top of page
  • Foto van schrijverJolina

Discord Voice Chat komt naar Xbox

Xbox heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat Discord Voice-chat naar Xbox Series X|S en Xbox One consoles komt! Je kunt daardoor met iedereen op Discord chatten via spraakkanalen of groepsgesprekken, rechtstreeks vanaf je console.


Je maakt hierdoor dus gemakkelijk verbinding met vrienden via mobiel, Xbox en pc. De update wordt vandaag uitgerold naar Xbox Insiders en zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn.

Met Discord Voice op Xbox consoles kun je met je vrienden en community praten terwijl je jouw favoriete games speelt. Plan je een paar rondes multiplayer-actie in Halo Infinite met vrienden op zowel console als pc? Nieuwe biomen verkennen met je vrienden in Minecraft? Zie je ze al een game spelen die cross-play ondersteunt? Maak verbinding met hun spraakkanaal en chat terwijl jullie allemaal spelen.


Je kunt nu zien wie er in gesprek is en wie spreekt. Je kunt ook het geluid aanpassen en schakelen tussen Discord Voice en Xbox gamechat.

Om aan de slag te gaan, open je de guide door op de Xbox-knop op je console te drukken, ga je naar Party en chats en klik je op Discord Voice proberen op Xbox. Je ziet een optie om een QR-code te scannen. De QR-code brengt je naar de Discord- en Xbox-apps om verbinding te maken en een tweerichtingslink in te stellen tussen je Discord-account en Xbox.


Als je jouw Discord-account eerder aan je Xbox hebt gekoppeld, moet je opnieuw koppelen. Om je Discord-account te koppelen, moet je ten minste 13 jaar oud zijn en er kunnen andere ouderlijk toezicht van toepassing zijn. Zodra je Discord-account aan Xbox is gekoppeld, kun je van start.

In de mobiele Discord-app zie je een nieuwe optie om lid te worden op Xbox. Op dit moment heb je de Xbox-app nodig om voicechat over te zetten van je Discord-account naar je Xbox. Als je het hebt geïnstalleerd, wordt de Xbox-app gestart en kun je de Discord Voice-chat verbinden met je Xbox Series X|S- of Xbox One-console.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page