top of page
  • Foto van schrijverJolina

Down in Bermuda – Review

Ik heb een stiekeme voorliefde voor kleine ontwikkelstudio’s, die met weinig mankracht een prachtige game in elkaar weten te steken.


Down in Bermuda is het eindproduct van een team van slechts twee personen, genaamd Yak & Co. De game is oorspronkelijk, toen het nog twee keer zo klein was, uitgebracht voor Apple Arcade. Nu is het tijd voor een release op PC en consoles!

Down in Bermuda is een puzzel-avonturengame, waarin piloot Milton door een ruwe storm met zijn vliegtuig neerstort op een eiland in de Bermuda driehoek. Dit is uiteraard niet zonder gevaren, want het eiland zit vol bijzondere wezens en geheimen.


Het is aan jou om Milton te helpen zijn weg terug naar huis te vinden. Iets wat hem zelf in de 30 jaar dat hij inmiddels op het eiland zit, nog niet is gelukt.

De game bestaat uit zes verschillende eilanden, waarop je puzzels moet oplossen, codes moet kraken en magische bollen moet verzamelen. Elke opgeloste puzzel betekent dat je een stukje dichter bij huis bent. Het gaat vooral om veel ontdekken en goed kijken. Er zitten veel geheimen verstopt op de diverse eilanden.


Soms moet je wat verder kijken dan je neus lang is, maar over het algemeen is de moeilijkheidsgraad niet extreem hoog. Hier en daar is het ook gewoon een kwestie van trial and error door op diverse omgevingsvoorwerpen te klikken in de hoop iets te triggeren.

De game heeft een kleurrijke en interessante stijl, die me absoluut aanspreekt. Het is echter niet te druk, waardoor er nog steeds een relaxte vibe over heen hangt.


De variëteit van de puzzels is prima en je bent wel enkele uurtjes zoet voordat je helemaal klaar bent met de game. Daarnaast zijn er ook andere voorwerpen, zoals foto's, te vinden die het verhaal er achter meer diepgang meegeven.

Een van de weinige minpunten aan de game vind ik persoonlijk de controls. Die zijn oorspronkelijk gemaakt voor smartphones, waarbij je makkelijk in- en uitzoomt met twee vingers en ook gemakkelijk kunt ronddraaien. Op een controller werkt dat een stuk minder soepel, zeker omdat de keuzes voor de verschillende knoppen niet altijd even logisch aanvoelen. Verder zijn er eigenlijk weinig grote nadelen te benoemen voor Down in Bermuda.

Conclusie

Down in Bermuda doet heel veel goed. De puzzels zijn interessant en van een prima moeilijkheidsgraad. De game heeft een kleurrijke, maar relaxte uitstraling en Milton is absoluut aandoenlijk te noemen.


Het tempo is wel vrij laag, eigenlijk ben je vooral bezig met een digitaal zoekboek. Dat zal niet iedereen aanspreken. Down in Bermuda is geen hoogvlieger, maar de game scoort zeker een goede voldoende. De controls zijn het enige punt van ergernis in deze game.

Review copy is beschikbaar gesteld door de uitgever.


Score: 70/100

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page