top of page
  • Foto van schrijverGlenn

Destroy All Humans! Remake - Review

Na 15 jaar keren de aliens terug naar aarde in deze cult klassieker uit 2005. Destroy All Humans! is opnieuw uit de grond getrokken en is een volledige remake geworden. Onlangs mochten we ook al de originele versie welkom heten met de Games With Gold. Vroeger heb ik deze al kapot gespeeld, maar ik kon het niet laten deze nog een keertje op te starten om weer even terug in de tijd te gaan...


Dat was ook meteen een opfrismomentje voor we de remake zouden ontvangen. Vanaf de bekendmaking, heb ik niks anders gedaan dan staan popelen op de release. Ik hoopte dan ook echt dat we deze game zouden ontvangen om te mogen reviewen. Zoals jullie kunnen zien, is dat gelukkig ook het geval.

Destroy All Humans! speelt zich af in de VS tijdens de jaren '50, waar jij voor een echte Furon alieninvasie gaat zorgen. Zelf speel je als Cryptosporidium-137, ofwel Crypto-137. Hij wordt door Orthopox-13 naar de aarde gestuurd om Crypto-136 te zoeken. Hij is verdwenen nadat hij naar de aarde was gestuurd om het oogsten van menselijk DNA op grote schaal te starten. De hersensstammen van de mensen bevatten namelijk een oeroud DNA van de Furon krijgers, die heel lang geleden het bed gedeeld hebben met mensen.


De Furons zoals ze nu zijn, hebben het DNA wat in de hersenstammen te vinden is hard nodig. Ze hebben over de jaren heen namelijk hun geslachtsdelen verloren door blootstelling aan hun eigen nucleaire wapens... Ze kunnen alleen overleven door zichzelf te blijven klonen, maar elke kloon wordt steeds slechter van kwaliteit. Dus TIP! Ga je derde been niet in de magnetron stoppen, anders eindig je misschien zoals deze arme aliens.

Natuurlijk blijft het bezoek van een alien met zijn ruimteschip niet onopgemerkt. Je krijgt te maken met de militaire eenheden van de US die er alles aan willen doen je te vermoorden of gevangen te nemen voor onderzoek. Jij, Crypto-137, moet dus vechten met deze troepen, geheime basissen infiltreren en saboteren. Je krijgt ook nog eens met Majestic te maken, een geheimzinnige organisatie van de overheid, die geleid wordt door het duistere figuur 'Silhouette'. Je stopt echter niet voor de regering ten val is gekomen en de mensheid helemaal uitgeroeid is! Maar de mensen maken je het niet altijd even makkelijk met hun tanks en mech warriors.


Gelukkig heb je genoeg vaardigheden en wapens om je enigzins veilig onder de mensen te begeven. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld vermommen als mens en kun je ze laten vergeten dat ze je gezien hebben. Soms heb je ook wel eens een afleiding nodig en kies je er gewoon voor om iemand gek te laten dansen. Zo heb jij lekker vrij baan om je snode plannen te voltooien. Wil je liever chaos en vernietiging aanrichten? Dan kun je gebruik maken van je zapper of anal probe gun terwijl je rondvliegt met je jetpack. Er zijn ook nog andere wapens. En ja, ik zei echt anal probe gun... Een darmonderzoek was nog nooit zo eng. Die wapens NOG niet genoeg!? Dan gebruik je gewoon lekker je ruimteschip en maak je bijvoorbeeld gebruik van je Death Ray of Abducto Beam.


Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog je wapens en vliegende schotel upgraden om ze sterker en efficiënter te maken. Hoe verder je komt, hoe harder je dit kunt gebruiken. De mensen halen namelijk steeds meer uit de kast om je uit te roeien. Dit upgraden gebeurt met een soort van skill tree.

Het verhaal van Destroy All Humans! is verdeeld over 20 missies vol humor en stereotypen. Er zitten zelfs wat steken in richting de politiek, die in deze tijd nog steeds veel raakvlak hebben. En dat allemaal in die heerlijke en typische jaren '50 stijl. Bovenstaande is vrijwel één op één zoals de game origineel in 2005 ook al is uitgebracht. Het was, is en blijft, naar mijn mening nog altijd één van de grappigste games ooit gemaakt. Ik snap het idee achter een remake van deze cult klassieker dan ook volkomen, maar er zijn toch wel een aantal verschillen die goed opvallen ten opzichte van de originele versie uit 2005.


Zo zijn de graphics echt enorm verbeterd, wat natuurlijk ook wel mag bij een remake. Het spel draait nu dus gewoon lekker 60fps in 4K. Deze grafische verbetering kent echter ook wel een klein minpuntje. Het viel me op dat sommige objecten nog wel eens wat later inladen. Dat komt gelukkig nauwelijks voor, dus is makkelijk te verwaarlozen. Hiernaast zijn de controls ook echt een stuk makkelijker en soepeler gemaakt. Het lijkt wel alsof je een heel andere game zit te spelen. En ten slotte hebben ze een 'verloren' level toegevoegd aan het verhaal. Dit level bevindt zich in "Area 42" en is uit de oorspronkelijke game weggelaten. Nu zit hij er dus wel in!

Het enige minpunt over het algemeen, is dat de missies van redelijk korte duur zijn. Het mogen er dan wel 20 zijn, maar na 3 uurtjes had ik er al 14 van de 20 uitgespeeld. Nu denk niet, godnondeju, dan ben ik er ook zo klaar mee... Nou niet helemaal. In alle levels zitten namelijk een aantal challenges, bonus objectives en collectibles die je allemaal kunt zoeken en voltooien. Dus al met al kun je er toch nog wel aardig wat uurtjes in kwijt, vooral voor een budget titel van €29,99 vind ik dit dan weer een erg complete game, die oprecht voor een lach op je gezicht zorgt.

Conclusie

Destroy All Humans!, de cult klassieker uit 2005, keert terug in een volledig nieuw jasje. De makers hebben hun best gedaan om de originele game zo goed als één op één over te nemen van het origineel, maar dan wel met volledig nieuwe graphics en verbeterde controls. Er zit zelfs een geheel nieuw level in wat uit de originele game weggelaten is. Dit level speelt zich af in "Area 42" en word ook wel het verloren level genoemd.


De humor was, is en blijft, naar mijn mening nog steeds één van de leukste die ik ooit in games heb gezien. De game zelf is dus naar mijn mening één van de leukste en grappigste die ooit is uitgebracht. Hoewel alles er nu lekker fris en nieuw uitziet, komt het toch soms nog voor dat een object niet helemaal op tijd inlaad, maar dit is zeldzaam en dus verwaarloosbaar. Hiernaast zijn de missies van vrij korte duur, maar het zijn er wel 20 en je kunt erna nog lekker vrij ronddwalen in de levels om bonus objectives, collectibles en challenges te zoeken en voltooien. Voor de prijs van €29,99 in de store, is het dus een aardig gevulde game, die voor veel plezier zorgt!

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 90/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page