top of page
  • Foto van schrijverJolina

Dragon Quest Builders 2 - Review

Er zijn een hoop game series die niet op elk platform beschikbaar zijn. Exclusives worden ze ook wel genoemd. Tot op heden was bijvoorbeeld de Dragon Quest Builders 2 niet te spelen op Xbox. Daar is de afgelopen week gelukkig verandering in gekomen. De game zag het levenslicht in de Xbox Store en kwam daarnaast vanaf de dag van release beschikbaar in de Xbox Game Pass. De hoogste tijd om Dragon Quest Builders 2 aan de tand te voelen!

Dragon Quest Builders 2 is een RPG met een hoog bouw- en craftgehalte, die je speelt vanuit een third person perspectief. Je speelt met een schattig karakter waarvan je in het begin het geslacht kunt kiezen en wat kleuren kunt aanpassen. Echt customizen zit er verder niet in, maar ach, de karakters zijn schattig genoeg om je hier niet aan te storen.


Zodra je de game echt start, kom je in de verhaallijn en een soort tutorial terecht. Je bevindt je op een slavenschip en moet dansen naar de pijpen van een sarcastische, pessimistische kapitein en zijn crew. Je ontdekt hier welke knoppen je moet gebruiken voor welke actie en hoe missies en quests werken. Bouwen en craften zit er nog niet veel in helaas, maar het duurt niet lang voordat het schip crasht op zee en je wakker wordt op een eiland. Tijd om op ontdekking te gaan!

In Dragon Quest Builders 2 kom je verschillende NPC's tegen, die je voorzien van allerlei opdrachten. Met deze opdrachten word je volledig in de game gezogen. Hoewel ze inhoudelijk niet echt hoogstaand zijn en zelfs hier en daar repetitief, zit er een enorm verslavende component in, waardoor je maar blijft spelen.


Het schattige sfeertje van de game en de toegankelijkheid dragen hier behoorlijk aan bij. Hoewel ik persoonlijk een allergie heb voor ontspannende muziekjes in een game, houdt ook deze je helemaal in zijn greep. De game is gewoon ontzettend relaxt en daarmee echt leuk als uitstapje op games die veel en veel meer actie bevatten. Helemaal zonder actie is Dragon Quest Builders 2 overigens niet, want er zijn genoeg vijanden die op het jou en je nederzetting gemunt hebben. Altijd waakzaam blijven dus!

De sterke elementen uit Dragon Quest Builders 2 zijn voor mij persoonlijk wel het RPG gedeelte in combinatie met het bouwen en craften. De ontdekkingstocht naar nieuwe, zeldzame items is tof en je blijft keer op keer nieuwe dingen ontdekken en jezelf op te werken.


De combat is helaas één van de grotere minpunten. Het lijkt een soort gehaast klusje te zijn geweest, want meer dan hack & slash zit er eigenlijk niet in. Er is zelfs een optie om te dashen en daardoor ben je verplicht een soort van rondjes te rennen rondom je vijanden om aanvallen te ontwijken. Dit is dus erg oppervlakkig gebleven. Ook de dialogen zijn soms wat simpel, waardoor de game vooral een iets jonger publiek zal aanspreken.

Dragon Quest Builders 2 loopt prima op de Xbox Series X in 60 fps en is natuurlijk geen game die heel veel vraagt van je console. De wereld is prachtig en kleurrijk, maar grafisch niet hoogstaand, vooral door de stijl die er is gekozen.


Zelf heb ik het eerste deel van Dragon Quest Builders nooit gespeeld. Hoewel ik enkele momenten het idee had dat er wat referenties werden aangehaald, is het absoluut geen vereiste om van Dragon Quest Builders 2 te kunnen genieten. Dat kan overigens solo, maar ook online met maximaal drie van je vrienden. Want samen is natuurlijk altijd gezelliger dan alleen!


Conclusie

Dragon Quest Builders kan je behoorlijk wat uren plezier bieden als deze game past bij jouw voorkeuren. Het is een gigantisch grote ontdekkingstocht met heerlijke RPG-elementen. Helaas zijn de combat en dialogen wat magertjes, maar als de game je eenmaal weet te pakken, dan is dat bij je strot. Vooral het wat jongere publiek zal hier erg blij van worden.


Score: 80/100


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page