top of page
  • Foto van schrijverJolina

DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms

Draken spreken altijd tot de verbeelding. Het zijn mythische, legendarische wezens, meestal met een kenmerkend vurig karakter. De draken van DreamWorks zijn vast al bekend bij je, want die komen in menig kinderfilm en -serie voorbij. Met Legends of the Nine Realms krijgen onze geschubde vriendjes een game erbij, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie.

In Legends of the Nine Realms ontmoeten we Thunder, één van de speelbare draken uit de game. Thunder gaat op een avontuur waarin hij op zoek gaat naar zijn familie, naar de wereld waar ze in leven letterlijk en figuurlijk in elkaar is gestort.


Alle draken zijn hierdoor van slag en enkelen zijn er zelfs agressief door geworden. Laten die nou net je pad kruisen terwijl je vreedzaam op zoek wilt naar je familie.

Het verhaal gaat niet veel verder dan dat en helaas blijft ook de gameplay oppervlakkig. DreamWork Dragons: Legends of the Nine Realms is een 3D platformer met gameplay die behoorlijk rechttoe rechtaan is.


Er zijn vijf speelbare realms (in mijn hoofd zouden dat er negen moeten zijn als ik de titel lees, maar wie ben ik?) met elk een vijftal levels. In een minuutje of 20 loop je door deze levels heen, verzamel je kristallen van diverse kleuren en versla je agressieve draken. Uiteindelijk kun je alle levels ook in de challenge mode proberen.

De kristallen kun je verzamelen door bepaalde rotsformaties kapot te slaan met je draak of natuurlijk door andere draken te verslaan. Ze kunnen uiteindelijk gebruikt worden in een skill tree, waar je voor alle draken bepaalde verbeteringen en combo's kunt vrijspelen.


Hoe verder je komt, hoe meer speelbare draken je tot je beschikking krijgt. Je kunt in game dan ook wisselen tussen draken. Dit heeft eigenlijk vooral nut als je eerste draak te veel schade heeft opgelopen, want de draken hebben allemaal dezelfde soorten aanvallen. Hier had wat mij betreft meer variatie in mogen zitten, om de gameplay wat boeiender te maken.

Voor de kleinere gamers is dit op zich dan wel een fijne game om de kneepjes van het vak te leren. Zeker ook omdat in het platformgedeelte van de gameplay geen extreem moeilijke onderdelen zitten. Je kunt bijvoorbeeld niet te pletter vallen in een afgrond.


Wel is het camerastandpunt in combinatie met de besturing hier en daar wat lastig. Zo merk je vooral in de gedeeltes waar je moet vliegen, dat je bijvoorbeeld snel even vast komt te zitten achter een klein hoekje van een rots. Beetje irritant, maar verder werkt de game prima.

Grafisch gezien is de game niet bijzonder spectaculair, zelfs niet op Xbox Series X. Het is daarmee overduidelijk dat de game vooral de jongere generatie moet aanspreken, die baat heeft bij simpele, rechttoe rechtaan gameplay, een fascinerende context en minder ingewikkelde elementen. Daar is de game zeker wel in geslaagd, maar voor elke andere doelgroep mist de game toch echt wat vuur.


Conclusie

Draken spreken tot de verbeelding en in combinatie met de relatief simpele platformer gameplay is DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms een perfecte game voor de jongere gamers. Met een vijftal levels in evenveel werelden is de game met een uurtje of 6 uit te spelen en dat maakt de prijs wel enigszins aan de hoge kant. Buiten die doelgroep zullen weinig gamers écht warm worden van de game. Er wordt niet echt iets fout gedaan, maar heel veel risico hebben de ontwikkelaars er niet mee genomen.


Score: 60/100

Reviewcode is beschikbaar gesteld door de uitgever.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page