top of page
  • Jolina

De Xbox update van oktober

Elke maand wordt er achter de schermen hard gesleuteld om Xbox fans de beste spelervaring te blijven bieden. Dit zijn de verbeteringen die we in september mogen verwachten.


4K Dashboard

Een van de manieren waarop Xbox Series X next-gen gaming levert, is met levensechte 4K-gaming. Voorafgaand aan de update van vandaag werden het Xbox Series X-dashboard, de Guide en andere menu's opgeschaald van 1080p naar 4K. Spelers met een Xbox Series X aangesloten op een 4K-scherm zien vanaf nu het dashboard in native 4K. Ervaar 4K ervaren terwijl je door de Home, Mijn games en apps, de Gids en vele andere ervaringen bladert. UI-elementen op het scherm, zoals game-art en knoppen, zullen scherper en beter leesbaar zijn.


Xbox Night Mode

Xbox-nachtmodus is een reeks instellingen die lichtbronnen aanpast om kamers 's nachts donker te houden en gamers te ondersteunen die gevoelig zijn voor licht. Je kunt het licht dimmen en aanpassen via het aangesloten beeldscherm, de aan/uit-knop op uw controller en het aan/uit-lampje op uw console. Als je een filmfan bent, kun je nu genieten van theaterachtige totale duisternis terwijl je naar je favoriete films kijkt!

Je kunt ook een nachtmodusschema maken dat dynamisch schakelt tussen het donkere en lichte thema. De nachtmodus kan handmatig in- en uitgeschakeld worden, je kunt het timen met de zonsopgang en zonsondergang of je eigen schema maken.


Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Nachtmodus of Instellingen > Tv- en weergaveopties > Nachtmodus om de Xbox-nachtmodus te gebruiken om je scherm te dimmen en te filteren, en om de helderheid van je console en controller-LED's te dimmen.

Naast dimmen voegt de Xbox-nachtmodus ook een aanpasbaar blauwlichtfilter toe voor je scherm. Deze functie is specifiek voor Xbox Series X|S-consoles. Al deze aanpassingen werken op het Xbox-systeem, apps en games en hebben geen invloed op de prestaties, schermafbeeldingen of gameclips.


Quick Settings

Het is nu nog gemakkelijker om snel toegang te krijgen tot je toegankelijkheidsinstellingen en deze aan te passen door het menu Snelle instellingen toe te voegen aan de Xbox-gids. Hierdoor kun je snel schakelen tussen toegankelijkheidsfuncties zonder je game of app te verlaten. Het is ook een groot voordeel voor gezinnen als je een console deelt met anderen die andere toegankelijkheidsbehoeften hebben. Je kunt snelle instellingen gebruiken om functies in of uit te schakelen, afhankelijk van wie de console momenteel gebruikt. Dat betekent dat iedereen in het gezin de instellingen gemakkelijk kan aanpassen aan hun persoonlijke ervaring.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page