als een minuscuul bijtje. Het is nog educatief ook, want je leert best wel wat over bijen. Hoe ze waarnemen, hoe ze zich gedragen, wie hun grootste vijanden zijn en meer. Je leert er alles over 'de bloemetjes en de bijtjes' dus! Er zitten wel wat speelse componenten in verwerkt. Zo kun je mee doen aan bepaalde races en bepaalde opdrachten uitvoeren.

Bee Simulator is voor €19,99 digitaal beschikbaar in de Store.


Bus Simulator 21

Busje komt zo, busje komt zo... Oh daar is hij al! In Bus Simulator 21 heb je meer gebied te verkennen dan ooit in wel 30 verschillende bussen met een officiële licentie. Met je eigen ontworpen buschauffeur doe jij je best om een zo groot mogelijk bus imperium te bouwen en heb je de mogelijkheid om zelf routes met aangepaste tijdschema's aan te maken. Krijg jij iedereen veilig van A naar B gebracht?

Bus Simulator 21 is voor €49,99 digitaal beschikbaar in de Store.


Car Mechanic Simulator 2021

Als je houdt van sleutelen, maar smerige handen niet prettig vindt, dan zit je met Car Mechanic Simulator 2021 natuurlijk aan het goede adres! De game is zelfs geoptimaliseerd voor Xbox Series X|S. Begin als een nieuwe eigenaar van een autogarage en werk aan je reputatie. Stroop je mouwen op en maak je handen (virtueel) vuil in een zeer realistisch simulatiespel met veel aandacht voor details, met meer dan 4000 unieke onderdelen en meer dan 72 auto's.

Car Mechanic Simulator 2021 is voor €29,99 digitaal beschikbaar in de Store.


Cities: Skylines

Cities: Skylines geeft jou de leiding over een groeiende stad, met steeds veranderende behoeften van duizenden burgers. Ontwerp, bouw en beheer de stad van je dromen. Krijg jij het voor elkaar om een bruisende metropool neer te zetten?

Cities: Skylines is voor €39,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Cooking Simulator

In Cooking Simulator trek je een schort aan in een zeer keuken die is uitgerust met allerlei soorten keukengerei. Ontgrendel meer dan 60 recepten en gebruik tientallen levensechte ingrediënten om alles te koken wat je lekker vindt. Een simulator gekruid met een vleugje real-life physics!

Cooking Simulator is voor €19,99 digitaal beschikbaar in de Store.


Farming Simulator 22

Met Farming Simulator 22 ga je de boer op! Het rondrijden op een trekker, het verzorgen van de gewassen en de beesten is een fijne bezigheid. Inclusief het maken van toekomstplannen, zoals het starten van een bakkerij. De sky is hier bij wijze van spreken de limit, al ligt het eerder aan jouw creativiteit. Dit maakt het daarom wel weer lastig voor de nieuwkomers. Het hebben van een doel voor ogen, dat vastgesteld is door de ontwikkelaar, is wat makkelijker dan zelf de volledige vrijheid te hebben. En je zoekt maar uit met wat je wilt.

Farming Simulator 22 is voor €49,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Goat Simulator

Goat Simulator is toch wel de allerbeste game allertijden. Gei(n)tje natuurlijk! Maar de game is wel ontzettend hilarisch en leuk. Niet voor niets dat er inmiddels al een derde deel is aangekondigd natuurlijk. Dus hop met die geit, tong naar buiten en lebberen en mekkeren maar!

Goat Simulator is voor €9,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


House Flipper

In House Flipper ben jij de ster in je eigen renovatie/bouwbedrijf en vorm jij een magnifiek eenmansteam. Maar elke ster moet eerst hogerop zien te komen voor ze aanzien krijgen. Je begint dus ook in een of ander krot, wat veel mensen als tuinhuisje zullen beschouwen. Met het voltooien van klusjes verdien je niet alleen geld, je verdient ook XP. Hiermee kun je materiaal upgraden en kopen, maar je kan het ook gebruiken om je eigen huis te renoveren of zelfs een nieuw huis te kopen. Dit kan je vervolgens weer opknappen en doorverkopen.

House Flipper is voor €21,49 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Hunting Simulator 2

Hunting Simulator 2 is een spel voor de geduldige gamer. De dieren laten zich niet makkelijk vinden en dan moet je er nog voor zorgen dat je de juiste licentie en het juiste geweer hebt om te mogen schieten. Via je laptop in je home (dat tevens als hub functioneert) kun je verschillende wapens, kleren, items, scopes en licenties kopen. Dit is allemaal zeer uitgebreid. Zo heb je rond de 160 verschillende wapens die je allemaal kunt kopen. Doe dit slim, want je mag niet met elk wapen op elk dier jagen.

Hunting Simulator 2 is voor €59,99 digitaal beschikbaar in de Store.


Jurassic World Evolution 2

Jurassic World Evolution 2 is grafisch een prachtige game, met enorm veel diepgang. Alle nieuwe toevoegingen in mechanics ten opzichte van het eerste deel hebben ervoor gezorgd dat je flink wat moet micro managen in het spel. Het spel is perfect voor fans van zowel 'park builder' games, als fans van de Jurassic films. De campaign speelt namelijk in op de laatste film en de 'Chaos Theory' mode stelt spelers in staat om doorslaggevende 'What If' scenarios te spelen uit de vijf films.

Jurassic World Evolution 2 is voor €59,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Kerbal Space Program

In Kerbal Space Program heb je de leiding over het ruimteprogramma van het buitenaardse volk, de Kerbals. Je kunt allerlei onderdelen gebruiken om je eigen ruimteschip te bouwen dat vliegt (of niet) op basis van realistische aerodynamica en natuurwetten. Schiet je Kerbal-crew de ruimte in (en probeer ze in leven te houden) om manen en planeten in het Kerbol-stelsel te verkennen. Bouw ruimtestations en bases om het bereik van je expeditie te vergroten.

Kerbal Space Program is voor €39,99 digitaal beschikbaar in de Store.


Lawn Mowing Simulator

In Lawn Mowing Simulator beheer je een eigen maaibedrijf. Verdien geld met verschillende klussen en stop dit terug in je bedrijf door nieuwe maaiers en upgrades aan te schaffen. Je kunt dat vers gemaaide gras bijna tot in je woonkamer ruiken... Zorg er wel voor dat je niet de kantjes er van af loopt!

Lawn Mowing Simulator is voor €19,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator is na lang wachten eindelijk geland op Xbox Series X|S. Volgens mij heeft nog nooit een hele gaming community zich zo verheugd op een console release van een simulator game. De graphics zijn echt waanzinnig mooi, zelfs op Series S. Je kunt letterlijk de hele wereld over vliegen met tal van vertrek- en aankomstpunten en je hebt ook nog de mogelijkheid om je skills te testen met de beschikbare activities.

Microsoft Flight Simulator is voor €69,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


PC Building Simulator

Bouw je eigen PC-imperium in PC Building Simulator, waarin je reparaties en klussen aanneemt en de mooiste PC's in elkaar draait, waar elke liefhebber jaloers op zou zijn. Met een uitgebreide marktplaats vol met echte componenten kun je eindelijk stoppen met dromen van die ultieme PC en eropuit gaan en hem zelf bouwen!

PC Building Simulator is voor €17,99 digitaal beschikbaar in de Store.


PowerWash Simulator

Tijd voor een grote schoonmaak! Met PowerWash Simulator spoel je al jouw zorgen weg met de rustgevende geluiden van water onder hoge druk. Zet je hogedrukspuit aan en knal elk stukje vuiligheid weg dat je tegenkomt. Begin je eigen hogedrukreinigingsbedrijf en ontgrendel nieuw gereedschap, upgrades en meer. Ervaar de eenvoudige voldoening van stralende metamorfoses, zonder nat te worden!

PowerWash Simulator is voor €24,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Pro Fishing Simulator

Pro Fishing Simulator is een authentieke sportvissimulatie voor zowel beginners als ervaren hengelaars. Verken in alle vrijheid de mooiste visstekken ter wereld en haal de beste vangsten binnen door een combinatie van techniek en de beste officiële uitrusting.

Pro Fishing Simulator is voor €9,99 digitaal beschikbaar in de Store.


SnowRunner

SnowRunner is een simulatie game waar je U tegen zegt. De toevoeging van meer materialen en dus ook meer variatie in opdrachten, gecombineerd met het tempo van de game, maakt dit een game waar je 100+ uren in kwijt kan. Goed nadenken en veel geduld zijn van essentieel belang als je niet vast wil komen te zitten in de sneeuw. Gelukkig kun je het met vier spelers co-op spelen zodat die angst al iets minder groot is.

SnowRunner is voor €39,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Surgeon Simulator 2

Het is tijd om je chirurgenkleding aan te trekken en de dichtstbijzijnde scalpel, zaag of gootsteenontstopper te pakken en naar de Bossa Labs Medical Facility te gaan. In Surgeon Simulator 2 stap je steriel een operatiekamer in, die het podium wordt van chaos. De medische wereld ligt in jouw handen...

Surgeon Simulator 2 is voor €15,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


The Sims 4

Personaliseer je Sims, bouw het perfecte huis, ontwerp de ideale woning en breng het tot leven met meubels en accessoires. Kies hoe jouw Sims er uit zien, welke keuzes ze maken, met wie ze omgaan en hoe ze zich gedragen. Voldoende simulatiemogelijkheden tot je beschikking! The Sims 4 is daarnaast nog uit te breiden met een gigantische hoeveelheid DLC packs, zoals het Interieurdesigner Game Pack en de Paranormal Stuff Pack DLC.

The Sims 4 is voor €19,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.


Truck Driver

Maak naam en bouw respect op bij de bewoners als lokale vrachtwagenchauffeur. Neem vrachten aan en zorg dat ze picco bello bij hun eindstation worden afgeleverd. Verdien geld en besteed dit aan nieuwe vrachtwagens of aanpassingen aan je vrachtwagen. Armpje uit het raam en scheuren maar door die open wereld. Hou je wel netjes aan de verkeersregels, want niemand zit te wachten op schade aan zijn voertuig.

Truck Driver is voor €39,99 digitaal beschikbaar in de Store.


Two Point Campus

Two Point Campus is een management sim waarbij je een campus moet opbouwen en onderhouden. Hoe meer studenten en hoe meer tevreden ze zijn, hoe beter je campus presteert. De gebruikersinterface werkt op console ontzettend prettig en gemakkelijk en er zit heerlijk veel humor in de game verwerkt. Niks saaie wiskunde- of geschiedenislessen... Jouw studenten worden de allerbeste koks, de grappigste clowns, de dapperste ridders en bouwen de vetste robots. Snel terug naar school dus!

Two Point Campus is voor €39,99 digitaal beschikbaar in de Store en daarnaast momenteel beschikbaar met een Xbox Game Pass abonnement.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page