top of page
  • Foto van schrijverJolina

De Xbox update van mei

Ook in april krijgt onze geliefde Xbox console weer een update. Lees hier wat Team Xbox allemaal voor ons in petto heeft!


Verbeterde zoekfunctie in de Store

Door toegevoegde filter- en sorteeropties is het nu nog gemakkelijker om je favoriete games op te zoeken via de Store. Prijzen, ondersteunde talen en toegankelijkheid wordt beter weergegeven.


Xbox gamertags in Discord

Als je jouw Xbox profiel hebt gekoppeld aan je Discord profiel, kun je vanaf deze update de gamertags van je vrienden terugzien. Je kunt rechtstreeks vanaf je Xbox deelnemen aan je Discord serverkanalen. Op deze manier kun je gemakkelijker jouw Xbox vrienden toevoegen en/of uitnodigen voor een Xbox game invite.

Xbox Wireless Controller firmware update

Door je controller up-to-date te houden met de nieuwste software, maximaliseer je de mogelijkheden en compatibiliteit ervan. Deze firmware-update bevat bugfixes voor onverwacht langzaam batterijverbruik in controllers met interne batterijen zoals Xbox Elite Series 2 en Xbox Adaptive-controllers of de Xbox oplaadbare batterij.


Hoe lang een oplaadbare batterij meegaat, hangt af van hoe vaak u deze oplaadt. Je kunt het batterijniveau van je controller op elk moment controleren. De batterij-indicator bevindt zich in de rechterbovenhoek van elk scherm op je Xbox-console. Als je de batterij-indicator niet ziet, ga dan naar Profiel en systeem > Instellingen > Apparaten en verbindingen > Accessoires en selecteer vervolgens de controller die je gebruikt. Selecteer Meer opties. De batterij-indicator bevindt zich boven het controllerbeeld.

Er is ook een bugfix voor controllers die de verbinding verbreken in games bij gebruik van een koptelefoon met 4K, 120Hz en VRR (Variable Refresh Rate) ingeschakeld. Je kunt jouw controller draadloos of met een USB-verbinding updaten.


Xbox Game Pass Quests gemakkelijker vindbaar

Vanaf vandaag wordt er in het Rewards Program geëxperimenteerd om de Xbox Game Pass Quests gemakkelijker vindbaar te maken. Xbox Game Pass Quests in je profiel worden verplaatst van het tabblad Gaming naar het nieuwe tabblad Beloningen. Je kunt er ook snel naartoe gaan door op de Xbox-knop te drukken om de guide te openen, Profiel en systeem te kiezen, je profiel te selecteren en vervolgens Mijn beloningen te kiezen. Deze optie is nog niet gelijk voor iedereen beschikbaar, maar eerst voor een select groepje gamers.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page