• Jolina

De Xbox update van november

De update van deze maand bevat nieuwe en verbeterde kleurenfilters op Xbox Series X|S, bijgewerkte volume- en audio-uitvoerinstellingen, nieuwe toegankelijkheidsfunctietags in de Microsoft Store, een controller firmware update, updates voor de Xbox-app (mobiel) en een bijgewerkte Xbox Game Pass-indeling om te helpen bij het kiezen van het beste abonnement.


Naast nieuwe functies bevat de update ook oplossingen die het afsluiten van consoles verminderen en de stabiliteit van Xbox Series X-consoles verbeteren bij het spelen van titels zoals NBA 2K22, FIFA 22 en Battlefield 2042.


Cloud Gaming op consoles

Daarnaast is Xbox Cloud Gaming (Beta) nu beschikbaar op Xbox One en Xbox Series X|S consoles met een Game Pass Ultimate abonnement. Hiermee speel je Game Pass games vanaf de cloud op je console, zonder ze te moeten installeren.

Xbox One-gebruikers kunnen met cloudgaming ook een aantal next-gen-games spelen op hun Xbox One-console. Dit betekent dat bepaalde games die momenteel alleen op Xbox Series X|S kunnen worden gespeeld, zoals Recompile, The Medium en The Riftbreaker, nu op je Xbox One kunnen worden gespeeld met Xbox Game Pass Ultimate en cloudgaming. Deze mogelijkheid blijft ondersteund worden en de bibliotheek wordt zelfs uitgebreid met meer next-gen-games, zoals Microsoft Flight Simulator in begin 2022.


Verbeterde kleurenfilters

Nieuwe en verbeterde kleurenfilters zijn nu beschikbaar op Xbox Series X|S, voornamelijk ontworpen om gamers met kleurenblindheid te helpen bij het spelen van oudere titels die voorheen niet voor hen toegankelijk waren.


Met de kleurfilters kun je de visuele ervaring aanpassen en onderscheid maken tussen kleuren die anders op elkaar lijken. Door bijvoorbeeld het uiterlijk van rode of groene tinten aan te passen, zijn die kleuren beter te onderscheiden voor spelers met rood-groene kleurenblindheid. In gameplay kan dit vooral belangrijk zijn om snel game-elementen te identificeren die er anders op zouden kunnen lijken of in de achtergrond zouden opgaan. Hoewel sommige games vergelijkbare filters afzonderlijk implementeren, zijn kleurfilters van toepassing op alle content op Xbox Series X|S, inclusief alle games, films, apps en menu's.

Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Kleurfilters om een ​​kleurfilter te kiezen en te verfijnen. Je kunt kleurfilters ook in- en uitschakelen vanuit de guide in Profiel en systeem > Snelle instellingen zonder de inhoud die je bekijkt te verlaten.


Bijgewerkte volume- en audio-uitvoerinstellingen

Er is nu een nieuwe, gestroomlijnde audio-ervaring beschikbaar voor alle Xbox-consoles met opties zoals 'Luidsprekeraudio dempen wanneer headset is aangesloten' onder Aanvullende opties en er is een nieuw scherm Audiotests en details beschikbaar.


De instellingen voor volume en audio-uitvoer zijn opnieuw ingedeeld om relevante instellingen gemakkelijker toegankelijk te maken en je audio-ervaring te optimaliseren. Ga naar Instellingen > Audiotesten en details. Je kunt controleren wat je audio-installatie ondersteunt en deze indien nodig resetten.

Nieuwe toegankelijkheidsfunctietags

Ontwikkelaars kunnen hun titels nu taggen met maximaal 20 algemene toegankelijkheidsfuncties die worden gebruikt door de Gaming & Disability Community, waardoor het gemakkelijker wordt om content te vinden die aan je behoeften voldoet en om direct op je console te leren over de toegankelijkheid van games voordat je deze aanschaft.


Deze tags bevatten functies zoals instelbare moeilijkheidsgraad, aangepaste volumeregelingen, kleuropties en opnieuw toewijzen van invoer. Om een consistent kwaliteitsniveau te garanderen, moeten ontwikkelaars aan specifieke criteria voldoen om deze tags te gebruiken. Toegankelijkheidstags zijn beschikbaar op pagina's met gamedetails in de Microsoft Store, Xbox.com, de mobiele Xbox Game Pass-app en de Xbox-app voor Windows-pc. Er is ook een nieuwe Accessibility Spotlight-pagina toegevoegd aan de Microsoft Store om door games met vier of meer van deze tags te bladeren.

Op dit moment zijn voor meer dan 325 games, waaronder Microsoft Flight Simulator en Sea of Thieves, gegevens over toegankelijkheidsfuncties gepubliceerd. De mogelijkheid om op deze tags te sorteren en te filteren zal in de komende maanden worden toegevoegd.


Controller firmware update

De nieuwe firmware-update voor de Xbox One Wireless Controller met Bluetooth-ondersteuning, Xbox Elite Wireless Controller Series 2 en Xbox Adaptive Controller biedt next-gen functies die voorheen alleen beschikbaar waren op Xbox Series X|S-controllers, waaronder betere connectiviteit tussen verschillende apparaten en verminderde latentie.

Betere connectiviteit tussen verschillende apparaten – Deze controllers ondersteunen nu Bluetooth Low Energy, wat zorgt voor betere compatibiliteit tussen apparaten en betere koppelingservaringen. Je kunt draadloos spelen op pc's met Windows 10 en 11, iOS 15+ en Android-apparaten met Bluetooth LE voor Xbox remote play vanaf je console of gamen in de cloud met Xbox Game Pass Ultimate onderweg. Na het installeren van de firmware update onthouden deze controllers één Bluetooth-host (bijv. smartphone) en één Xbox Wireless-host (bijv. Xbox-console), zodat je naadloos kunt schakelen tussen eerder verbonden apparaten met een simpele dubbele tik op de knop Koppelen.


Verminderde latentie – Ook komt de innovatie van Dynamic Latency Input (DLI) naar de Xbox One draadloze controller met Bluetooth-ondersteuning, Xbox Elite Wireless Controller Series 2 en Xbox Adaptive Controllers. Dynamic Latency Input levert controlleringangen efficiënter aan je Xbox-console voor een meer responsieve game ervaring.


Updates voor de Xbox-app (mobiel)

Verschillende nieuwe functies worden binnenkort uitgerold naar de Xbox-app. Het wordt gemakkelijker om je game opnames met vrienden te delen, waar ze zich ook bevinden. Het delen van links komt binnenkort en stelt je in staat snel een link naar je epische gamemomenten en schermafbeeldingen te krijgen en deze overal op internet te delen.

Een andere functie die op komst is, is de mogelijkheid om de meest populaire content van Xbox-gamers in de spotlights te zien in de Xbox-app. Je kunt er ook posts van game opnames van andere spelers bekijken, liken, erop reageren en ze delen.


Bijgewerkte Xbox Game Pass-indeling

Er is een nieuw ontwerp geïntroduceerd waarmee er meer informatie over elk beschikbaar Xbox Game Pass-lidmaatschap op de console wordt weergegeven. Er zijn meer details toegevoegd over wat er voor elk abonnement is inbegrepen en de vergelijkingspagina van het abonnement ondersteunt nu horizontaal scrollen om de voordelen te vergelijken. Het doel is om het voor gamers gemakkelijker te maken om het juiste abonnement te kiezen.Recente blogposts

Alles weergeven