top of page
  • Foto van schrijverJolina

Dit brengt de Xbox mei update

De mei update begint uit te rollen en daarbij horen natuurlijk enkele verbeterde functionaliteiten en nieuwe opties en instellingen.


Quick Resume functie

Een van de grootste is dat de Quick Resume functie die beschikbaar is op Xbox Series X|S consoles, verbeterd wordt. Volgens het team van Xbox moet de functie nu nog betrouwbaarder en sneller zijn. Dat betekent genieten van nog kortere laadtijden.

Daarnaast is via een tag nu snel zichtbaar voor welke games deze functie beschikbaar is en kun je games die hiervan gebruik kunnen maken, toevoegen aan een groep en deze vastpinnen aan je home dashboard. Dit maakt navigeren naar deze games en functie ook sneller en overzichtelijker.

Familie instellingen

Als ouder heb gelukkig al behoorlijk wat mogelijkheden om je kind(eren) restricties op te leggen zodat ze niet overal aan en bij kunnen. Met de nieuwe update is het mogelijk om de toegang tot specifieke multiplayer games goed te keuren wanneer deze via de familie instellingen niet toegankelijk is. Uiteraard kan dit ook elk moment weer aangepast worden.


Dynamische achtergronden

Een andere coole toevoeging die in de update zit, zijn nieuwe dynamische achtergronden in een categorie genaamd 'motes'. Eent van deze geanimeerde dashboards in het bijzonder zal bij veel gamers warme gevoelens met zich mee brengen. Het is nu namelijk mogelijk om de animatie van de Xbox classic console in te stellen op je console.

Toegankelijke Xbox Game Pass trailers

Xbox Game Pass is een service die maar groter en groter wordt. Het is bijna niet meer bij te houden soms. Door de nieuwe update is het nu wel mogelijk om snel en gemakkelijk een trailer te bekijken van de games die zijn toegevoegd aan de library. Zo krijg je een idee wat voor game het is en of het de moeite is om deze uit te proberen.


Passthrough audio

Met de nieuwe 'allow passthrough' optie kun je nu het geluid dat hoort bij je favoriete streaming apps zoals Disney+ of Apple TV nu via compatibele apparaten via je console naar je externe geluidssysteem laten lopen om de kwaliteit te verbeteren.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page