top of page
  • Foto van schrijverJolina

De Xbox update van februari

Bijgewerkt op: 19 feb.

Er is een nieuwe update uitgerold naar alle Xbox gebruikers, met enkele nieuwe, verbeterde functies en opties. Lees hier wat Team Xbox allemaal voor ons in petto heeft!


Energiebesparing

Xbox is de eerste console die 'carbon aware' downloads en updates aanbiedt. Door middel van verschillende instellingen op energiebesparing, help jij bijdragen aan een beter milieu. Hoe dat werkt?


Wanneer je console is aangesloten, verbonden is met internet en regionale koolstofintensiteitsgegevens beschikbaar zijn, plant Xbox game-, app- en systeemupdates voor je console op specifieke tijden in de nacht, wat kan leiden tot lagere koolstofemissies, omdat een groter deel van de elektriciteit afkomstig is van koolstofarme bronnen op het elektriciteitsnet. Dit vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, vermindert de CO2-uitstoot en kan je mogelijk nog geld besparen ook.

Het uitschakelen (energiebesparing) van je console vermindert het stroomverbruik tot wel 20x in vergelijking met de slaapstand-optie. Voor elke twee consoles die gedurende één jaar overschakelen naar Shutdown (energiebesparing), besparen we de hoeveelheid koolstof die wordt verwijderd door één boom die tien jaar oud is geworden. Dit is gebaseerd op een gemiddelde van Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles op Shutdown (energiebesparing) gedurende 20 uur per dag gedurende 1 jaar.


Verberg Game art

Sommige spelers vinden game-art afleidend of geven de voorkeur aan een meer vereenvoudigde achtergrond op hun startscherm. Met deze nieuwe functie kunnen gamers game-art verbergen, zodat deze niet langer de Home-achtergrond vervangt elke keer dat je beweegt om een ​​game-tegel te selecteren. In plaats daarvan blijft de Home-achtergrond altijd de effen kleur van jouw keuze.

Om je achtergrond aan te passen, navigeer je naar Instellingen > Algemeen > Personalisatie > Mijn achtergrond > Effen kleur en game-art. Op deze pagina kun je ervoor kiezen om game-art te tonen of te verbergen met de schakelaar rechtsonder in het scherm.


Google Home App als remote control

Sinds 2019 kun je jouwXbox-console bedienen met spraakopdrachten via de Google Assistent. Door een intensieve samenwerking met Google, kun je nu de Google Home-app gebruiken als afstandsbediening voor je Xbox-console. Wanneer je nu je Xbox-console aan je Google Home-app toevoegt, kun je jouw console eenvoudig in- en uitschakelen, op het scherm navigeren, het afspelen van media regelen en meer.

Ga om te beginnen naar de Google Home-app op je telefoon. Sleep omlaag om je apparaten te vernieuwen en tik op je Xbox-console om de aanraakbedieningen weer te geven. Afstandsbedieningsfuncties zijn onder meer: ​​aan/uit, directionele navigatie, naar huis navigeren, terug navigeren, afspelen/pauzeren, overslaan/vorige, volume omhoog/omlaag, dempen/dempen opheffen en gameclip opnemen.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page