top of page
  • Foto van schrijverJolina

De Xbox update van september (2)

Er is een nieuwe update uitgerold naar alle Xbox gebruikers, met enkele nieuwe, verbeterde functies en opties. Lees hier wat Team Xbox allemaal voor ons in petto heeft!


Kleur van de Xbox button aanpassen

Fans keuze en mogelijkheden bieden om zichzelf te uiten is een kernonderdeel van demissie van Team Xbox. Daarom zijn we verheugd om kleuraanpassing voor de Xbox button op Xbox Elite Series 2-controllers aan te kondigen! Kies uit een breed scala aan kleuren die rode, blauwe en groene LED's combineren om meer dan 16 miljoen tinten licht te produceren.

Om de kleurinstellingen van de Xbox button te configureren, open je de Xbox Accessoires-app op je Xbox-console of Windows-pc terwijl je controller is aangesloten. Kies vanaf daar een bestaand profiel of maak een nieuw profiel en selecteer vervolgens het tabblad Kleur om het volledige scala aan kleuropties voor de Xbox button te zien.


Je kunt de helderheid wijzigen door te kiezen voor een rustige gloed in plaats van de traditionele glans. Gebruik de schuifregelaars in het menu Aangepast om de volledige regenboog aan kleuropties te zien.

Zie je niet de exacte kleur die je wilt? Maak je geen zorgen, dit menu biedt ook Hex Code-ondersteuning, waardoor je precies de kleur kunt krijgen die je zoekt. Je hebt de nieuwste versie van de Xbox Accessoires-app en de Xbox-update van september nodig om de kleur van je Xbox-knop aan te passen. Als je de optie om je kleur te kiezen niet ziet, probeer dan je Xbox-console opnieuw op te starten door naar Instellingen > Algemeen > Slaapstand en opstarten > Nu opnieuw opstarten te gaan om de update te krijgen.


Naast de standaard Elite 2 controller, is de Elite wireless controller series 2 - core inmiddels ook beschikbaar.


Vernieuwde Games & Apps bibliotheek

Het is nu gemakkelijker en sneller om al je games te vinden op je Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles. De weergave Mijn games en apps - Volledige bibliotheek is opnieuw ontworpen om de toegang tot alle games die je kunt installeren en spelen te stroomlijnen.

Alle games tonen nu alle games die je bezit en alle games waartoe je toegang hebt met je huidige Xbox-abonnementen, inclusief Xbox Game Pass, EA Access en geclaimde Games with Gold. Je krijgt ook eenvoudig toegang tot catalogi van abonnementen, redactionele inhoud en alle apps.


Opslaglocaties

Vanaf nu kun je verschillende standaardinstallatielocaties selecteren voor al je games en apps op je Xbox Series X|S- en Xbox One-consoles. Door afzonderlijke standaardinstallatielocaties voor verschillende soorten games aan te bieden, kun je jouw opslagruimte het meest effectief gebruiken en game-installaties beheren.


Selecteer in de instellingen voor opslagapparaten de optie Installatielocaties wijzigen als je externe schijven of een opslaguitbreidingskaart hebt aangesloten. Je kunt een specifieke schijf selecteren als installatielocatie, of "Laat Xbox beslissen" waar de inhoud wordt geïnstalleerd voor de snelste schijf met beschikbare ruimte.


Xbox Game Bar

Xbox Game Bar werkt met de meeste pc-games, waardoor je direct toegang hebt tot widgets voor het vastleggen en delen van schermen, het vinden van nieuwe teamgenoten met LFG en chatten met Xbox-vrienden op de Xbox-console, mobiel en pc, en dat allemaal zonder je game te verlaten.


Met de Xbox Game Bar kun je nu een deelbare link krijgen voor elke opname die je wilt. Deel je opnamen overal - sms, WhatsApp, Twitter, Messenger en meer. Als je instellingen zijn ingesteld op Openbaar, kan iedereen die jouw link ontvangt, je gedeelde opnamen zien.


Druk tijdens het spelen van een game op de Windows-logotoets + G op je toetsenbord om de Xbox Game Bar te openen. Als je een Xbox-controller hebt aangesloten op je pc, druk je op de Xbox-knop. Je kunt op Link kopiëren klikken onder aan elke geselecteerde game-opname in de Xbox Game Bar-galerij, die de opname uploadt (als deze nog niet is geüpload) en de deelbare link biedt zodra de upload is voltooid.


Ruisonderdrukking in party-chat

Eerder deze maand werd ruisonderdrukking voor party-chat al geïmplementeerd voor Xbox Series X|S consoles. Met deze recente update, werkt deze functionaliteit nu ook op Xbox One consoles en Windows 10/11 apparaten. Lees hier meer over hoe dit werkt.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page