top of page
  • Foto van schrijverJolina

Dolby Vision Gaming beschikbaar voor Series X|S

Vanaf nu kunnen gamers met compatibele Dolby Vision-compatibele tv's genieten van een nog mooiere game ervaring met de uitrol van Dolby Vision-gaming op Xbox Series X|S. Dolby Vision tilt gamen naar een hoger niveau door ongelooflijke helderheid, kleur, contrast en detail. Games in Dolby Vision worden automatisch toegewezen aan elk scherm dat Dolby Vision ondersteunt, waardoor spelers het voordeel hebben van het best mogelijke beeld dat beschikbaar is.


Dolby Vision is ook compatibel met functies van de volgende generatie die beschikbaar zijn op Xbox Series X|S, zoals DirectX Raytracing, automatische modus met lage latentie (ALLM), variabele verversingssnelheid (VRR) en tot 120FPS, afhankelijk van de mogelijkheden van de aangesloten tv.

Er zijn meer dan 100 next-gen HDR-titels geoptimaliseerd voor Series X|S die Dolby Vision zullen bevatten, en in de toekomst gaan meer games, zoals Halo Infinite, volledig profiteren van Dolby Vision. Ook duizenden bestaande HDR10- en Auto HDR-games profiteren van Dolby Vision-technologie om een verbeterde visuele ervaring te leveren. Wanneer je bent aangesloten op een voor Dolby Vision geschikte tv en Dolby Vision is ingeschakeld op Xbox Series X|S, verbetert de console automatisch je bestaande games om een rijke, meeslepende ervaring te bieden die ongeëvenaard is door andere gameconsoles.


Om de best mogelijke Dolby Vision game ervaring te garanderen, heb je twee dingen nodig: een Dolby Vision-compatibele televisie en ingeschakelde next-gen gaming-instellingen op je tv, zoals automatische low-latency-modus (ALLM) of variabele verversingssnelheid (VRR). Veel tv's uit 2020 en 2021, samen met een select aantal oudere tv-modellen die Dolby Vision ondersteunen, hebben next-gen gamingfuncties ontgrendeld die zijn ontworpen voor gaming in Dolby Vision.


Krijg de complete Dolby-ervaring met Dolby Atmos door Dolby Access vandaag nog gratis te downloaden uit de Store.


Ondersteunt jouw tv Dolby Vision?

Om te controleren of jouw beeldscherm Dolby Vision ondersteunt, druk je op de Xbox-knop om de guide te openen. Ga vervolgens naar Instellingen > Algemeen > Tv- en weergaveopties > 4K TV-details. Voor de beste Dolby Vision-ervaring wordt aangeraden om de automatische low-latency-modus (ALLM) te gebruiken.


Om Dolby Vision in te schakelen, druk je op de Xbox-knop om de guide te openen. Druk vervolgens op Instellingen > Algemeen > Tv- en weergaveopties > Videomodi > Dolby Vision for Gaming. Zorg ervoor dat je Xbox en tv de nieuwste firmware gebruiken. Ga voor een lijst met de nieuwste Dolby Vision-ondersteunde tv's naar: dolby.com/experience/xbox.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page