top of page
  • Foto van schrijverLeon

Doug Hates His Job - Review

Bijgewerkt op: 4 feb. 2021

Hoe zou dat gegaan zijn bij de familie Cozart? Zouden ze aan de ontbijttafel gezeten hebben en één iemand had een ongelooflijke klaagzang over zijn werk? En zou zo het idee zijn ontstaan om er een game van te maken? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, maar het is leuk om er over te fantaseren.

De titel van de game vertelt er ook meteen alles over. Doug haat zijn werk en denkt er dagelijks aan om ontslag te nemen. Ook zijn collega’s komen Doug zijn neus uit. Iedereen vertelt dingen die hem niet interesseren, zoals iemand die denkt dat de printers in opstand komen of een andere collega die wil discussiëren of Marvel of D.C. beter is. Uiteraard moet dit Marvel zijn.


Wat is Doug Hates His Job voor een game? Eigenlijk een beetje van alles wat. Zo moet je brawlen, platformen, schieten en racen. Dit klinkt veelbelovend, maar het is allemaal wel in de meest simplistische vorm die je kunt bedenken. Dit kan je misschien als minpunt zien, maar toch heeft het mij gegrepen en had ik er veel plezier in.

Het verhaal is erg dunnetjes, maar het heeft mij wel hard laten lachen. We hebben allemaal wel eens een baaldag op het werk en dan komt dit toch wel bekend voor. Het wordt wat anders als je iedere dag een baaldag op je werk hebt. Dan haat je je werk. Helaas duurt de game niet zo lang, met twee uurtjes ben je er wel doorheen.


In het begin moest ik erg wennen aan de charactermodels, die zien er apart uit. Een beetje te hoekig naar mijn smaak. Toch went het wel en als je de rest van de levels ziet, is dat gewoon prima. Ook het geluid is bovengemiddeld goed te noemen.

Conclusie


Het grote minpunt is dat de game niet zo lang duurt, want ik heb mij meer dan vermaakt met de game van ontwikkelaar Super Villain Games. De humor die er in zit heeft mij hardop doen laten lachen. De gameplay is misschien wat simpel, maar dat is ook wel eens een keer lekker. Ook de stijl en muziek kunnen mij bekoren. Dus als je weer inspiratieloos bent en een Netflix film op wilt zetten, dan kun je jezelf ook gewoon vermaken met Doug Hates His Job.

Game is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Score: 86/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page